Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Tässä tulee Dione – Devialetin ensimmäinen soundbar

Ranskalainen kaiutinbrändi on lanseerannut ensimmäisen soundbarinsa, ja ainakin Dionen hinta on highend-luokkaa!

/ 31.03.2022 - 13:00
Tässä tulee Dione – Devialetin ensimmäinen soundbar

Devialet on tehnyt meihin vaikutuksen muun muassa Gemini-kuulokkeillaan ja Phantom-kaiuttimillaan, joiden äänenpaine ja basso ylittävät laitteen fyysisen koon moninkertaisesti. Olikin oikeastaan vain ajan kysymys, milloin ranskalaisvalmistaja ottaisi haltuun myös varsin suositun soundbar-kategorian! Dione on brändin ensimmäinen soundbar, jonka hillityn ulkokuoren alle kätkeytyy vaikuttava arsenaali kaiutinelementtejä.

Devialet Dione: Dolby Atmos 5.1.2, 17 kaiutinelementtiä, 950 wattia ja 101 dB:n äänenpaine

Devialet Dione on keskikokoinen soundbar, mitoiltaan 120 x 16,5 x 7,7 cm. Ranskalaisinsinöörit ovat mahduttaneet kaiuttimeen mittavan määrän tekniikkaa, sillä Dione on varustettu peräti 17 kaiutinelementillä, joista kahdeksan huolehtii pelkästä syväbassosta. Valmistajan mukaan Dione ei tämän vuoksi tarvitse kumppanikseen subwooferia. Keskelle soundbaria sijoitettu diskantti/täysrekisterielementti mahdollistaa Dionen sijoittamisen yhtä hyvin seinälle kuin tasolle.

Luonnollisesti soundbarissa on myös Dolby Atmos -tuki, ja 5.1.2-konfiguraatiossa on kaksi korkeuskanavaa. Laite osaa skaalata muitakin ääniformaatteja ja toistaa virtuaalista surroundia. Soundbar hyödyntää Devialetin patentoitua tekniikkaa, joka sisältää muun muassa ääntä huoneen mukaan säätävän tilakorjauksen. Vahvistintehojakin on kunnioitettavat 950 wattia, jonka pitäisi riittää 101 desibelin äänenpaineen tuottamiseen. Se on vahva suoritus soundbarilta!

Dione ottaa televisiosta äänen HDMI eARC -kaapelin kautta. Äänensiirto onnistuu myös Bluetoothin, Airplay 2:n ja Spotify Connectin avulla. Soundbaria voi ohjata Devialetin sovelluksella, jolloin sen saa myös liitettyä osaksi monihuonejärjestelmää.

Devialet-Dione_HD_flat-1 Devialet Dione HD wall mounted e1648539290362 3D open Devialet Dione 2
<
>
Devialet Dione koostuu 17 kaiutinelementistä, joista 8 on bassoa ja 9 täysrekisterielementtiä. Kuva: Devialet

Hinta ja saatavuus

Devialet Dionen hinta on hulppeat 2 300 euroa, ja se tuleekin haastamaan Sennheiser Ambeon kaltaiset highend-soundbarit. Dionea myy ainakin Marek Sound ja se on jo tilattavissa.

Mitä mieltä sinä olet? Onko highend-soundbarissa järkeä ja ostaisitko itse tällaisen? Kerro meille kommenteissa!

Audun Hage
(s. 1981): Toimituspäällikkö. Audun palkattiin LB-toimitukseen 2004, ja hän on ollut mukana kehittämässä LB:n printtiä ja verkkosivustoa. Laatutietoinen Audun tunnetaan erittäin herkkäkorvaisena ja tarkkasilmäisenä journalistina, joka vastaa LB Ääni & Kuvan televisiotesteistä ja tarkistaa toimituspäällikkönä kaikkien muidenkin toimittajien artikkelit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Käyttäjät raivoissaan uudesta Sonos-sovelluksesta

Sonosin ensimmäiset kuulokkeet pian kaupoissa?

Tämä on kaiutin

Sonos helpottaa arkea uuden sovelluksensa avulla

Uusi kotiteatterimallisto Sony Bravia Theatre

Edullinen Atmos-soundbar Denonilta

Ääni & Kuva
Scroll to Top