Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: SteelSeries Arctis Nova 7P Wireless

Rentoa tyyliä

Loistavaa ääntä, loistava ohjelmisto.

Julkaistu 04.04.2024 - 10:02
SteelSeries Arctis Nova 7P Wireless
John Hvidlykke

Ei ihme, jos tanskalaisen Steelseriesin Arctis Nova 7P Wireless näyttää tutulta: emme ole aiemmin testanneet tätä nimenomaista mallia, mutta kyseessä on reilu vuosi sitten testaamamme Arctis Nova 7 Wireless -mallin uusi versio.

Steelseries on valinnut kuulokkeisiinsa hillityn tyylin, joka vedonnee aikuiseen makuun. Useimmat pelikuulokkeet ovat sysimustia, mutta Arctis Nova 7P on saatavana myös valkeana. Valitsipa sitten mustan tai valkoisen version, on kummassakin sininen panta.

arctis nova 7p black iso mic out
Kuva: Steelseries

Ilmavaa

Sanka on metallia, kupit muovia ja pehmusteiden päällyste verkkokangasta. Kuulokkeet istuvat mukavasti, mutta pehmeät kuulokekupit ovat juuri ja juuri tarpeeksi suuret, joten ne eivät vaimenna ulkopuolisia ääniä yhtä tehokkaasti kuin HyperX ja Logitech.

Säätimet ja napit on sijoitettu loogisesti. Kummassakin kupissa on volyymisäädin, joita vääntelemällä säädetään pelin ja chatin välistä tasapainoa. Mikrofoni-, Bluetooth- ja virtanappi on sijoitettu niin, että ne löytyvät hapuilematta.

Mainos

Mikrofonin saa piiloon

Kun mikrofonia ei käytä, sen voi sujauttaa vasempaan kuulokekuppiin piiloon. Silloin kuulokkeet näyttävät ihan tavallisilta kuulokkeilta, joten ne sopivat myös perinteisempään käyttöön.

Steelseries Arctis Nova 7 Wireless toimii Bluetoothilla tai mukana tulevalla, viiveettömällä 2,4 GHz:n yhteydellä. Steelseries toimittaa pakkauksessa USB-C-adapterin, joka ikävä kyllä peittää useamman portin ollessaan kytkettynä. Fiksun Simultaneous Wireless -toiminnon ansiosta Bluetoothia ja 2,4 GHz:n liitäntää voi käyttää samanaikaisesti. Kuulokkeita voi käyttää myös kuulokejohdon kanssa.

Steelseries GG ja Sonar

Ohjelmisto on jaettu kahteen osaan: Steelseries GG huolehtii Steelseriesin laitteiden yhteen liittämisestä, ja ääntä taas säädetään Sonarilla.

Sonar tarjoaa mittavan määrän kustomointivaihtoehtoja. Peleille, chatille, mikrofonille ja mediaäänelle on omat taajuuskorjaimensa. Peli- ja mediaäänelle tarjolla on peräti 10-käyräinen parametrinen EQ. Todella tarkka hienosäätökin siis onnistuu.

Melkein hifiä

Neutraalilla asetuksella Steelseries Actis Nova 7 Wirelessin ääni on tasapainoista ja luonnollista. Puhe erottuu selkeästi ja dynamiikat yltävät samanhintaisten hifikuulokkeiden tasolle. Räjähdykset ja laukaukset toistuvat todentuntuisesti, joten kuulija kokee olevansa keskellä pelin toimintaa – tai elokuvan.

arctis nova 7p white pdp tile smp d.png 1600x1600 crop scale optimize subsampling 2
Kuva: Steelseries

Kaiken lisäksi ääni on puhdasta ja erottelevaa. Sointi ei ole Steelseriesin upean Arctis Nova Pro Wireless -mallin tasolla, mutta sillä on tosin hintaakin tuplasti.

Yhteenveto

Steelseries Arctis Nova 7P Wireless on loistava kuulokemalli aikuiseen makuun. Istuvuus on mukava ja rakenne laadukas. Ääni on vastaavan hintaisen hifikuulokkeiden luokkaa, mutta vastamelua tässä ei ole. Melkeinpä parasta on kuitenkin mahtava ohjelmisto, joka nostaa kuulokkeiden käytön uudelle tasolle.

Karakter
SteelSeries Arctis Nova 7P Wireless
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Mukava istuvuus ja loistava ääni. Erinomainen ohjelmisto. Hinnan huomioiden ei moitittavaa ole.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top