Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: OBH Nordica Easy Fry & Grill 3in1 Steam+

Monipuolinen liiallisuuksiin asti

Joskus kannattaisi vain panostaa perusominaisuuksien toimivuuteen ja jättää erikoisuudet vähemmälle.

Julkaistu 18.10.2023 - 14:15
OBH Nordica Easy Fry & Grill 3in1 Steam+
Jonas Ekelund

OBH Nordican airfryervalikoima tuntuu vaikeaselkoiselta, sillä malleja on peräti yhdeksän. Jos jättää värivaihtoehdot huomioimatta, jäljelle jää “vain” kuusi erilaista. Kokomerkintöjen kanssa saa olla tarkkana, sillä ensin vaikuttaa siltä, että XL tarkoittaa 4,2-litraista ja XXL 6,5-litraista. Mutta testiin valikoitu huippumalli on kuvauksen mukaan XL-kokoa, vaikka kuitenkin onkin tilavuudeltaan 6,5 litraa?!

Laitteen mukana toimitetaan grilliritilä. Nettisivujen perusteella ainoat erikseen ostettavat lisävarusteet ovat erilaisia säilytysrasioita tähteitä varten. Kiitosta OBH Nordica saa lupauksestaan, jonka mukaan varaosia on saatavilla peräti 15 vuoden ajan.

OBH Nordica Easy Fry panel
Osa symboleista on melko kryptisiä. Kuva: OBH Nordica

Rakenne ja huoltaminen

Easy Fry & Grill on melko iso laite, mutta lisäominaisuudet huomioiden se ei ole mikään ihme. Kone on mustaa muovia, mutta tuntuu jämäkältä. Muotoilussa olisi parantamisen varaa, sillä kulhoa pitää vähän nytkyttää paikoilleen. Wilfan airfryerissa ei ole koria, vaan pelkkä ritilä kulhon pohjalla. Jos laitteen pohjalle on kertynyt nestettä tai rasvaa, jota ei halua annokseensa, pitää ruoka siis kalastella kulhon pohjalta sen sijaan, että sen nostaisi kätevästi korilla ulos.

Mainos
OBH Nordica cleaning web OBH Nordica galler web
<
>
Keskellä oleva upotus kerää rasvaa, estää ilmankierron ja tekee paistotuloksesta epätasaisen. Kuva: Jonas Ekelund

Puhdistamisohjeista tulee vähän sekava olo. Jos lukee ohjekirjan osiota ”Puhdistus”, käsketään osat pestä lämpimällä vedellä, käsitiskiaineella ja pehmeällä sienellä. Jos taas lukee kohtaa, jossa neuvotaan laitteen käyttöönotossa, siellä sanotaankin kulhon ja ritilän olevan konepestäviä. Vastus neuvotaan puhdistamaan “kuivalla puhdistusharjalla”, mikä ikinä se onkaan.

Käyttö

Useimpien airfryereiden tapaan Wilfan koneessa on iso näyttö, josta voi säätää ajan ja lämpötilan lisäksi paistotavan (höyrytys, airfry tai grillaus). Pikaohjelmia on seitsemän: ranskalaiset, kana, nugetit, kala, pihvi, kasvikset ja kakku. Symbolit eivät ole järin selkeitä, sillä kana näyttää kanankoivilta, eikä nugettia arvaisi nugetiksi. Käyttöoppaassa on suomenkielinen ohjeistus 17 tavanomaisen ruokalajin valmistukseen. Napit toimivat hyvin märilläkin käsillä.

Ruuanlaitto

Jostakin syystä perusasetus on asetettu 200 asteeseen ja 15 minuuttiin, joten lähes aina asetukset on muutettava. Noin neljän minuutin lämpenemisen jälkeen laite oli saavuttanut 170 astetta, ja sitten se jäi pyörimään 167 asteeseen. Kahdeksan (!) minuutin kuluttua se kapusi 175 asteeseen, mikä oli lähin luku, joka vastasi 180 astetta. Laite on järkyttävän hidas ja lämpötilavaihtelu aivan liian suurta.

OBH Nordica Easy Fry bacon web OBH Nordica Easy Fry egg bites web OBH Nordica Easy Fry biff web OBH Nordica Easy Fry fries web OBH Nordica Easy Fry broccoli web
<
>
Tämä ei ole grillattua, vaan uunipaahdettua lihaa - grilliraitoja ei ole. Kuva: Jonas Ekelund

 

Ranskalaisohjelma kesti todella pitkään ja lopputulos oli käristyneitä pottuja. Egg bites -munakkaista tuli manuaaliasetuksella hyviä. Pekonin kohdalla ritilän heikkoudet tulivat esiin: keskeltä pekonit jäivät löysemmiksi ja lilluivat rasvassa. Ainoa ero airfry- ja grilliohjelmilla on nähdäkseni se, että jälkimmäisessä ritilä laitetaan kulhon pohjalle ja esilämmitetään se. Se ei siis ole verrattavissa uunin grillivastukseen, joka kuumenee voimakkaasti. Lopputulos oli melkein huonompi kuin paistinpannulla. Toisaalta höyrytoiminto oli erinomainen ja jätti kasviksiin kauniin värin ja hyvän purutuntuman.

OBH Nordica Easy Fry temperature
OBH Nordica lämpenee todella hitaasti ja lämpötila heittelee rajusti. Mittaus: Jonas Ekelund

Yhteenveto: OBH Nordica Easy Fry & Grill 3in1 Steam+

OBH Nordica Easy Fry & Grill 3in1 Steam+ on vertailun monipuolisin laite, joka nimensä mukaisesti myös grillaa ja höyryttää. Tai oikeastaan siinä on erinomainen höyrytystoiminto ja grillaustoiminnolla lopputulos on huonompi kuin paistinpannulla. Airfryerina kone on melko hiljainen ja toimii hyvin, jos ei nojaudu liikaa pikaohjelmiin. Laite on kuitenkin testin hitain ja lämpötilavaihtelut suurimpia.

Karakter
OBH Nordica Easy Fry & Grill 3in1 Steam+
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Höyrytys. Maltillinen äänitaso. Varaosia saatavilla pitkään. Jää 13 astetta alle asetetun lämpötilan. Grillitoiminnolla ei tee mitään. Ei koria.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sunnuntaiaamut on pelastettu!

Kaksi robottia kaksintaistelussa: kumpi siivoaa paremmin?

Freo X Ultra auttaa mutta ei tee kaikkea puolestasi

Vertailussa sähköhammasharjat: puhtaammat ja terveemmät hampaat!

Nothing uusi, halvempi puhelin

Sydän paikallaan

Ääni & Kuva
Scroll to Top