Uutinen

Sennheiserilta halvempaa herkkua: Ambeo Soundbar Mini

Sennheiser haluaa valloittaa yhä useamman olohuoneen ja tuo mallistoon edullisemman Ambeo Soundbar Minin.

AMBEO Soundbar Mini Iso TV Use Landscape RGB scaled 1

Sennheiser löi meidät ällikällä muutama vuosi sitten aivan erinomaisella – ja erinomaisen kalliilla – Ambeo Soundbarillaan (joka on sittemmin saanut lisänimen Max). Se tarjosi parasta koskaan kuulemaamme surroundia ilman takakaiuttimien apua.

Olemme jo pitkään odottaneet, saisiko tästä ihmeellisestä tekniikasta myös edullisemman version, ja viime vuonna haavemme tuli toteen Ambeo Soundbar Plus -mallin muodossa. Sekin tosin oli 50 % kalliimpi kuin suosikkeihimme kuuluva Sonos Arc, joten varsinaisesti kyseessä ei ollut mikään koko kansan soundbar. Mutta nyt sellainenkin on tarjolla: Ambeo Soundbar Mini!

Kuva: Sennheiser

Kanavia riittää

Plus-mallin tapaan myös Mini-malli tukee 7.1.4-ääntä. Tarkkasilmäisimmät tosin huomaavat, että soundbarissa on vain kuusi kaiutinelementtiä. Sennheiser käyttääkin channel mapping -nimistä tekniikkaa puuttuvan kaiuttimen korvaamiseksi. Tekniikan pitäisi optimoida elementtien yhtiestyö sellaiseksi, että se kuulostaa 7.1.4-äänikuvalta.

Lue myös: Sennheiser Ambeo Soundbar Plus ja Ambeo Sub – Vakuuttavaa ilman takakaiuttimiakin

Kaksi keskirekisteri-diskanttielementtiä on suunnattu eteenpäin ja kaksi sivuille. Päällä on kaksi bassoelementtiä, ja luulisi niiden toistavan myös keskirekisteriä, jolloin ne katon kautta ääntä heijastaessaan toistaisivat Dolby Atmos -sisältöjä.

Ambeo Soundbar Minissä on vähemmän kaiutinelementtejä kuin isommassa Soundbar Plus -mallissa, joten surroundin voi olettaa olevan vähemmän vaikuttavaa. Voisi kuitenkin kuvitella, että Sennheiser saa äänikuvaa kasvatettua korkeammaksi kuin Sonos Beam G2, josta yläkaiuttimet puuttuvat tyystin.

Kuva: Sennheiser

Huonekorjaus ja subwoofer

Sennheiserin soundbar kalibroi itse itsensä ja sisäänrakennetut mikrofonit tekevät huonekorjauksen mittaamalla äänen kulkua ja heijastuksia tilassa. Valmistajan kalliimmissa Ambeo-malleissa huonekorjaus toimii kuin unelma, joten voisi kuvitella, että Minikin mukauttaa soinnin tehokkaasti tilan mukaan.

Mini on kooltaan jotakin Sonos Beamin ja Sonos Arcin välimaastosta, eli ei nyt varsinaisesti kovin mini. Soundbariin voi liittää enimmillään neljä Ambeo Sub -subwooferia, ja äänen kalibrointi toimii tietysti myös niiden kanssa. Subwooferit tosin maksavat 700 euroa kappale…

Kuva: Sennheiser

Sennheiser Ambeo Soundbar Mini: Hinta ja saatavuus

Sennheiser Ambeo Soundbar Mini on nyt tilattavissa 800 euron hintaan (subwoofer ei kuulu hintaan).

Lue lisää: sennheiser-hearing.com

Jatka lukemista
Exit mobile version