Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Cosori Dual Blaze P583S

Kokkaa sovelluksella

Pikaohjelmista ja resepteistään huolimatta Cosoria on helpompi käyttää manuaalisesti.

Julkaistu 18.10.2023 - 14:15
Cosori Dual Blaze P583S
Jonas Ekelund

Amerikkalainen Cosori tarjoaa kotimaassaan laajan valikoiman keittiökoneita, joskin brändi tunnetaan etenkin airfryereistaan. Pohjoismaissakin merkki on markkinaosuudeltaan kärkeä, vaikka valikoima meillä päin onkin suppeampi ja koostuu vain suosituimmista malleista. Kaikkein myydyin niistä on Dual Blaze, jota suositellaankin tiuhaan nettikeskusteluissa.

Laitteen mukana tulee grilliritilä ja varrastikut sekä kökösti käännetty keittokirja, jossa on 20 (hyvin amerikkalaista) reseptiä, kuten ”aamiaispizza”. Valmistajan sivuilta löytyy lisää reseptejä. Erikseen ostettavaan lisävarustepakettiin kuuluu kakkuvuoka, pizzapannu, grilliritilä ja varrastikut, sulatusritilä, silikonimatto ja muffinivuokia.

Cosori Dual Blaze panel
Napit ovat selkeät mutta jotkut vaativat aika lujaa painallusta. Kuva: Cosori

Rakenne ja huolto

Dual Blaze on vertailumme isommasta päästä ja siihen myös mahtuu enemmän ruokaa. Mattamusta muovipinta ei varsinaisesti tunnu ylelliseltä, mutta toisaalta siihen ei jää yhtä helposti rasvajälkiä kuin kiiltäviin versioihin. OBH Nordican ja Xiaomin tapaan Cosorissa ei ole koria, vaan pelkkä ritilä kulhon pohjalla. Ratkaisu on minusta huonompi kuin kori, sillä kulhosta ei voi vain kipata ruokaa tarjoiluastiaa saamatta samalla mahdollisesti laitteen pohjalle kertynyttä nestettä mukaan. Ritilä on kuitenkin parempi kuin OBH Nordicalla, sillä se ei heikennä ilmavirtausta laitteen keskiosassa.

Mainos
Cosori Dual Blaze bottom Cosori Dual Blaze top
<
>
…mutta ylävastuksesta puuttuu roiskesuoja. Kuva: Jonas Ekelund

Dual Blaze on saanut nimensä kahdesta lämpövastuksestaan, eli ylävastuksen lisäksi myös pohjalla on vastus. Tuplavastuksen pitäisi tehdä paistamisesta tehokkaampaa. Epäselväksi vain jää, että millä lailla, sillä ilmavirta ei käy laitteen pohjalla. Vastusten puhdistamiseen suositellaan kosteaa liinaa. Kokemukseni mukaan se ei riitä. Päivittäinen puhdistus onnistuu kuitenkin helposti, sillä ohjeissa suositellaan laittamaan kulho ja ritilä ihan vain astianpesukoneeseen.

Käyttö

Cosorissa on ohjauspaneeli hipaisukytkimillä, mutta koska se on suunnattu ylöspäin, on lasten vaikea nähdä sitä. Pikaohjelmia on kuusi: kana, pihvi, merenelävät, kasvikset, ranskalaiset ja sulatus. Kanatoiminto tarkoittaa kanankoipia, ja frozen-ohjelma paljastuu sulatukseen liian kuumaksi. Myös paisto-ohjelmia on kuusi: airfry, lämpimänäpito, kuumennus, leivonta, grillaus ja paisto. Kahdella viimeisellä on sama lämpötila ja kesto, joten niiden ero jää epäselväksi. Celsius-lämpötilat ovat kummallisia, sillä ne on selvästi vain muutettu suoraan amerikkalaisten fahrenheiteista.

Cosori Dual Blaze app scaled
Sovellus on hyvin amerikkalaistyylinen. Kuva: Cosori

Onneksi tarjolla on sovellus. Sen sijaan, että se löytyisi sovelluskaupasta Cosori-nimellä, pitääkin muistaa, että se on nimeltään VeSync. Sovelluksella voi asettaa paistoajan ja lämpötilan manuaalisesti tai käyttää pikaohjelmia. Tarjolla on paljon enemmän reseptejä kuin mukana tulevassa keittokirjassa, mutta ne ovat englanniksi ja suomalaisille ehkä vähän outoja. Kuka muka syö frittataa aamiaseksi tai Chicken Parmesania päivälliseksi? Reseptejä voisi ehkä hieman lokalisoida. Ärsyttävintä on kuitenkin se, että airfryeria ei saa päälle sovelluksesta, mikä syö sen ideaa. Sovelluksessa viitataan kaiken lisäksi amerikkalaisiin turvallisuusstandardeihin, jotka eivät tietenkään päde EU:ssa.

Cosori Dual Blaze bacon Cosori Dual Blaze eggbites Cosori Dual Blaze fries
<
>
Egg Bites -reseptillä sai hieman kalpeita mutta aivan syötäviä aamiaismunia. Kuva: Jonas Ekelund

Ruuanlaitto

Airfryerin standardiasetus on 180 astetta ja 10 minuuttia, mikä on hyvä lähtökohta. Laitteella kestää 3 minuuttia 10 sekuntia saavuttaa 180 asteen lämpötila, jonka jälkeen lämpötila vaihtelee ylös- ja alaspäin vain parilla asteella. Toisin sanoen laite on tehokas ja tarkka, mikä on lopputuloksen kannalta tärkeintä.

Pikaohjelmat sen sijaan ovat vähän niin ja näin. Ranskalaisohjelma on liian kuumalla ja kestää liian kauan, joten perunat kärähtävät. Manuaalisäädöillä valmistetuista pekonista ja egg bites -minimunakkaista sen sijaan tuli täydellisiä. On sitä paitsi mukavaa istua sohvalla ja seurata sovelluksesta valmistuksen etenemistä!

Cosori Dual Blaze temperatur
Cosori lämpenee nopeasti ja pitää lämpötilan tarkasti. Mittaus: Jonas Ekelund

Yhteenveto: Cosori Dual Blaze

Cosori Dual Blaze on laadukas ja luotettava airfryer, jolla oppii ajan kanssa saamaan erinomaisen paistotuloksen joka kerta. Mukavaa, että laitteen mukana tulee keittokirja ja grilliritilä vartaineen, mutta reseptit on tehty amerikkalaiseen makuun eikä pikaohjelmiin voi luottaa. Sovelluksen manuaalisäätöjä käyttämällä pääseekin ehkä parhaaseen lopputulokseen, ja sovelluksesta on kiva seurata valmistuksen edistymistä. Mutta miksi ihmeessä laitetta ei saa päälle sovelluksesta?

Karakter
Cosori Dual Blaze P583S
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Sovellus toimii kaukosäätimenä. Lämpenee nopeasti ja pitää lämpötilan tarkasti. Grillivartaat ja keittokirja kuuluvat hintaan. Ei irrotettavaa koria. Laitetta ei voi käynnistää sovelluksesta. Kyseenalaiset pikaohjelmat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sunnuntaiaamut on pelastettu!

Kaksi robottia kaksintaistelussa: kumpi siivoaa paremmin?

Freo X Ultra auttaa mutta ei tee kaikkea puolestasi

Vertailussa sähköhammasharjat: puhtaammat ja terveemmät hampaat!

Nothing uusi, halvempi puhelin

Sydän paikallaan

Ääni & Kuva
Scroll to Top