Vuoden parhaat 2022-2023
Uutinen

Porsche-soundbar 3D-äänellä

Vapiskaa, Sonos ja Samsung! Porschen uusi soundbar kiihdyttää jo kulman takana.

forfatter
Julkaistu 21.07.2022 - 06:00

Porsche tunnetaan urheiluautoistaan, mutta Stuttgartista kotoisin oleva ikoni on myös suosittu lifestyle-merkki. Kaupan on Porsche-logolla varustettuja aurinkolaseja, vaatteita – ja audiotuotteita, kuten juuri julkaistu PDB90-soundbar!

Porsche Design Soundbar PDB90

Porsche PDB9 tukee Dolby Atmos ja DTS:X-ääntä, joten uusimpienkin sisältöjen ääniraidat toistuvat optimaalisesti riippumatta siitä, katsotaanko sarjoja Netflixistä tai Disney+:sta, elokuvi 4K Blu-ray-levyltä vai pelataanko vaikkapa Xbox Series X -pelikonsolilla.

 

4056487030777 03 ga pd sall ain v1
Kaiutinelementeissä ei ole pihistelty. PDB-90 on nimittäin varustettu peräti 16 elementillä, jotka levittävät ääntä niin eteen, ylös kuin sivuillekin. Kuva: Porsche Design

Kaiutinkonfiguraatio on 5.1.2, eli soundbarissa on vasen, oikea, keski-, korkeus- ja takakanava. Erillistä subwooferia ei ole, vaan Porsche on lisännyt laitteeseen bassoelementin, joka huolehtii matalimmista taajuuksista. Vastaavat ratkaisut eivät aina ole kovin onnistuneita, mutta jää nähtäväksi eli testattavaksi, kuinka PDB90:n bassontoisto käytännössä toimii!

Soundbarin liitäntöjä edustavat HDMI eARC, jolla televisioäänen saa hyvälaatuisena kaiuttimeen, sekä toinen HDMI, jonka avulla kaiuttimeen saa kytkettyä ulkoisen videolähteen. Näin soundbar sopii vanhemmankin television seuraksi, jolloin esimerkiksi Apple TV:n tai Chromecastin avulla saa silti Atmos-ääntä. Tarjolla on myös Bluetooth, optinen ja USB-liitäntä. Mukana tulevalla kaukosäätimellä saa vaihdeltua monen eri ääniasetuksen välillä.

 

PDB70: kompaktimpi versio

Porsche Design tuo markkinoille myös pienemmän ja edullisemman soundbarin nimeltään PDB70. Kaiutinelementtejä on vähemmän kuin lippulaivamallissa.

 

Porsche PDB70
Porsche PDB70 sopii pienempäänkin tilaan, sillä se on 86 cm leveä. Kuva: Porsche Design

Hinnat ja saatavuus

Porsche PDB90 on myynnissä nyt Porschen omassa verkkokaupassa hintaan 999 euroa.

Pienempi PDB70 maksaa 499 euroa. Yritämme saada näistä testikappaleet, jotta kuulisimme, miten Porsche pärjää Sonos Arcia ja muita arvostettuja soundbar-malleja vastaan!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.
Testasimme B&O:n mahtavimman soundbarin Bang & Olufsenin uusin luomus Beosound Theatre on ehdottomasti hienoimpia soundbareja, jonka olemme nähneet ja kuulleet. Mutta hirvittävän kalliskin se on!
5 vinkkiä soundbarin käyttöönottoon Oletko juuri ostanut uuden soundbarin? Näillä vinkeillä soundbarin käyttöönotto sujuu kuin tanssi.
Nostalgiakaiuttimet herrain salonkiin Elipson Heritage XLS 11 on ranskalainen, mutta näyttää stereoiden kulta-ajan jenkiltä.
Parasta kuulemaamme Monitor Audion vihreät kaiuttimet ovat aikamoinen syntymäpäivälahja! Ne tarjoavat oikeasti kaiken yhdessä paketissa.
Keskihintaista ääntä kotikinoon Kuulostaako television lattealta ja heiveröiseltä? Testasimme viisi hyvää vaihtoehtoa parantamaan laimeaa bassontoistoa ja herättämään elokuvat eloon!
Kannettavaa kivaa Pikkuruisen Willenin äänen määrä on melkein yliluonnollinen ilmiö – miten jostakin näin pienestä voi lähteä näin iso ääni?