Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Logitech PRO X2 Lightspeed

Ammattitasoa simppelisti

Logitech Pro X 2 Lightspeed on niukasti varusteltu mutta samalla suoraviivaisen toimiva.

Julkaistu 04.04.2024 - 10:01
Logitech PRO X2 Lightspeed
John Hvidlykke

Mitä valmistajat tekevät, kun mallistolle pitää keksiä uusi nimi? Logitech on keksinyt helpon ratkaisun ammattilaismallistolleen, joka on tehty yhteistyössä e-urheilijoiden kanssa. Kaikkien tuotteiden nimessä on vain yksinkertaisesti sana Pro!

Se ehkä helpottaa sarjan tunnistamista, mutta tuotteiden erottaminen toisistaan voi edelleen olla vaikeaa. Vuosien varrella olen omistanut kolme tai neljä Logitech Pro -kuulokemallia ja useita samannimisiä hiiriä ja näppäimistöjä. Logitech Pro X2 Lightspeed seuraa mallistossa Logitech Pro X Lightspeed -mallia, jonka testasimme vuonna 2021.

PRO IN SITU 1 7
Kuva: Logitech

Kuten kaikki Logitechin Pro-tuotteet, on tässäkin muotoilu varsin riisuttua ja istuvuus tiukempaa kuin muilla vertailun malleilla. Eihän kuulokkeiden sovi liukua päästä kesken lopputaistelun!

Mainos

Ohjaimia on vähän mutta ne ovat käytännöllisiä: liukukytkimellä kuulokkeet pannaan päälle ja pois, näppäimillä aktivoidaan Bluetooth ja mikrofoni ja lisäksi on volyyminsäädin. Bluetooth on näissä kuulokkeissa uutta, mikä osoittaa, että Logitech ottaa myös mobiilipelaamisen vakavasti.

Monipuoliset liitännät

Logitech käyttää omaa viiveetöntä 2,4 GHz:n kaistaa. Jos suosii perinteitä (tai pelaa alustalla, jossa ei ole USB-liitäntää), voi toki käyttää 3,5-millistä kuulokepiuhaa. Myös langattoman yhteyden USB-adapterissa on plugiliitäntä. Pisteet Logitechille monipuolisista liitännöistä!

Pakkaukseen kuuluva pitkä ja pehmeä USB-kaapeli käy kuitenkin pelkkään lataukseen, eli sitä ei voi käyttää digitaalisena audiokaapelina. Lyhyt mikrofoni on irrotettavissa, ja siinä on vaahtomuovinen tuulisuoja.

High_Resolution_JPG-PRO X 2 Lightspeed Gaming Headset Black 3QTR BACK High_Resolution_JPG-PRO X 2 Lightspeed Gaming Headset White 3QTR BACK
<
>
Logitech PRO X2 Lightspeed on saatavana valkoisena ja mustana. Kuva: Logitech

Pakkauksesta löytyy säilytyspussi, joka on oikeasti hyvä. Pehmeä, pari milliä paksu kangas suojaa kuulokkeita reissussa.

Yksinkertainen ohjelmisto

Logitech G Hub -ohjelmistoa ei ole pakko käyttää, mutta se tarjoaa pääsyn virtuaaliseen 7.1-surroundiin DTS Headphone:X:llä. Aiemmissa versioissa oli myös taajuuskorjain, mutta se on nyt poistettu. Ohjelmisto on nyt melkeinpä liiankin yksinkertainen.

Toimiva ääni

Taajuuskorjainta ei tosin kaipaa, sillä ääni on tehdasasetuksilla kuten pitääkin. Basso on riittävän täyteläinen. Keskirekisteri on puhdas ja tarkka. Tämän takia kannattaa mieluummin maksaa Logitechista enemmän eikä tyytyä HyperX:ään. Diskantti ei ole mitenkään huomiota herättävä, mutta sointi ei ole lainkaan tumma tai suttuinen.

Yhteenveto

Logitech Pro X 2 Lightspeed on ammattilaistason kuulokemikrofoni ilman ylimääräistä hörhellystä. Kuulokkeet tuntuvat kestäviltä ja ohjaus on selkeää. Bluetoothista plussaa. Ohjelmisto on niin yksinkertainen, ettei oikeastaan kannata tuhlata tallennustilaansa sen lataamiseksi.

Karakter
Logitech PRO X2 Lightspeed
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Kestävän oloinen rakenne. Loistava äänenlaatu. Hyvät liitännät, myös Bluetooth mobiilipelaajille. Ohjelmisto ei oikeastaan tuo mitään lisää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top