Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Turtle Beach Stealth Pro

Luksuskuulokkeet luksushintaan

Turtle Beach Stealth Pro on aivan eri luokkaa kuin kilpailijansa – ja se näkyy myös hinnassa.

Julkaistu 04.04.2024 - 10:03
Turtle Beach Stealth Pro
John Hvidlykke

Amerikkalainen Turtle Beach on valmistanut pelitarvikkeita 1990-luvulta lähtien, ja viime vuosina yritys on keskittynyt pelikuulokkeisiin.

Stealth Pro on merkin huippumalli, joka on saatavana PlayStation- ja Xbox-versiona. PlayStation-versio toimii myös muun muassa PC:llä.

Turtle Beach Stealth Pro laptop Laya Mar 23 Product Lifestyle Image
Kuva: Turtle Beach

Kuulokkeet ovat tuplasti isommat kuin vertailun muut mallit. Heti, kun avaa pakkauksen, näkee, että kyseessä on luksustuote. Turtle Beach Stealth Pro on painavampi ja laadukkaamman oloinen. Sanka ja kuppien kiinnikkeet ovat jämäkkää metallia ja kuppien paksut pehmusteet on tehty memory foamista. Muotoilu on hillittyä ja tyylikästä 70-lukulaisella retrovivahteella.

Mainos

Vasemman kuulokekupin magneettiluukun alla on ladattava akku, joka lupaa noin 12 tuntia soittoaikaa. Akunkesto on siis melko lyhyt, mutta kuulokkeiden mukana toimitetaan kaksi akkua, joten toista voi aina pitää ladattuna käden ulottuvilla. Akut ladataan langattomalla, jääkiekon kokoisella adapterilla. Sen liukukytkimellä valitaan myös, pelataanko PC:llä vai PlayStationilla. Itse adapteri ladataan USB-portin kautta.

Turtle-Beach-Stealth-Pro-For-Playstation-Product-Image-14 Turtle-Beach-Stealth-Pro-For-Playstation-Product-Image-15
<
>
Magneettisen luukun takaa paljastuu akku, joka antaa 12 tuntia soittoaikaa. Kuva: Turtle Beach

Oikeassa kuulokekupissa on säädin, joka perusasetuksellaan toimii volyymisäätimenä, mutta jolle voi määrittää ohjelmistolla muitakin toimintoja. Tämä on kuulokkeiden ainoa puoli, joka ei anna luksusvaikutelmaa. Kunnon säätöpyörä tai jopa kosketusnäyttö olisi tehnyt säätämisestä tarkempaa.

Vastamelu

Turtle Beach Stealth Pro -kuulokkeissa on vastamelu, joka on pelikuulokkeissa yhä jokseenkin harvinainen, vaikka muuten onkin valloittanut kuulokemarkkinat. Turtle Beachin vastamelu ei ole huikean tehokasta, mutta toimii kuitenkin ihan hyvin yhdistettynä paksujen pehmusteiden tarjoamaan vaimennukseen. Jos Stealth Prota käyttää tavallisina langattomina kuulokkeina vaikkapa junassa, voi äänikirjoja tai musiikkia kuunnella liikennevälineen hälyn häiritsemättä. Näin ajatellen tuotteen hintalappu ei tunnu niin kauhistuttavalta.

Ohjelmisto on nimeltään Turtle Beach Audio Hub, ja parin pakollisen päivityksen jälkeen (miksi valmistajan nettisivulla oleva latauslinkki ei johda automaattisesti uusimpaan versioon?) se osoittautuu kattavaksi apuvälineeksi. Tarjolla on peräti kolme taajuuskorjainta, joilla voi säätää erikseen peliääntä, mikrofonin ääntä ja Bluetooth-ääntä. Lisäksi on toimintoja, joilla saa nostettua puhetta chatissa, säädettyä oman äänen kuuluvuutta mikrofonista ja korostettua yksityiskohtia pelistä. Kaikki hyödyllisiä toimintoja, jotka hyvinkin saattavat ratkaista pelin.

Hyvää ääntä väsyneille korville

Ja sitten ääneen. Kaikki testin kuulokkeet tarjoavat hyvää äänenlaatua peleihin. Mutta Turtle Beach Stealth Pro tarjoilee korvia hivelevää sointia, joka kelpaa hifistelijänkin nirson makuun. Basso soi syvästi ja vahvasti ja saa räjähdykset jymisemään muhkeasti. Keskirekisteri on puhdas, joten tiimiläisten puheesta saa vaivatta selvää. Diskantti puolestaan on kirkasta ja ilmavaa aina ylimpiä ääniä myöten. Se ei ole pelatessa välttämättömyys, mutta tekee pelaamisestakin hauskempaa. Ja miksipä sitä kieltäisi itseltään tällaisen ilon?

Turtle Beach Stealth Pro For Playstation Lifestyle Photo
Kuva: Turtle Beach

Yksikään tämän vertailun muista kuulokkeista ei yllä Stealth Pron tasolle äänenlaadussa, vaan reilumpi vertailtava löytyy Steelseries Arctis Nova Pro -mallista, joka on samanhintainen ja tarjoaa vielä parempaa äänenlaatua – ja vastamelua.

Yhteenveto

Turtle Beach Stealth Pro on vertailun kallein malli, mikä nostaa odotukset korkealle. Onneksi niihin vastataan: kuulokkeet tuntuvat juuri niin ylellisiltä kuin tähän hintaan kuuluukin. Äänenlaatu on aivan eri luokkaa kuin kilpailijoilla, ja ohjelmisto on täynnä hyödyllisiä toimintoja. Jos on valmis maksamaan pelikuulokkeistaan vähän enemmän, on Turtle Beach ehdottomasti harkinnan arvoinen.

Karakter
Turtle Beach Stealth Pro
High End

Ääni & Kuva kiteyttää

Testin paras äänenlaatu. Vastamelu. Todella hyvä ohjelmisto. Ei virtuaalista surroundia. Välillä ohjelmisto toimii odottamattomasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top