Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Marraskuun 2021 sarjauutuudet: Netflix, Disney+, Prime Video, HBO Max, Apple TV+, Paramount+, Viaplay

Esittelyssä suoratoistopalvelujen uudet sarjat ja elokuvat – mukana myös HBO Max!

/ 11.11.2021 - 17:00
Marraskuun 2021 sarjauutuudet: Netflix, Disney+, Prime Video, HBO Max, Apple TV+, Paramount+, Viaplay

Marraskuun isoin uutinen suoratoistopuolella on tietysti HBO Max, joka korvasi HBO Nordicin pari viikkoa sitten. Se on teknisesti entistä parempi alusta (vaikka 4K-sisältöjä on valitettavasti edelleen kovin vähän tarjolla), ja elokuva- ja sarjatarjonta on aiempaa runsaampaa.

Katsotaanpas, mitä suosituimmat striimausalustat tarjoavat marraskuun pimeiden iltojen (ja päivien…) iloksi!

Netflix

Suoratoistopalvelujen suurin ja kaunein käynnistää marraskuun suositun Narcos: Mexicon kolmannella kaudella, joka on nyt katsottavissa.

https://youtu.be/hhZBDO0CKJo

17.11. katsottavaksi tulee Riverdalen kuudes kausi sekä kreisin Tiger King -saagan toinen kausi.

https://youtu.be/pT4NYto3abM

Netflix tarjoaa draamaa Palmen ratkaisemattoman murhan ympäriltä minisarjallaan Epätodennäköinen murhaaja, joka on nyt katsottavissa. Pääroolissa nähdään Robert Gustafsson.

Lisää pohjoismaisen jännityksen ystäviä hemmotellaan myös tanskalaisella kauhusarjalla Nissar (tulossa 28.11.). Tiedotteessa sarjaa kuvataan näin:

“Nelihenkinen perhe matkaa Tanskan ulkosaaristoon joulunviettoon. Pian perhe huomaa saaren asukkaiden olevan erikoisen uskonnollisia ihmisiä, jotka elää sopusoinnussa saaren metsässä asustavien tonttujen kanssa. Kun perheen tytär löytää metsästä pienen tontun, hän tulee häirinneeksi saaren tasapainoa ja ajaa jokaisen uskoa, perhettä ja selviytymistä ravistuttavaan taisteluun elämästä ja kuolemasta.”

Toiminnan ystäviä ilahduttaa uutuussarja Cowboy Bebop 19.11. alkaen.

Viihdyttäviä hetkiä on varmasti luvassa Dwayne Johnsonin, Gal Gadot’n ja Ryan Reynoldsin tähdittämässä Red Notice -rikoskomediassa (12.11.).

Marraskuun huippuhetkiin kuuluvat myös länkkäri The Harder They Fall (katsottavissa), 7 Prisoners (katsottavissa) ja Tom Hanksin roolisuoritus Fred Rogersina A Beautiful Day in the Neighborhood -elokuvassa (29.11.)

Disney+

Striimijätti Disney+ juhlii 12.11. Disney+ -päivää (Disney+ Day) julkistaen läjän uusia nimikkeitä, kuten Shang-Chi and the Legend of The Ten Rings ja Jungle Cruise (nyt ilmaisena kaikille tilaajille). Samalla tarjotaan esimakua monesta uudesta sarjasta ja elokuvasta trailerien ja tekijöiden esittelyjen muodossa.

Disney+ Day tuo ruutuun myös uuden Dopesick-draamasarjan, joka kuvaa Yhdysvaltoja viimeiset 20 vuotta piinannutta lääkeongelmaa, joka on aiheutunut keskushermostoon vaikuttavien opioidien hurja yleistyminen.

Opioidien käyttö lisääntyi Yhdysvalloissa räjähdysmäisesti 1990-luvun loppua kohti tultaessa.  Koronan aiheuttamat kuolemantapaukset tuntuvat pieneltä siihen verrattuna, että vuoden 1999 jälkeen yli 700 000 amerikkalaista on kuollut opioidien yliannostukseen– pelkästään viime vuonna kuolleita oli järkyttävät 80 000!

Minisarja perustuu Beth Macyn menestyskirjaan Dopesick: Dealers, Doctors, and the Drug Company That Addicted America (2018), ja käsikirjoituksesta on vastannut Danny Strong. Ohjaajana on Barry Levinson (Rain Man) ja pääosassa Michael Keaton.

Peter Jackson pureutuu The Fab Fourin tarinaan uudessa dokumentissaan The Beatles: Get Back.

Dokumentissa päästään näkemään ikonisen bändin jäsenten välistä lämpöä, hulluttelua ja luovuutta tammikuulta 1969. Peter Jackson on ollut ensimmäinen ihminen 50 vuoteen, joka on päästetty valitsemaan materiaalia yksityisarkistosta, joka käsittää yli 60 tuntia ennen näkemätöntä videota ja yli 150 tuntia ennen kuulematonta ääniraitaa. Beatlesien levytysprosessia pääsee seuraamaan 26.11. alkaen.

Muita kuukauden kohokohtia Disney+ -palvelussa ovat The Premise -antologia (katsottavissa), viihdyttävän The World According to Jeff Goldblum -dokumenttisarjan toinen kausi (12.11.), Greyn anatomian 18. (!) kausi (katsottavissa) sekä 9-1-1-sarjan viides kausi (katsottavissa).

