Vuoden parhaat 2022-2023
Uutinen

Uusi Steelseries-pelikuulokemallisto

Steelseries Arctis Nova 1, 3 ja 7 jatkavat suositun Arctis-pelikuulokeperheen jalanjäljissä.

forfatter
Julkaistu 30.08.2022 - 13:20
arctis nova family tech lineup 1 3 7
Steelseries Arctis Nova 1, 3 ja 7. Kuva: Steelseries

Tanskalainen Steelseries valmistaa kaikenlaisia varusteita pelaamiseen – nyt myös kaiuttimia – mutta parhaiten brändi tunnetaan kuulokkeistaan. Arctic-sarjan kuulokkeet ovat jo vuosia olleet menestys, myös kriitikoiden kirjoissa.

Nyt Steelseries esittelee jatkajan Arctis-perhelle. Uusi mallisto on loogisesti nimeltään Arctis Nova ja mallit ovat nimeltään Arctis Nova 1, Arctis Nova 3 ja Arctis Nova 7. Myös ammattilaiskäyttöön on tehty malli nimeltään Arctis Nova Pro, ja se meillä onkin jo testattavana.

arctis nova 7 black life desk horizontal
Arctis Nova 7. Kuva: Steelseries

Arctis Nova 7:n luvataan venyttävän pelikuulokkeille asetettujen odotusten rajoja äänenlaadun suhteen. Testattuamme useimpia Steelseriesin aiempia pelikuulokemalleja, olemme tästä väitteestä jopa hieman innoissamme. Ohjelmistopuolella luvassa on 360 asteen tilaääntä Sonar Audio Softwaren kautta. Kuulokkeiden ääntä voi miksata itse parametrisellä taajuuskorjaimella, joka tarjoaa laajemmat säätömahdollisuudet kuin moni muu kuulokemalli.

Arctis Nova 7 on varustettu sekä 2,4 GHz:n että Bluetooth-hteydellä, joten kuulokkeet voivat olla kytkettynä samanaikaisesti sekä tietokoneeseen että puhelimeen.

Arctis Nova 1- ja Arctis Nova 3-malleista kerrotaan vähemmän, mutta ainakin tiedämme, että kumpikin on langallinen malli, ja Arctis Nova 3 on varustettu RGB-valoilla.

Hinnat ja saatavuus

Steelseries Arctis Nova -malliston kuulokkeet ovat kaupoissa nyt seuraavin suositushinnoin:

  • Nova 1 – 70 €
  • Nova 3 – 110 €
  • Nova 7 – 200 €

forfatter

John Hvidlykke

(s. 1964): Toimittaja. John on pyörinyt tekniikkatoimittamisen maailmassa jo vuodesta 1982 (!) ja LB Ääni ja Kuvassa vuodesta 2013. Hän on työskennellyt monipuolisesti eri rooleissa ja eri medioissa sekä kirjoittanut kirjoja ja oppaita IT-puolelta. John kirjoittaa LB-sivustolle hifi-, kaiutin-, tietokone-, peli- ja historia-aiheista.
Myrsky vesilasissa Argon Audio Quiet Storm näyttää kalliimmalta kuin onkaan, mutta ääni ei yllä ulkonäön tasolle.
Studiokuulokkeet edullisesti Beyerdynamic DT 900 Pro X sopii niin ammattilaisten kuin harrastajienkin käyttöön. Halpojenkin varusteiden kanssa toimivat kuulokkeet kuulostavat kalliimmalta kuin ovatkaan.
Kuulokkeet musiikin rakastajalle Sennheiserin päivitetyillä kuulokkeilla ulkonäkö on pysynyt ennallaan, mutta ääni on parempi kuin koskaan!
Audio-Technica panostaa täyslangattomaan äänenlaatuun ATH-TWX9 on erittäin hyvällä äänenlaadulla ja 360-äänellä varustettu täysin langaton nappikuulokemalli.
Voiko Utopiasta saada paremman? Focal on päivittänyt tinkimättömän Utopia-kuulokemallinsa. Onko siitä muka mahdollista saada vielä parempi?
Uusi vastamelukuuloke Yamahalta Yamaha YH-E700B korvaa malliston aiemman huippusankakuulokemallin, mutta suurin ero vaikuttaisi olevan ulkonäössä.