Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Xiaomi Mi Smart Air Fryer Pro 4L BHR6943EU

Naurettavan halpa

Xiaomi tarjoaa älykkäitä toimintoja ja helppokäyttöisyyttä todella huokeaan hintaan.

Julkaistu 18.10.2023 - 14:15
Xiaomi Mi Smart Air Fryer Pro 4L BHR6943EU
Jonas Ekelund

Xiaomi on nopeasti laajentanut älykotilaitteiden valikoimaansa tuulettimista ja ilmanpuhdistimista robotti-imureihin ja lemmikkien ruoka-automaatteihin. Ja keittiökoneisiin, kuten airfryereihin. Nyt testattavan ikkunallisen mallin lisäksi mallistossa on myös pienempi ja yksinkertaisempi airfryer. Laitteen mukana tulee ritilät, joiden avulla ruokaa voi kypsentää kahdessa tasossa samanaikaisesti, mutta eipä muuta. Xiaomilla ei näytä olevan erikseen myytäviä lisävarusteita, mutta yleiset lisävarusteet käynevät tähänkin, kunhan tarkistaa etukäteen mitat. Pakkauksessa tulee englanninkielinen käyttöohje.

Xiaomi Mi Smart Air Fryer Pro panel web
Ei pikavalintoja eikä isoa näyttöä, vaan ohjauspyörä ja ikkuna. Kuva: Xiaomi

Rakenne ja huoltaminen

Mi Smart Air Fryer Pro on vain 4-litrainen ja samalla vertailun pienin, joten se löytää helposti paikkansa keittiöntasolta. Laite tuntuu jämäkältä, ja valkoisena se sopii hyvin skandinaaviseen keittiöön. Miksi useimmat airfryerit edes ovat mustia? Cosorin ja OBH Nordican tapaan koneessa ei ole irrotettavaa koria, vaan pelkkä ritilä kulhon pohjalla. Niinpä kulhon sisältöä ei voi vain kipata tarjoiluastiaan, vaan välttääkseen pohjalle kertynyttä rasvaa pitää ruoka noukkia pihdeillä. Aika epäkäytännöllistä.

Xiaomi Mi Smart Air Fryer Pro cleaning web
Tekeekö verkko puhdistamisesta helpompaa vai vaikeampaa? Kuva: Jonas Ekelund

Huoltotoimenpiteiden kanssa on oltava tarkkana. Käyttöoppaassa lukee, että kaikki osat pitää pestä käsin, mikä tuntuu kohtuuttomalta. Jos lukee pidemmälle tai googlaa kansainvälisen käyttöopasversion, onkin ritilän pesu astiankoneessa yhtäkkiä sallittua. Kulhoa sen sijaan ei saa konepestä, toisin kuin halvemmassa Smart Air Fryer -mallissa, mikä johtunee ikkunasta. Ikävä yllätys kalliimmalta mallilta.

Mainos

Käyttö

Xiaomin airfryerin hallintapaneeli on varsin minimalistinen, sillä siinä on vain ohjauspyörä ja pieni näyttö. Näytöltä voi valita manuaaliasetusten ja 10 pikaohjelman väliltä. Pikaohjelmat ovat leivonta, pihvi, kala, pakaste, kasvikset, kanankoipi, ranskalaiset, merenelävät, kuivatus ja jogurtti. Resepteistä voi valita, haluaako tehdä kokonaisen vai puolikkaan annoksen, mikä on nerkosta, sillä Philipsiä lukuun ottamatta kilpailijat tuntuvat olettavan, että ruokaa laitetaan joka kerta koko perheelle. Niinpä paistoaika on toisilla liian pitkä, jos tekeekin vain yhden tai kaksi annosta.

