Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Razer Blackshark V2 HyperSpeed

Käytännöllinen kuulokemikrofoni

Razer tarjoaa semiammattilaiset pelikuulokkeet ilman mitään ylimääräistä, mutta kaikki tarpeellinen on kohdillaan.

Julkaistu 04.04.2024 - 10:02
Razer Blackshark V2 HyperSpeed
John Hvidlykke

Pelaajat voi jakaa kahteen porukkaan: on harrastajat, joille pelaaminen on elämäntapa, ja sitten tosipelaajat, joille pelaaminen on elämä.

Razer palvelee molempia ryhmiä, ja valikoimiin kuuluu niin RGB-valoilla varustettuja mukavia malleja kuin minimalistisia ammattilaisversioitakin.

blade16 1849395 R1
BlackShark V2 Pro on tehty ammattikäyttöön. Kuva: Razer

Razer BlackShark V2 Hyperspeed on suunnattu jälkimmäiselle ryhmälle. Ovaalit kuulokekupit ovat juuri sopivan kokoiset toisin kuin vaikkapa Razer Kraken V3 Hypersense -mallissa, jossa kaikki on kasvatettu liioiteltuun megaluokkaan. Razer BlackShark V2 Pron pehmusteissa on verkkokangaspäällyste, kun taas Hyperspeedissä on käytetty pehmeää tekonahkaa, joka kyllä vaimentaa ympäristön ääniä tehokkaammin, mutta myös hiostaa korvia.

Mainos

Kiinteä mikrofoni

Mikrofoni on kiinteä, siinä missä useimmissa testin kuulokkeissa on irrotettavat mikrofonit. Makuasia, onko se haitaksi vai hyödyksi. Mikrofonia ei voi vaihtaa, jos se hajoaa, mutta irrotettavissa versioissa liitäntä alkaa ajan kanssa usein heiketä.

Razer BlackShark V2 Pro 2023 Black White
BlackShark V2 Pro on saatavana mustana ja valkoisena. Kuva: Razer

Volyymia säädetään reilun kokoisesta nupista, joka on helppo löytää vasemmasta kuulokekupista taistelun tuoksinassakin. Lisäksi kuulokkeissa on mikrofonikytkin ja virtakytkin, jolla vaihdetaan myös Bluetoothin ja Razerin 2,4 GHz:n HyperSpeed-yhteyden välillä. Kuulokkeet toimivat myös USB-kaapelilla, mutta äänenlaatuun sillä ei ole vaikutusta.

Vaimea ääni

Blackshark V2:n elementit on päällystetty titaanilla, minkä pitäisi tehdä äänentoistosta parempaa ja säröttömämpää. Ikävä kyllä sellaista en havaitse. Razerin kuulokkeiden sointi on vertailun tumminta ja korkeimmat ylä-äänet puuttuvat melkeinpä kokonaan. Sen huomaa Razer Synapse -ohjelmiston neutraalilla asetuksellakin. Musiikin ja elokuvan asetukset saavat äänen kuulostamaan entistäkin vaimeammalta, kun taas pelaamiselle tehty perusasetus korostaa loogisesti keskirekisteriä.

Virtuaalisesta surroundista vastaa THX. Toisin kuin kilpailijansa DTS, THX oikeasti toimii! THX Spatial Audion avulla äänen voi sijoittaa joka puolelle päätä ja säätää sitä jopa korkeussuunnassa. THX Spatial Audio valitettavasti saa tosin basson kasvamaan turhan isoksi, minkä vuoksi se myös säröile. Olen huomannut saman aiemminkin eri kuulokkeita testatessani.

Yhteenveto

Razer BlackShark V2 Hyperspeed on tyylikäs kuulokemalli, joka tarjoaa ammattitason toimintoja harrastelijahintaan. Kuulokkeissa on mainiot säätimet, toimiva 3D-ääni ja hyvä peliääni. Sointi on musiikin kuunteluun turhan tummaa, mikä on otettava välttämättömänä kompromissina, jotta hinta on saatu näin alas.

Karakter
Razer Blackshark V2 HyperSpeed
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Testin halvin. Vakuuttava 3D-ääni. Laatu vaikuttaa järkevältä. Kattavat säätömahdollisuudet ohjelmistossa. Melko vaimea ja tumma ääni. Razerin ohjelmisto on todella raskas.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top