Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Bosen lippulaivamalli pian Suomessa

Smart Soundbar 900 tarjoaa ylhäältä heijastuvaa ääntä, puheohjauksen ja monihuonetoiminnon. Hintakin vastaa odotuksiamme.

/ 23.03.2022 - 11:00
Bosen lippulaivamalli pian Suomessa

Bose Smart Soundbar 900 korvaa – ainakin meidän korvissamme ja silmissämme – onnistuneen Soundbar 700 -mallin, joka täytti tavallisen kokoisen olohuoneen erittäin isolla äänikuvalla ja hyvällä äänellä. Tilakorjaus vähensi huoneen vaikutusta sointiin.

Dolby Atmos

Smart Soundbar 900 hyödyntää edeltäjänsä tapaan akustista aaltoputkea, jota Bose kutsuu nimellä PhaseGuide. Teknologia johtaa äänen eri kaiutinelementeistä huoneeseen erilaisissa kulmissa, mikä tekee äänikuvasta hologrammimaisemman ja sijoittelee äänikuvan eri osat tarkemmin maisemaan.

Toisin kuin 700-mallissa, on Soundbar 900 varustettu Dolby Atmos -tuella ja kattoa kohden suunnatuilla kaiuttimilla. Sekä yläkaiuttimet että sivukaiuttimet käyttävät PhaseGuidea luodakseen laajemman äänikuvan, joka syleilee kuulijaa realistisemmin. Bose yhdistelee dipolielementtejä ja niin sanottuja ”matalaprofiilisia” elementtejä, jotka on sijoitettu tarkkaan lasketuille radoille, ja jotka yhdessä DSP:n kanssa luovat isompaa äänikuvaa. Tai Bosen sanoin: ”Se luo todellisuudentuntua, jota mikään muu soundbar-kaiutin ei saa aikaiseksi.”

Lue myös: Bose Soundbar 700 & Bass Module 700 – Kivenkovaa soundia Boselta

Large JPG SB900 Black 04 RGB LB scaled 1 scaled 1
Bose Smart Soundbar 900 on varustettu Atmos-yläkanavilla. Kuva: Bose

Lupaa sisällön kuin sisällön paranevan

Bose lupaa nostaa jopa Atmos-ääniraidat uudelle tasolle. Valmistajan Spatial Technologies -tekniikka skaalaa latteammatkin ääniraidat kolmeulotteisiksi kokemuksiksi.

Siinä ei sinänsä ole mitään uutta, sillä useimmat Atmos-soundbarit osaavat hyödyntää yläkaiuttimia muihinkin sisältöihin suuremman äänikuvan luomiseksi, esimerkiksi tavallisiin stereoääniraitoihin. Lopputuloksen toimivuus vaihtelee.

Edeltäjässä eli Soundbar 700 -kaiuttimessa erikoista oli, ettei toimintoa saanut pois päältä. Olipa kuunneltava raita stereona tai surroundina, se tuli ulos surroundina. Se ei ollut musiikin kuuntelun kannalta kovin toimiva ratkaisu, paitsi jos on tarvetta täyttää huone musiikilla vaikkapa juhlissa, kun tilassa on paljon ihmisiä. Meistä kuitenkin valinnanvapaus on suotavaa.

Jää nähtäväksi, miten asia on ratkaistu Soundbar 900 -mallissa.

Large JPG SB900 Black 11 RGB LB scaled 1 scaled 1

Bose yhdistää PhaseGuide-kaiutinelementit ja digitaalisen signaalinkäsittelyn erityisen suuren äänikuvan luomiseksi. Kuva: Bose

Laajennettu äänenpalautus: eARC

Soundbar 900 on saanut paremman version äänenpalautuskanavasta eli eARC-version, jossa ”e” on lyhenne sanasta enhanced, tehostettu. Yksinkertaistettuna uudempi versio osaa hakea korkearesoluutioista ääntä, kuten Dolby Atmos -äänen, televisiosta ja tuoda sen soundbariin HDMI-liitännän kautta. Näin älytelevisiosta saa Atmos-äänen suoraan, kun taas ennen oli yhdistettävä jokin äänilähde (Blu-ray-soitin, Apple TV tms) soundbarin HDMI-sisääntuloon ja lähetettävä videosignaali televisiosta soundbarin kaiutinulostuloon. Nyt kaiken saa suoraan televisiosta ja ääni syötetään soundbariin helposti HDMI-kaapelilla.

Älykkäitä ominaisuuksia

Soundbarin lisänimi ei turhaan ole Smart. Kaiutin tukee Google Home -järjestelmää puheavustajan kautta sekä Apple HomeKitiä AirPlay 2:n kautta. Myös Amazon Alexaa voi käyttää, mutta se ei ymmärrä suomea.

Large JPG SB900 Black 011 RGB LB scaled 1 scaled 1
Kuva: Bose

Laajenna lisäkaiuttimilla

Bosen sanoo pelkän soundbarin tarjoavan unelmaääntä, mikä on iso lupaus. Kaiuttimeen voi kuitenkin liittää myös Bosen langattoman subwooferin ja isontaa äänikuvaa entisestäänkin lisäämällä langattomat takakaiuttimet. Soundbarissa on kaksisuuntainen Bluetooth, joten äänen voi korvata kuulokkeilla silloin, kun muu talo haluaa hiljaisuutta.

Yhdistäminen, asetukset ja päivitykset hoituvat Bose Music -sovelluksen kautta.

Large JPG SB900 Black Carton 002 CMYK LB scaled 1 989x556 1 Large JPG SB900 White 002 RGB LB scaled 1 989x556 1
<
>
Bose Smart Soundbar 900 on saatavana mustana ja valkoisena. Kuva: Bose

Bose Smart Soundbar 900: Hinta ja saatavuus

Bose Smart Soundbar 900 on ennakkotilattavissa nyt, toimitukset alkavat 29.3.2022. Soundbar on saatavana mustana ja valkoisena, ja hintaa sillä on 1 000 €.

Geir Gråbein Nordby
(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Edullinen Atmos-soundbar Denonilta

Vanhan B&O-kaiuttimen pikapäivitys

Klipschiltä uudet pöytästereot

Onkyon ja Klipschin yhteinen soundbar-mallisto

Koko yön karaoket

KEFin halvempi olohuonekaiutin

Ääni & Kuva
Scroll to Top