Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Porsche-soundbar 3D-äänellä

Vapiskaa, Sonos ja Samsung! Porschen uusi soundbar kiihdyttää jo kulman takana.

/ 21.07.2022 - 06:00
Porsche-soundbar 3D-äänellä

Porsche tunnetaan urheiluautoistaan, mutta Stuttgartista kotoisin oleva ikoni on myös suosittu lifestyle-merkki. Kaupan on Porsche-logolla varustettuja aurinkolaseja, vaatteita – ja audiotuotteita, kuten juuri julkaistu PDB90-soundbar!

Porsche Design Soundbar PDB90

Porsche PDB9 tukee Dolby Atmos ja DTS:X-ääntä, joten uusimpienkin sisältöjen ääniraidat toistuvat optimaalisesti riippumatta siitä, katsotaanko sarjoja Netflixistä tai Disney+:sta, elokuvi 4K Blu-ray-levyltä vai pelataanko vaikkapa Xbox Series X -pelikonsolilla.

 

4056487030777 03 ga pd sall ain v1
Kaiutinelementeissä ei ole pihistelty. PDB-90 on nimittäin varustettu peräti 16 elementillä, jotka levittävät ääntä niin eteen, ylös kuin sivuillekin. Kuva: Porsche Design

Kaiutinkonfiguraatio on 5.1.2, eli soundbarissa on vasen, oikea, keski-, korkeus- ja takakanava. Erillistä subwooferia ei ole, vaan Porsche on lisännyt laitteeseen bassoelementin, joka huolehtii matalimmista taajuuksista. Vastaavat ratkaisut eivät aina ole kovin onnistuneita, mutta jää nähtäväksi eli testattavaksi, kuinka PDB90:n bassontoisto käytännössä toimii!

Soundbarin liitäntöjä edustavat HDMI eARC, jolla televisioäänen saa hyvälaatuisena kaiuttimeen, sekä toinen HDMI, jonka avulla kaiuttimeen saa kytkettyä ulkoisen videolähteen. Näin soundbar sopii vanhemmankin television seuraksi, jolloin esimerkiksi Apple TV:n tai Chromecastin avulla saa silti Atmos-ääntä. Tarjolla on myös Bluetooth, optinen ja USB-liitäntä. Mukana tulevalla kaukosäätimellä saa vaihdeltua monen eri ääniasetuksen välillä.

4056487030777 08 ga pd sall ain v1 e1656408359860 4056487030777 11 ga pd sall ain v1 e1656408326992
<
>
120 cm leveä Porsche PDB90 on täysikokoinen soundbar. Materiaalina on harjattu alumiini ja kangasverhoilu. Yläkaiuttimet voi kallistaa, jotta korkeuskanavien vaikutelma saadaan kohdilleen. Kuva: Porsche Design

 

PDB70: kompaktimpi versio

Porsche Design tuo markkinoille myös pienemmän ja edullisemman soundbarin nimeltään PDB70. Kaiutinelementtejä on vähemmän kuin lippulaivamallissa.

 

Porsche PDB70
Porsche PDB70 sopii pienempäänkin tilaan, sillä se on 86 cm leveä. Kuva: Porsche Design

Hinnat ja saatavuus

Porsche PDB90 on myynnissä nyt Porschen omassa verkkokaupassa hintaan 999 euroa.

Pienempi PDB70 maksaa 499 euroa. Yritämme saada näistä testikappaleet, jotta kuulisimme, miten Porsche pärjää Sonos Arcia ja muita arvostettuja soundbar-malleja vastaan!

Geir Gråbein Nordby
(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sonosin ensimmäiset kuulokkeet pian kaupoissa?

Tämä on kaiutin

Sonos helpottaa arkea uuden sovelluksensa avulla

Uusi kotiteatterimallisto Sony Bravia Theatre

Edullinen Atmos-soundbar Denonilta

Vanhan B&O-kaiuttimen pikapäivitys

Ääni & Kuva
Scroll to Top