Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Electrolux Explore 6 Air Fryer

Ulkonäöltään hieno, toiminnoiltaan perus

Electroluxin tyylikäs airfryer on helppokäyttöinen mutta ei tarjoa perustasoa kummempia ominaisuuksia.

Julkaistu 18.10.2023 - 14:15
Electrolux Explore 6 Air Fryer
Jonas Ekelund

Electroluxin valikoimiin kuuluu kolme airfryeria: kaksi Explore 6 -mallia, joista vertailuumme valikoitui suurempi, sekä pieni ja Explorea puolet halvempi Create 5. Lisävarusteet eivät kuulu kauppaan, mutta erikseen voi ostaa Air Fryer Culinary Expansion Kit -nimisen setin, johon kuuluu kakkuvuoka, kolme grillivarrasta ja ritilä sekä spriaalileikkuri kasviksille. Sama setti toimii kaikissa yli kolmelitraisissa airfryereissa. Pakkauksesta löytyy laitteen lisäksi pieni reseptikirjanen, jotka esittelevät kahdeksan ohjeen muodossa, mitä pikaohjelmilla voi tehdä.

Electrolux Explore panel
Selkeät symbolit ja järkevät pikaohjelmat. Kuva: Electrolux

Ulkonäkö ja huoltaminen

5,4-litrainen laite on vertailun pienimpiä, mutta silti Electrolux on suhteellisen kookas. Kuori on ruostumatonta terästä, minkä luulisi tekevän tuntumasta vankan, mutta ohut teräs ei herätä luottamusta. Useimpien airfryereiden tapaan Explore 6 sisältää korin, jonka kahvat vapautuvat napin painalluksella. Kahvat ovat vähän jäykät, joten niitä pitää painaa reippaasti, jotta ne lukittuvat laitteen sisään.

Electrolux Explore cleaning web
Lämpövastusta ei ole roiskesuojattu. Kuva: Jonas Ekelund

Sekä korin että kulhon voi pestä astianpesukoneessa. Laitteen ulkopinnan voi pyyhkiä liinalla, ja vastuksen pesemiseen suositellaan ”puhdistusharjaa”, mikä tarkoittanee tiskiharjaa.

Mainos

Käyttö

Explore 6:n etupuolella on iso hallintapaneeli, jonka ylös-alas-napeista säädetään aikaa ja lämpötilaa. Kahdeksalle pikaohjelmalle on omat nappinsa: kala, pihvi, kanankoipi, kana, kasvis, ranskalaiset, minipizza ja muffini. Minipizza on vähän kummallinen valinta, kun ottaa huomioon, että sulatusohjelmaa ei ole tarjolla lainkaan. Symbolit ovat selkeitä ja napit tottelevat tahmeampiakin näppejä. Ohjekirjasta löytyy suomenkielinen aika- ja lämpötilataulukko 21 tavalliselle ruokalajille.

Electrolux Explore fries web Electrolux Explore egg bites web
<
>
Ranskalaisohjelma saisi olla kuumempi, jotta perunat saisivat väriä. Kuva: Jonas Ekelund

Ruuanlaitto

Perusasetus on 180 astetta ja 15 minuuttia, mikä on hyvä. Electrolux lämpeni 180 asteeseen 3 minuutissa 5 sekunnissa, mutta lämpötila jäi pyörimään 180–190 asteeseen, mikä on aika iso heitto. Termostaatti ei ilmeisesti ole kovin hyvä. Ranskalaisohjelma toimi vertailun alhaisimmalla lämpötilalla ja kestolla, ja ne odotetusti jäivätkin niin vaaleiksi, että jatkoin paistamista vielä hetken. Poikkeuksellisesti Explore 6 ei käske ravistella tai käännellä ruokaa kypsennyksen aikana, joten on tajuttava käyttää omaa ajastinta tähän. Manuaaliohjelmalla sekä pekonista että minimunakkaista tuli hyviä, kun valitsin ajan ja lämpötilan oman kokemukseni perusteella.

Electrolux Explore temperature
Electrolux lämpenee nopeasti, mutta lämpötila heittelee. Mittaus: Jonas Ekelund

Yhteenveto: Electrolux Explore 6

Electrolux Explore 6 tekee, mitä pitääkin ja suoriutuu yleisesti ottaen hyvin, kunhan pitää silmällä lämpötilaa, joka karkaa helposti asetettua korkeammaksi. Laite on kookas ja kovaääninen, mikä kannattaa huomioida ennen kaupoille suuntaamista. Suositushintakin on kalliinpuoleinen, kun ottaa huomioon, ettei Explore 6 tarjoa perustasoa kummempia ominaisuuksia ja mitään muutakaan erikoista, mutta onneksi laitetta näkyy löytyvän kaupoista sitä huokeammalla.

Karakter
Electrolux Explore 6 Air Fryer
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Tyylikäs. Lämpenee nopeasti. Helppo käyttää. Äänekäs. Tilavuuteensa nähden iso. Lämpötila heittelee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vertailussa fiksut palohälyttimet

Sähkölaskujen säätöä älypistorasioilla

Ylellinen kuivaus- ja höyrykaappi

Virta kulkee mukana

Elämää helpottava luksusjääkaappi

Robotti-imurit pyyhkivät myös lattiat - mutta pesevätkö oikeasti?

Ääni & Kuva
Scroll to Top