Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Wilfa Airfryer Crispier 5.5 AF2B-550

Helppokäyttöinen, mutta ei virheetön

Wilfan edullinen airfryer pääsisi palkintosijoille ilman muutamaa ärsyttävää heikkouttaan.

Julkaistu 18.10.2023 - 14:15
Wilfa Airfryer Crispier 5.5 AF2B-550
Jonas Ekelund

Wilfa valmistaa monenlaisia keittiökoneita ja siivouslaitteita. Airfryereita mallistoon kuuluu vain kaksi: 3,5-litrainen pyöreä Crispier ja testiin valittu 5,5-litrainen, kekseliäästi nimetty Crispier 5.5. Maltillisesti hinnoitellun laitteen mukana toimitetaan kakkuvuoka, pizzapannnu ja säädettävä ritilä, jota voi käyttää vartaiden kanssa. Lisävarusteet monipuolistavat käyttöä, mutta reseptejä tai edes aloitusopasta ei ole tarjolla.

Wilfa Airfryer Crispier TOP web
Kosketusnäytöllä on hyvät pikavalinnat. Kuva: Wilfa

 

Rakenne ja huoltaminen

Vaikka kori onkin tilavuudeltaan suuri, on laite melko kompaktin näköinen. Kaikki on muovia, mutta vaikuttaa laadukkaalta ja kestävältä. Laite noudattaa klassista airfryer-muotoilua, jossa kulhoon asetetaan kahvoilla varustettu kori, joka vapautetaan nappia painamalla. Kulho liukuu ja lukittuu helposti. Erikoinen yksityiskohta on yläosassa sijaitseva ilmanotto, eli laitteen päälle ei pidä laittaa mitään esteeksi.

Mainos
Wilfa Airfryer Crispier cleaning web
Vastusta ei ole roiskesuojattu. Kuva: Jonas Ekelund

Wilfa on vertailun ainoa laite, joka ei salli kulhon ja korin pesemistä astianpesukoneessa. Ne pitäisi pestä käsin pehmeää sientä käyttäen. Aikamoinen miinus, sillä uunivuoathan tunnetusti likaantuvat ja vaativat yleensä konepesun tuntuakseen raikkaalta. Wilfa on myös ainoa, joka suoraan ja selkeästi käskee pesemään vastuksen tiskiharjalla.

Käyttö

Useimpien muiden airfryereiden tapaan Crispier 5.5 on varustettu näytöllä, josta säädetään aikaa ja lämpötilaa. Pikaohjelmia on kahdeksan: pihvi, kana, kala, katkarapu, pekoni, paahtoleipä, ranskalaiset ja juurekset. Pekoniohjelma on uniikki, mutta paahtoleipä vaikuttaa oudolta. Myös kuivaamiselle on oma ohjelmansa (30 astetta), samoin sulatukselle, lämpimänäpidolle ja esilämmitykselle. Muille yleisille toiminnoille ei ole mitään ohjeistusta.

Wilfa Airfryer Crispier bacon web Wilfa Airfryer Crispier egg bites web Wilfa Airfryer Crispier fries web
<
>
Egg bites -munakkaista tuli hyvän värisiä ja rakenteeltaan oivallisia. Kuva: Jonas Ekelund

Ruuanlaitto

Perusasetus on 200 astetta ja 15 minuuttia, mikä on ihan järkevä. Lämpeneminen 180-asteiseksi vei 5 minuuttia, eli laite on melko hidas. Sen jälkeen lämpötila heilui 171–192 asteen välillä, ja näin iso heitto hankaloittaa kyllä paistamista. Ranskalaisohjelma on vertailun kuumimpia ja pisimpiä, mutta lopputulos oli hyvä ja laite muistutti perunoiden ravistelemisesta kesken ohjelman, mistä kiitos. Pekoniohjelma oli mainio, ja minimunakkaista tuli hyvän värisiä ja mukavan kuohkeita. Käyttöoppaan mukaan kanankoipisymboli symboloi kanaa, minkä tulkitsen kokonaiseksi kanaksi, mutta siihen nähden paistoaika on liian lyhyt, joten ehkä kyseessä ovat kuitenkin kanankoivet.

Wilfa Airfryer Crispier temperature
Wilfa lämpenee hitaasti ja lämpötila heittelee todella paljon. Mittaus: Jonas Ekelund

Yhteenveto: Wilfa Crispier 5.5

Wilfa Crispier 5.5 on melko suoraviivainen airfryer, joka ei tarjoa ihmeempiä ominaisuuksia. Hinta on kiva ja laite tuntuu laadukkaalta ja tarjoaa kaupan päälle vielä käytännöllisiä lisävarusteita. Mutta miksi mukana ei tule reseptejä tai käyttövinkkejä? Jämäkkä laite on helppokäyttöinen ja pikaohjelmat hyviä. Kokonaisuutena ruuanlaitto onnistuu, mutta parinkymmenen asteen lämpötilavaihteluiden perusteella kokkailut voisivat yhtä hyvin myös epäonnistua. Miinusta käsinpesuvaatimuksesta.

Karakter
Wilfa Airfryer Crispier 5.5 AF2B-550
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Voi käyttää myös kuivurina. Käytännölliset pikaohjelmat. Lisävarusteet kuuluvat pakettiin. Erittäin äänekäs. Lämpötila heittelee rajusti. Konepesua ei suositella!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sydän paikallaan

Älykäs laturi sähköautolle

Kokkaa kuin ammattilainen

Jäljitä arvotavarasi helposti

Pim-pom! Onko ketään kotona?

Talvea on vielä jäljellä

Ääni & Kuva
Scroll to Top