Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Televisioiden parhaimmisto: top 10

Testiemme kärkikymmenikkö tällä hetkellä, olkaa hyvät!

/ 07.05.2022 - 08:00
Televisioiden parhaimmisto: top 10

Testaamme hurjan määrän televisiota vuodessa LB Ääni & Kuvan toimituksessa. Kokosimme tähän tämän hetken parhaat mallit, joiden suorituskyky on saanut testeissämme parhaat pisteet. Jos kuvanlaatu on ykköskriteerisi television valinnassa, voit luottaa siihen, että tämän listauksen premium- ja highend-malleista löytyy mieluinen malli!

Listalla on testivoittajia ja lämpimät suosituksemme saaneita televisioita vuodelta 2021 tähän päivään.

Huom! Kannattaa muistaa, että uudet vuoden 2022 mallit ovat aluksi kalliimpia. Vime vuoden mallistoa sen sijaan voidaan myydä hyvällä alennuksella, kun uusia malleja alkaa tulla kauppoihin. Ei siis tarvitse hankkia uusinta uutta tehdäkseen laatuostoksen, jonka saattaa saada aika hyväänkin hintaan!

 

Lue myös: Miten valita oikean kokoinen televisio?

 

Lue myös: Televisio seinälle – tee näin

 1. Sony Bravia XR A90J (XR-83A90J)

  OLEDia valkokankaan verran

  Sonyn paras OLED-televisio A90J on tehnyt meihin jo aiemmin vaikutuksen kuvanlaadullaan – mutta jättikoossa kuva on vieläkin vaikuttavampi!

  Sonyn 83-tuumainen OLED tarjoaa upeaa, kontrastiltaan vahvaa kuvaa isossa koossa. Myös ääni vakuuttaa: "näkymättömien" kaiuttimien sointi on kirkas, luja ja täyteläinen.
  Teknisesti malli edustaa 2021-vuoden tekniikkaa, jossa vain kaksi neljästä HDMI-sisääntulosta tukee kaikkia HDMI 2.1 -ominaisuuksia. OLED-television etulasi on melko kiiltävä ja siten heijastelee.
  Lue koko testi
 2. Philips OLED+986 (65OLED986/12)

  Omassa luokassaan

  Philips OLED+986 tarjoaa erityisen hyvää kuvaa ja poikkeuksellisen upeaa ääntä.

  Philips OLED+986:n kuvan kontrasti on mahtava ja värit eläväisiä. Ensiluokkainen ääni säestää loistavaa katselukokemusta.
  Saatavana vain 65-tuumaisena – jäimme kaipaamaan muitakin kokovaihtoehtoja, etenkin 77-tuumaista tai vielä isompaa!
  Lue koko testi
 3. Philips OLED+936 (65OLED936/12)

  Philipsin hattutemppu

  Philips OLED+936:n upea kuvanlaatu, värikkäät Ambilight-valot ja tuhti Bowers & Wilkinsin luoma ääni takaavat mahtavat televisioelämykset – mutta se tietysti maksaa!

  Philips OLED+936 tarjoaa ensiluokkaista kuvaa, jota Ambilight-valaistus avittaa. Äänikin on luokkansa parhaimmistoa.
  Philips saisi tehdä mallia isompanakin kuin 65-tuumaisena! Tv on melko kallis, mutta toisaalta mukana tulee täydellinen, integroitu äänijärjestelmä. VRR-tuki vain 4K/60 Hz asti.
  Lue koko testi
 4. LG OLED G2 (OLED65G2)

  OLEDia vaativaan makuun

  LG:n tyylikäs galleria-OLED löytyy myös mallivuodelta 2022. Ja sen kuvanlaatu on loistava!

  LG OLED G2 on uskomattoman hyvä televisio, jonka muotoilu on priimaa ja ominaisuudet kohdillaan. Kontrasti ja kirkkaus ovat parempia kuin monilla muilla OLED-malleilla.
  Ruudun lasi melko kiiltävä. G2 on kalliimpi kuin muut OLED-mallit. Seinäkiinnike kuuluu pakkaukseen, mutta jalustasta pitää maksaa erikseen.
  Lue koko testi
 5. LG OLED C2 (OLED65C2)

  LG lupaa hyvää televisiovuodelle

  LG:n suositut C-sarjan OLED-televisiot ovat saaneet kasvojenkohotuksen tähän vuoteen, ja nyt erinomainen tv on entistäkin parempi!