Xiaomi Mi Smart Air Fryer Pro app scaled
Sovellusta ja reseptejä ei ole erityisesti mukautettu Pohjoismaihin. Kuva: L&B Home

Laite on yhdistetty Xiaomi Home -sovellukseen, jolla hallitaan saman valmistajan muitakin älykotilaitteita. Sovellus on silti varsin yksinkertainen. Käytännössä sillä on helpompi katsoa pikaohjelmat ja tallentaa omia reseptejä. Tarjolla on myös 100 reseptiä, jotka ovat kaikki sekaisin, joissa ei toimi haku ja jotka ovat vain englanniksi. Ruokalajit ovat aasialais-amerikkalaisia eikä pohjoismaissa tuttuja kotiruokia siis löydy. Sovelluksesta voi kuitenkin seurata ruuan valmistumista mukavasti sohvalta.

Xiaomi Mi Smart Air Fryer Pro egg bites web Xiaomi Mi Smart Air Fryer Pro fries web Xiaomi Mi Smart Air Fryer Pro bacon web Xiaomi Mi Smart Air Fryer Pro window web
<
>
Egg bites -minimunakkaista tuli herkullisia hyväksi havaitulla manuaaliasetuksella. Kuva: Jonas Ekelund

Ruuanlaitto

Perusasetus on 180 astetta ja 15 minuuttia, mikä toimii moneen. 180-asteiseksi lämpeneminen vei 2:35 minuuttia, mikä on vertailun nopein tulos! Johtunee tosin koneen pienemmästä tilavuudesta. Lämpötila heitteli 180–190 asteen välillä ja asettui lopuksi 190 asteeseen, mikä on aika iso heitto valittuun lämpötilaan nähden. Jälleen epäilykseni kohdistuu huonoon termostaattiin. Ranskalaisohjelmalla perunoista tuli lähes täydellisiä, sillä kuten todettua, koneelle pystyi ilmoittamaan puolikkaan määrän. Minimunakkaista tuli tutuilla manuaalisäädöillä oikein hyviä. Pekoni onnistui täydellisesti, joskin epätasaisesti, joten ilmeisesti niitä olisi pitänyt ravistella paiston aikana. Uskon, että Xiaomilla on pienen harjoittelun jälkeen mahdollista onnistua toteuttamaan useimpia airfryer-reseptejä.

Xiaomi Mi Smart Air Fryer Pro temperature
Testin nopein lämmitys, mutta lämpötila vaihtelee. Kuva: Jonas Ekelund

Yhteenveto: Xiaomi Mi Smart Air Fryer Pro 4L BHR6943EU

Xiaomin airfryer on testin tyylikkäimmästä päästä, ja kokonsakin puolesta helppo sijoittaa keittiöön. Pienen koon vuoksi toki tilavuuskin on pienempi, joten lapsiperheeseen se ei ehkä ole paras valinta. Kulho ei paras mahdollinen, vaikka ikkunasta voikin seurata kypsymistä, sillä ikkuna myöskin estää konepesun. Pikaohjelmat ovat hyviä ja sovellus kätevä. Sovellus resepteineen on tosin vain englanniksi. Pienistä heikkouksistaan huolimatta Xiaomi ansaitsee suositukset, sillä kykyihinsä nähden se on huikean halpa.

.

Karakter
Xiaomi Mi Smart Air Fryer Pro 4L BHR6943EU
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Ikkunasta voi seurata kypsymistä. Tyylikäs ja kompakti. Voi valita kokonaisen tai puolikkaan annoksen. Sovelluksesta voi seurata kypsennystä. Vertailun pienin tilavuudeltaan. Kulhoa ei voi konepestä. Lämpötila heittelee jonkin verran. Englanninkielinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vertailussa fiksut palohälyttimet

Sähkölaskujen säätöä älypistorasioilla

Ylellinen kuivaus- ja höyrykaappi

Virta kulkee mukana

Elämää helpottava luksusjääkaappi

Robotti-imurit pyyhkivät myös lattiat - mutta pesevätkö oikeasti?

Ääni & Kuva
Scroll to Top