Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Aqara Camera Hub G3

Aqara Camera Hub G3 on söpö ja käytännöllinen

Älä anna söötin ulkonäön hämätä: Aqaran fiksu AI-kamera osaa seurata ihmisiä ympäri huonetta.

Julkaistu 23.08.2023 - 11:15
Aqara Camera Hub G3
Jonas Ekelund

Aqaran kamera erottuu testin muista kameroista kissankorvillaan, jotka antavat sille helposti lähestyttävän ilmeen. Kameran kanssa ei tule seinäkiinnikettä tai pöytäjalustaa, mutta pohjassa on kiinnitysreikä, johon sopii mikä tahansa tavallinen kamerajalusta. Varsinaisesti se on tarkoitettu asetettavaksi hyllylle tai tasolle, joten jos haluaa välttämättä seinäkiinnitteisen kameran, voi joku muu testin malleista olla sopivampi.

Maksut

Aqara tarjoaa pilvipalvelun, joka maksaa 50 dollaria vuodessa. Palvelu tallentaa rajoittamattoman määrän videota 30 päivän ajaksi ja saa kameran tunnistamaan eri hahmoja. Kamera kuitenkin toimii mainiosti ilman maksullista palvelua, sillä tallennus onnistuu myös muistikortille tai verkkoasemalle sekä tietenkin iCouldiin. Kameran AI-ominaisuudet ovat sisäänrakennettuna laitteessa, joten se analysoi kuvaamansa kohteet joka tapauksessa itse ilman pilvipalvelun apua.

Aqara Camera Hub G3 8 1
Söpö kamera kätkee sisäänsä tekoälyrobotin. Kuva: Aqara

Käyttöönotto

Asentaminen on todella yksinkertaista: skannataan QR-koodi, lisätään kamera Homekitiin, jonka jälkeen mennään Aqara-sovellukseen ja lisätään Homekit-kamera sinne. Valmista! Jos ei halua käyttää Homekitiä, voi käyttöönoton tehdä kokonaan myös Aqaran sovelluksesta. Kamera saa virtaa kaksimetrisen USB-A/USB-C-kaapelin ja verkkoadapterin kautta.

Mainos

Käyttö

Sovelluksesta voi valita videon kuvanlaadun, napata still-kuvia, tallentaa videota manuaalisesti, laittaa mikrofonin päälle ja aktivoida kahdensuuntaisen kommunikaation, jolloin voi puhua kameran edessä seisovalle henkilölle.

Erityispiirteenä sovelluksessa on mahdollisuus kääntää kamera ympäri ja kallistaa kuvaa ylös- tai alaspäin. Täydellistä vaikkapa kissakodissa, jossa lemmikki voi tökkiä kameran väärään asentoon. Yksityisyystilassa kameran ohjelmisto menee pois päältä, minkä lisäksi kamera taittuu alas ja näyttää nukkuvaa naamaa. Söpöä ja luottamusta herättävää.

Aqara app 1 scaled
Sovelluksessa voi moottoriohjata kameraa ja lisätä tunnistettavia kasvoja. Kuva: L&B

Aqaran kamera on eittämättä testin älykkäin kasvontunnistuksineen, mutta ei vain siksi. Moottorin ansiosta laite osaa nimittäin seurata ihmistä tai lemmikkiä tilassa pitäen kohteen aina kuvassa. Ainakin vaakasuunnassa, sillä valitettavasti kamera ei kallistu kovin paljon alaspäin. Kamera voi myös kuvata panoraamaa havaitakseen liikettä, ja sen voi asettaa reagoimaan koviin ääniin, kuten rikkoutuneeseen ikkunaan. Siihen voi ohjelmoida aika monimutkaisiakin automaatioita.

Videoiden laatu

Päivänvalossa videoiden kuvanlaatu on keskivertoa parempi, ja sovellusta käyttäen resoluutio on 2K, jolloin yksityiskohdat näkyvät hyvin. Erityisen terävä kuva ei kuitenkaan ole. Kameran valoherkkyys on testin parhaimmistoa, joten kuva pysyi värillisenä hämärässäkin muiden vaihtaessa mustavalkoiseen. Kun kamera sitten vaihtaa IR-yökuvaukseen, on kuva kontrastin kustannuksella kirkas, mutta kuvanlaatu on silti erittäin hyvä ja terävyyskin hyvä.

Yhteenveto: Aqara Camera Hub G3

Kameran söötin ulkokuoren alla piilee älykäs AI-robotti. Älykkyys on sisäänrakennettua, joten kamera tunnistaa eläimet ja kasvot ihan itsekseen, kuten Netatmo. Informaatiota se kuitenkin antaa vähemmän kuin Netatmo. Erikoisuutena on moottori, jonka avulla kamera voi seurata ihmistä ympäri huonetta. SD-muistikorttimahdollisuuden vuoksi laite ei vaadi pilvipalvelun käyttöä. Videoiden kuvanlaatu on erittäin hyvä, mikä tekee Aqaran hinta-laatusuhteesta erinomaisen.

 

https://youtu.be/-Bd_FTWeX18

Karakter
Aqara Camera Hub G3
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Tekoälytoiminnot eivät edellytä pilvipalvelun käyttöä. Kallistus- ja seuraamistoiminto sovelluksessa. Paljon ominaisuuksia. Söpö. Sisäänrakennettu Zigbee-hubi. Kallistus saisi pystysuunnassa olla laajempi. Voi reagoida käskyihin vähän hitaasti. Ei sovi kovin hyvin seinälle asennettavaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Sunnuntaiaamut on pelastettu!

Kaksi robottia kaksintaistelussa: kumpi siivoaa paremmin?

Freo X Ultra auttaa mutta ei tee kaikkea puolestasi

Vertailussa sähköhammasharjat: puhtaammat ja terveemmät hampaat!

Nothing uusi, halvempi puhelin

Sydän paikallaan

Ääni & Kuva
Scroll to Top