Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Logitech Circle View

Circle View on yksinkertainen mutta hyvä Homekit-kamera

Jos haluaa simppelin valvontakameran, joka toimii myös ulkona, voi Circle View olla ratkaisu.

Julkaistu 23.08.2023 - 11:15
Logitech Circle View
Jonas Ekelund

Logitechin kamera seisoo metallisen jalustan varassa, jonka ansiosta se on helppo sijoittaa hyllyyn tai lipaston päälle. Kamera muistuttaa Even mallia, mutta on laadukkaamman oloinen. Kiinnikkeen avulla Circle View’n saa myös seinälle tai kattoon. Kameran voi kääntää saranoillaan kuvaamaan oikeaa aluetta ja halutessaan seinää päin, kun haluaa yksityisyyttä.

Maksut

Logitechin kamera on ehta Homekit-malli, joten ylimääräisiä tilauksia siihen ei saa, vaikka haluaisikin. Paitsi toki Applen iCloud+:n, sillä ilmaisversiolla voi vain vastaanottaa ilmoituksia ja katsoa live-videoita. Jos tilaa 50 GB:n paketin, tallentuvat videot pilveen. 200 GB:n tilaukseen voi liittää viisi kameraa ja 2 TB:n pakettiin rajattoman määrän. Ja tätä tallennustilaa voi käyttää kaikille Apple-laitteille.

Logitech Circle View outdoor 1
Logitech Circle View on vedenkestävä, ulkokäyttöön sopiva malli. Kuva: Logitech

Käyttöönotto

Kameran pohjasta skannataan QR-koodi Koti-sovelluksella tai puhelimen kameralla, jonka jälkeen laite lisätään Homekitiin. Asennus vie minuutin, ja sitten kamera näkyy Koti-sovelluksen päävalikossa ja Turvallisuus-välilehden kameralistauksessa.  Kolmemetrinen kaapeli on ikävä kyllä kiinteästi kiinni kamerassa ja päättyy toisessa päässä USB-A-liitäntään, mutta mukana tulee adapteri.

Mainos

Käyttö

Logitechin aiempien valvontakameramallien kanssa käytettävä sovellus ei tue Circle View -mallia, vaan ainoastaan Koti-sovellus tunnistaa sen. Puhelimen sijaintia voi hyödyntää kameran säännöissä niin, että kamera tallentaa videota vain käyttäjän ollessa poissa kotoa. Homekit-keskusyksikkö analysoi videot ja tunnistaa niistä kasvoja, ajoneuvoja ja lemmikkejä. Käyttäjä valitsee itse, mistä haluaa saada ilmoituksen tai tallenteen. Halutessaan osan kameran kuva-alasta voi merkitä reagoimattomaksi, jolloin ei koko ajan saa turhia hälytyksiä.

Kamerassa on mikrofoni ja kaiutin, joten kameran edessä seisovalle voi puhua. Erikoisuutena on fyysinen nappi, jolla videon ja äänet saa pois päältä, kun haluaa olla kotona rauhassa.

Logitech Circle View app 1 scaled
Circle View toimii vain Homekitin kanssa, joten Logitechilla ei ole sille omaa sovellusta. Kuva: L&B

Videoiden kuvanlaatu

Päivänvalossa videoiden kuvanlaatu on hyvä, terävyys kohdillaan, värit luonnolliset ja yksityiskohdat selkeitä. Laajakuva on todella laaja, joten video näyttää melkein kaiken kameran edessä olevan. Kuvassa tosin on huomattava kalansilmäefekti, joka vähän häiritsee. Valoherkkyys ei ole erityisen hyvä, joten Circle View napsauttaa mustavalkoisen pimeäkuvan päälle hieman vertailun muita malleja aiemmin. Yökuvaus kuitenkin toimii todella hyvin: kontrasti on hyvä ja IR-valo samoin.

Yhteenveto: Logitech Circle View

Even kameran tapaan Logitechin malli toimii vain Homekitin kanssa – Android- ja Google Home -käyttäjät älkööt vaivautuko. Koti-sovelluksella kameraa on helppo ohjata, ja laite saa sovelluksesta älyominaisuuksia, joita siinä muutoin ei olisi. Ulkonäöltäänkin Eve ja Logitech muistuttavat toisiaan, mutta Circle View on kuvanlaadultaan ja rakenteeltaan laadukkaampi ja sopii myös ulkokäyttöön. Selvästi Eveä hiukan kalliimman hintansa arvoinen!

 

Karakter
Logitech Circle View
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Laadukas, toimii myös ulkona. Hyvä videoiden kuvanlaatu. Ultralaajakuva. Toimii VAIN Homekitin kanssa, joten vaatii Applen laitteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Sydän paikallaan

Älykäs laturi sähköautolle

Kokkaa kuin ammattilainen

Jäljitä arvotavarasi helposti

Pim-pom! Onko ketään kotona?

Talvea on vielä jäljellä

Ääni & Kuva
Scroll to Top