Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Philips Combi 7000 XXL Connected HD9880

Airfryer-airut

Airfryerin keksinyt Philips on edelleen tuotekehityksen kärjessä.

Julkaistu 18.10.2023 - 14:15
Philips Combi 7000 XXL Connected HD9880
Jonas Ekelund

Philips toi markkinoille ensimmäisen Airfryerin ja viimeisen 13 vuoden aikana malleja on ehtinyt olla useita. Tällä hetkellä verkkosivuilla näytti olevan yhdeksän mallia listattuna, aina pienistä ja yksinkertaisista isoihin ja edistyksellisiin. Philips Combi 7000 XXL Connected kuuluu 8,3-litraisena jälkimmäiseen kategoriaan. Laitteen mukana tuleva ainoa lisävaruste on paistomittari, josta lisää tuonnempana. Erikseen ostettavia lisävarusteita Philipsillä kyllä piisaa, kuten aamiaissetti, johon kuuluu munakupit, neljä muffinivuokaa ja pihdit. Tai leivontasetti, jossa on kakkuvuoka ja yhdeksän muffinivuokaa. Grillisettiin taas kuuluu parila ja kuusi varrastikkua. Koneen pakkauksesta löytyy vain pikaopas, sillä varsinaiset käyttöohjeet ja reseptit löytyvät NutriU-sovelluksesta.

Philips Combi 7000 XXL panel web
Pikavalintoja ei ole, vain näyttö ja valikkosäädin. Kuva: Philips

Rakenne ja huoltaminen

Kun näin Philipsin koneen tilavuuden, pelkäsin laitteen olevan jättimäinen. Se ei kuitenkaan ole sen isompi kuin vertailun 6,5-litraiset. Jämäkkä kone tuntuu laadukkaalta ja kestävältä, vaikka onkin muovia. Cosorin tapaan Philipsin kone on mattapintainen, joten tahmajäljet eivät näy siinä niin pahasti. Philipsin alkuperäisen muotoiluidean mukaisesti koneessa on kori, joka lukittuu kulhoon. Muista testin laitteista poiketen Philipsin kulho liukuu sisään ja ulos lähes kitkattomasti, joten sitä ei tarvitse tyrkkiä ja kiskoa ärsyttävästi.

Philips Combi 7000 XXL cleaning web
Roiskesuoja suojaa vastuksia ja helpottaa puhdistamista. Kuva: Jonas Ekelund

Luonnollisesti sekä kulho että kori ovat konepestäviä, ja jopa korin verkko irtoaa. Kori on avoimempi kuin kilpailijoilla, mikä helpottaa ilmavirtausta. Tämän mallin rakenteessa uutuutena on suoja vastuksen päällä estämässä rasvan roiskumista. Niinpä koneen puhdistaminen helpottuu huomattavasti.

Mainos

Käyttö

Combi 7000 XXL Connectedia ei ole varustettu monimutkaisella hallintapaneelilla, vaan siinä on näyttö ja valikkopyörä, josta valitaan manuaaliasetukset, pikaohjelmat, paistomittari, omat ohjelmat, lämpimänäpito , historia ja ohjeet. Valikon pikaohjelmia on peräti 31, joista on alavalikoissa vielä erikoisversioita. Varsin avokätistä, mutta ehkä olisi käytännöllisempää olla muutama pikavalinta suoraan hallintapaneelissa, sillä useimmat ihmisethän tekevät enimmäkseen vain samoja ruokia.

 

Philips Combi 7000 XXL app scaled
NutriU on eittämättä airfryer-maailman paras sovellus. Kuvakaappaus

Sovellukseen voi sen sijaan lisätä suosikkinsa heti aloitusnäyttöön. Samasta paikasta voi myös valita manuaaliasetukset tai paistomittarin käytön. Ja eri ruokalajeille voi jopa valita tuulettimen nopeuden. Lisäksi tarjolla on vielä 73 (!) uutta pikaohjelmaa, joilla niilläkin on alavalikkonsa. Voikin kestää kauan, että löytää haluamansa. Sovelluksessa on myös satoja suomenkielisiä reseptejä ravintoarvoineen. Näin nämä asiat hoidetaan!

Philips Combi 7000 XXL bacon web Philips Combi 7000 XXL egg bites web Philips Combi 7000 XXL fries web
<
>
Pekoniohjelma piti keskeyttää ruuan pelastamiseksi. Kuva: Jonas Ekelund

Ruuanlaitto

Perusasetuksena on 180 astetta, johon laite lämpeni 3 minuutissa ja 50 sekunnissa, mikä oli vähän yllättävää näin tehokkaalta koneelta, joka ei tuotesivun mukaan tarvitse esilämmittämistä. Lämpötila pysytteli sen jälkeen pari astetta 180 asteen molemmin puolin. Ranskalaisohjelma on pirullisen yksityiskohtainen, sillä siihen pitää valita perunoiden paksuus ja korin täyttöaste. Vaivannäkö palkitsi, ja perunoista tuli täydellisiä, samoin kuin minimunakkaista ja BBQ-ribseistä. Pekoniohjelma piti keskeyttää, jotteivät pekonit olisi palaneet, mikä johtui siitä, että resepti oli käyttäjän oma eikä Philipsin. Paistomittarin avulla lihasta saa täydellistä ilman, että paistoaikaa tarvitsee erikseen arpoa.

Philips Combi 7000 XXL temperature
Lämmitys ei ollut ihan nopeimmasta päästä, mutta kone säilyttää valitun lämpötilan tarkasti. Kuva: Jonas Ekelund

Yhteenveto: Philips Combi 7000 XXL Connected

Philips Combi 7000 XXL Connected on laadukas laite, mutta onhan Philipsillä ollut yli vuosikymmen aikaa hioa teknologiaansa. Mallissa on kaksi tuuletinnopeutta ja puhdistamista helpottava roiskesuoja. Näytöltä voi valita erilaisia valmisohjelmia, mutta pikavalintoja ei ole. Erinomaisesta sovelluksesta löytyy lisäksi suomenkielisiä reseptejä. Ruuanlaitto on tehokasta ja tarkkaa ja koneen käyttö helppoa. Ainoa miinus tulee kalliista hinnasta.

Karakter
Philips Combi 7000 XXL Connected HD9880
High End

Ääni & Kuva kiteyttää

Paistomittari. Erinomainen sovellus, jossa suomenkielisiä reseptejä. Kaksi tuuletinnopeutta, joista lähtee maltillisesti ääntä. Vastus on suojattu rasvasroiskeilta. Kallis! Ei pikavalintoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Väriä julkisivuun

Pikasiivousta varsi-imurilla

Vertailussa kahviharrastajan myllyt

Sunnuntaiaamut on pelastettu!

Kaksi robottia kaksintaistelussa: kumpi siivoaa paremmin?

Freo X Ultra auttaa mutta ei tee kaikkea puolestasi

Ääni & Kuva
Scroll to Top