  LG:n OLED-malli erottuu joukosta linjakkaan litteällä muotoilullaan, helppokäyttöisellä ja sujuvalla käyttöliittymällään ja hyvällä formaattituellaan. Kuvanlaatu on loistava ja kuva edellistä sukupolvea kirkkaampi.
  Näytön etulasi on melko kiiltävä, joten ympäristön heijastuksia on vain siedettävä.
  Lue koko testi
 6. Samsung QN95A (QE55QN95A)

  Aiempaa parempi Samsung

  Samsungin uuden malliston 4K-huippumalli on saanut kunnon kohennuksen tälle vuodelle: uusi MiniLED-taustavalaistus tarjoaa ilmiömäistä kontrastia!

  Samsung QN95A vakuuttaa kirkkaalla kuvallaan, jossa on täyteläinen kontrasti ja samalla erinomainen musta ja kirkkauden hallinta. Loistava televisio kaikenlaiseen käyttöön.
  QN95A:ssa ei ole – aiempienkaan Samsungin televisioiden tapaan – tukea Dolby Vision HDR-formaatille.
  Lue koko testi
 7. Panasonic JZ2000 (TX-65JZ2000E)

  Kuvanlaadun kermaa

  Panasonicin lippulaiva-OLED JZ2000 tekee elokuvien ja sarjojen katselusta todella nautinnollista.

  Panasonic JZ2000 toistaa sisällöt juuri kuten ne on tarkoitettu, äärimmäisen tarkoin värein ja loistavan kontrastin saattelemina.
  Panasonicin käyttöliittymästä puuttuu monia suosittuja sovelluksia, kuten Disney+. JZ2000 on saatavana vain 55- ja 65-tuumaisina; 77-tuumainen puuttuu edelleen.
  Lue koko testi
 8. Panasonic JZ1500 (TX-55JZ1500E)

  Tosiharrastajalle räätälöity

  Panasonic on karsinut parhaasta OLED-televisiomallistaan ylimääräiset ominaisuudet ja luonut uuden referenssitelevision, jonka hinta-laatusuhde on loistava!

  Panasonic JZ1500 on monin tavoin kuin kalliimpi JZ2000-malli aina äärimmäisen tarkkaa värintoistoa ja erinomaista kontrastia myöten.
  Sovellusvalikoima on yhä melko niukka. JZ1500 on saatavilla vain 48-, 55- ja 65-tuumaisina.
  Lue koko testi
 9. Sony Bravia X95J (XR-75X95J)

  Tarkka ja terävä 4K-kuva

  Sony X95J läjäyttää ruudulle lähes yhtä hyvän kontrastin ja mustan kuin tuplasti kalliimpi 8K-tv Z9J. Erittäin hyvä ostos!

  Sony X95J maalaa todella terävän ja kontrasiltaan loistavan kuvan, jossa on paljon vivahteita. Googlen alusta on käyttäjäystävällinen ja hyvin varusteltu.
  Sonyn televisio on hiukan isompi, painavampi ja paksumpi kuin hienoimmat designmallit.
  Lue koko testi
 10. Samsung QN85A (QE65QN85A)

  Maalintekijänä MiniLED

  Vahva kirkkaus, loistava kontrasti ja sulavat liikkeet tekevät Samsung QN85A:sta erinomaisen valinnan niin urheilun kuin muunkin viihteen katsomiseen.

  Samsung saa loistopisteet kuvanlaadusta, helppokäyttöisyydestä ja äänestä: televisio on erinomainen kaikenlaisen sisällön kanssa.
  Samsungilla ei ole tarjota Dolby Visionin HDR-formaattia.
  Lue koko testi
Audun Hage
(s. 1981): Toimituspäällikkö. Audun palkattiin LB-toimitukseen 2004, ja hän on ollut mukana kehittämässä LB:n printtiä ja verkkosivustoa. Laatutietoinen Audun tunnetaan erittäin herkkäkorvaisena ja tarkkasilmäisenä journalistina, joka vastaa LB Ääni & Kuvan televisiotesteistä ja tarkistaa toimituspäällikkönä kaikkien muidenkin toimittajien artikkelit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

TCL haastaa Samsung The Framen

LG:n OLED-televisioiden oma faniklubi

Marimekkoa kehyksiin

Vuoden jännittävimmät televisiot

Kaareva 8K-tv 65-tuumaisena - onko näitä pian joka kodissa?

Lisää Hue-valaistuja Samsungin televisioita?

Ääni & Kuva
Scroll to Top