Vuoden parhaat 2022-2023
Uutinen

Videotykki subwooferilla

BenQ GV30 on maailman ensimmäinen videoprojektori, jossa on sisäänrakennettu striimaus, kaksi kaiutinta ja subwoofer – luvassa on toivon mukaan vahvaa kuvaa ja ääntä.

forfatter
Julkaistu 06.09.2021 - 18:00

BenQ GV30 on ensimmäinen älykäs ja kannettava projektori 2.1-äänellä.

Kaiuttimet ja subwoofer videotykissä

Äänijärjestelmän .1-kanava viittaa subwooferiin, ja vasen ja oikea kanava on jaettu vielä erikseen diskanttiin ja keskirekisteriin. Valmistaja lupaa vahvaa bassoa, kirkasta vivahteikkuutta, muhevia ääniefektejä, luonnollisia värejä ja vahvaa kontrastia. Projektorin pitäisi miellyttää ainakin sellaisia elokuvien ystäviä, jotka kaipaavat leffaelämysten pariin missä ja milloin tahansa.

BenQ GV30(3)-L&B scaled
Sisäänrakennetun subwooferin on tarkoitus tarjota vahvaa bassoa. Kuva: BenQ

Lue myös: 6 kannettavaa projektoria

Toimii myös Bluetooth-kaiuttimena

GV30-projektori on täysin langaton, ja siinä on sisäänrakennettu Android TV. Sen avulla Google Play ja lukuisat suoratoistopalvelut, pelit, somekanavat ja muut sovellukset ovat muutaman napinpainalluksen päässä. Myös langaton tiedostojensiirto iOS- ja Android-laitteilta onnistuu.

GV30:ssa on erilaisia ääniasetuksia, ja sitä voikin käyttää myös kannettavana Bluetooth-kaiuttimena.

BenQ GV30(2)-L&B scaled
Kuva: BenQ

Hyvä kirkkaus

Väripuolella tarjolla on tuki CinematicColorille ja Rec.709-väriavaruudelle. Kirkkautta on 300 ANSI luumenia, mikä on kannettavalle projektorille kelpo suoritus. Myös resoluutio 720p on hyvä.

Projektori on varustettu Cinema Moden ja Day Time Moden kaltaisilla kuva-asetuksilla, joiden ansiosta kontrasti ja värit ovat kunnossa miljööstä ja valaistuksesta huolimatta.

GV30 heijastuskulma on 135 astetta, eli projektorilla saa suuren kuvan jo lyhyenkin heittomatkan päästä, ja autofokuskin löytyy.

BenQ GV30 Android TV stick-L&B scaled
BenQ GV30:ssa on Android TV pohjassa olevassa HDMI-tikussa. Kuva: BenQ

Hyvä akunkesto

Akku suoriutuu ongelmitta koko illan elokuvasta yhdellä latauksella. Ledvalon polttoikä on noin 30 000 tuntia. Lataukseen ja sisältöjen toistamiseen USB-tikulta voi käyttää HDMI-sisääntuloa ja USB-C-liitäntää.

 

BenQ-GV30-LB-scaled-1-989x989 BenQ-GV305-LB-scaled-1-989x989 BenQ-GV304-LB-scaled-1-989x989 BenQ-GV302-LB-scaled-1-989x989 BenQ-GV306-LB-scaled-1-989x989
<
>
Kuva: BenQ

BenQ GV30: hinta ja saatavuus

BenQ GV30 on tulossa kauppoihin 30.9., 599 €.

Lisätietoja: benq.eu

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.
Pioneer vai Onkyo kotiteatteriin? Pioneerin ja Onkyon yhteistyön tuloksena lanseerataan kaksi kotiteatterivastaanotinta, jotka tarjoavat melkein kaiken, mistä voi haaveilla.
Kirkasta jättikuvaa laserprojektorilla Ultra short throw-projektorilla saa seinälle heijastettua jättikuvan, joka katoaa, kun projektori ei ole käytössä. Epson EH-LS800:n kuvanlaatu on loistava!
5 vinkkiä soundbarin käyttöönottoon Oletko juuri ostanut uuden soundbarin? Näillä vinkeillä soundbarin käyttöönotto sujuu kuin tanssi.
Google TV kaikille ruuduille Jos kodin äly-tv:n ikä alkaa jo näkyä, voi sille tehdä pikanuorennuksen Googlen mahtavan lisälaitteen avulla.
Ilo irti television äänestä Useimmat televisiot kuulostavat sellaisenaan varsin latteilta ja kesyiltä. Käyttämällä soundbaria saa äänenlaatua parannettua huomattavasti, eikä investoinnin tarvitse edes olla kovin kallis!
Bose Smart Soundbar 600: haastaja Sonos Beamille? Näppärän kokoinen soundbar Atmos-äänellä? Kyllä, kiitos!