Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Bosen uusi soundbar kirkastaa puheen tekoälyn avulla

Smart Ultra Soundbar on Bosen uusi soundbar-huippumalli.

/ 26.09.2023 - 07:00
Bosen uusi soundbar kirkastaa puheen tekoälyn avulla

Uusi Bose Smart Ultra Soundbar jatkaa mallistossa suositun edeltäjänsä Smart Soundbar 900:n tilalla valmistajan virallisena Dolby Atmos -lippulaivamallina. Merkittävin ero entiseen on A.I. Dialogue Mode -niminen toiminto, joka optimoi puheentoistoa tekoälyn avulla. Kaiutin siis käyttää koneoppimista tehdäkseen dialogista selkeämmin erottuvaa.

cq5dam.web .1920.1920 1
Bose Smart Ultra Soundbar. Kuva: Bose

Lue myös: Bose Smart Soundbar 900 – Isoa tv-ääntä Boselta

Jää nähtäväksi, saako Bose enemmän irti jopa suomea puhuvien näyttelijöiden suorituksista, mutta joka tapauksessa soundbar on nyt saatavilla ja ääni siis itse koettavissa. Bose on äskettäin lanseerannut myös uusia Ultra-sarjan kuulokkeita.

Bose Smart Ultra Soundbar: Dolby-Atmos -yhteensopiva

cq5dam.web .1920.1920
Bose Smart Ultra Soundbar on konfiguraatioltaan kuten 900-malli. Dolby Atmos -korkeuskanavatkin löytyvät. Kuva: Bose

Uutuus muistuttaa ulkonäöltään ja kooltaan hyvin paljon aiemmin testaamaamme 900-mallia. Soundbar on saatavana mustana tai valkoisena, yläpinta on turvalasia.

Edeltäjänsä tapaan kaiuttimessa on kaksi Dolby Atmos -äänen toistamiseen tarvittavaa korkeuskanavaa (DTS:X:lle ei tosin ole tukea). Dolby Atmoksen lisäksi soundbar osaa hyödyntää Bosen TrueSpace-tekniikkaa ja Adaptiq-huonekorjausta, jotka olivat jo edeltäjässäkin. Vaikka elokuvassa ei siis olisikaan Dolby Atmos -ääniraitaa, yrittää Truespace-tekniikka luoda vaikutelman kolmiulotteista äänimaailmasta miksaamalla ääniraitaa.

Soundbar on varustettu HDMI eARC -liitännän lisäksi Wi-Fillä, Spotify Connectilla ja AirPlay 2:lla sekä Bluetooth-yhteydellä ja Amazon Alexa -puheohjauksella. Smart Ultra Soundbaria voi käyttää yhdessä Bosen langattomien takakaiuttimien ja subwooferien kanssa.

Lue myös: 5 premium-soundbaria syksy 2023 – Laatuääntä soundbarista

Hinta ja saatavuus

Bose Smart Ultra Soundbar on saatavilla tästä päivästä alkaen noin 1 000 euron hintaan.

Sarja täydentyy myöhemmin subwooferilla ja surround-kaiuttimilla.

Emme malta odottaa, että pääsemme kokeilemaan, onko uutuusmalli parantunut edeltäjään verrattuna, ja kuinka se asettuu markkinoilla muita premium-malleja vastaan. Testi tulossa pian!

Audun Hage
(s. 1981): Toimituspäällikkö. Audun palkattiin LB-toimitukseen 2004, ja hän on ollut mukana kehittämässä LB:n printtiä ja verkkosivustoa. Laatutietoinen Audun tunnetaan erittäin herkkäkorvaisena ja tarkkasilmäisenä journalistina, joka vastaa LB Ääni & Kuvan televisiotesteistä ja tarkistaa toimituspäällikkönä kaikkien muidenkin toimittajien artikkelit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sonosin ensimmäiset kuulokkeet pian kaupoissa?

Tämä on kaiutin

Sonos helpottaa arkea uuden sovelluksensa avulla

Uusi kotiteatterimallisto Sony Bravia Theatre

Edullinen Atmos-soundbar Denonilta

Vanhan B&O-kaiuttimen pikapäivitys

Ääni & Kuva
Scroll to Top