Elokuvat Bad Times at the El Royale ja Morgan ovat tulossa palveluun 26.11.

HBO Max

HBO Max korvasi muutama viikko sitten teknisesti heikomman HBO Nordicin, ja katsojat ovat päässeet totuttelemaan uuteen järjestykseen. Disney+ -palvelun tapaan nimittäin HBO Max on jakanut sisältönsä eri ”universumeihin”:

HBO sisältää kaikki tutut HBO-sarjat, kuten Game of Thrones, The Sopranos ja The Wire.

Max Originals kattaa uudet HBO Maxin alkuperäissarjat, esimerkiksi Raised by Wolves, The Flight Attendant ja House of the Dragon (tulossa myöhemmin).

Warner Bros käsittää kaiken kyseisen tuotantoyhtiön nimikkeet: Harry Potterit, Hohto, Taru Sormusten Herrasta, Dunkirk jne.

DC Universum kokoaa DC-universumin supersankarit yhteen paikkaan eli täältä löytyvät muiden muassa Superman, Batman, Wonder Woman ja Zack Snyderin Justice League.

Cartoon Network – keskinkertaisia sarjoja perheen pienimmille.

Jos olet aiemmin hermostunut HBO Nordicin käyttöön ja etenkin sen hakutoimintoon, niin ei hätää: HBO Max toimii aivan uudella alustalla – samalla, joka on ollut Yhdysvalloissa käytössä jo toukokuusta 2020.

Käyttöliittymä on entistä dynaamisempi, kun käyttäjä voi luoda henkilökohtaisen profiilin, jonka mukaan alusta antaa omiin käyttötapoihin ja suosikkeihin perustuvia suosituksia. Suositukset eivät ole pelkkien algoritmien luomia, vaan niitä säätävät myös oikeat ihmiset.

Striimaus onnistuu samanaikaisesti kolmelta laitteelta, kun aiemmin se onnistui vain kahdelta, ja tilauksen voi tehdä rajattomalle määrälle laitteita, kun ennen enimmillään viidelle. Lisäksi palvelussa voi tietysti rajoittaa sisältöä, jota perheen lapset voivat katsoa.

Kiinnostavimpia ominaisuuksia HBO Maxissa on se, että uudet elokuvat tulevat katsottavaksi palveluun jo 45 päivää teatteriensi-iltansa jälkeen. Niinpä esimerkiksi sellaiset hittinimet kuin Suicide Squad 2, Godzilla vs Kong, Dyyni ja Matrix 4 ovat striimattavissa HBO Maxilla melko pian julkaisunsa jälkeen – elokuvateattereiden suureksi harmiksi. Kehuttu scifieepos Dyyni onkin itse asiassa jo katsottavissa palvelusta.

Odotamme kuitenkin ehkä eniten tanskalaista, Erlend Loen romaaniin perustuvaa Kamikazea. Tarina kertoo yksin valtavassa kartanossa asuvasta Juliesta, jolla on kaikkea, mistä muut vain unelmoivat: hän on nuori, kaunis ja ihan mahdottoman rikas. Perheen menetys saa Julien etsimään elämän tarkoitusta maailman joka kolkalta. Sarja tulee katsottavaksi 14.11.

Muita Maxin kiinnostavia uutuuksia ovat Single Mother by Choice (katsottavissa) ja Legacies-sarjan neljäs kausi (12.11.).

Prime Video

Amazonilla on panostettu uuteen seikkailusarjaan: The Wheel of Time aloittaa tarinansa Emondsmarkin fantasiakylästä, jonka Rand al’Thor -niminen paimenpoika joutuu jättämään yhdessä Moiraine Damodredin (Rosamund Pike) ja tämän vartijan Lan Mandragoranin kanssa. Yhdessä kolmikko ja joukko muita matkaavat halki vaarallisen taikamaailman, jossa kohdataan monia jännittäviä hahmoja, kaupunkeja ja kulttuureita. Sarjan keskiössä on valon ja pimeyden kamppailu sekä taika, jonka vain tietyt naiset hallitsevat. Ensi-ilta on 19.11.

Rikossarja Hanna etenee kolmanteen kauteensa 24.11.

Apple TV+

Apple tarjoaa korealaista draamaa alkuperäissarja Dr. Brainin muodossa. Samannimiseen Hongjacgan sarjakuvaan perustuvan tv-sarjan on käsikirjoittanut, tuottanut ja ohjannut Kim Jee-wo. Päähenkilö on aivotutkija, joka yrittää selvittää murhia hakkeroimalla kuolleiden aivoja.

Muita Applen huippuhetkiä lupaavat Dickinson, 3. kausi (katsottavissa), Finch (katsottavissa), Hello, Jack! The Kindness Show, 1. kausi (12.11.), Snoopy in Space, 2. kausi (12.11.), The Shrink Next Door, 1. kausi (12.11.), Harriet the Spy, 1. kausi (19.11.) sekä The Line, 1. kausi (19.11.).

Paramount+

Suoratoistomaailman uusimpiin tulokkaihin kuuluva Paramount+ lupaa vaatimattomasti tehdä marraskuusta ”kaikkien aikojen sarjakuukauden”.

Vetonaulana toimii suositun Dexter-sarjan jatko-osa Dexter: New Blood, joka tuli ohjelmistoon tällä viikolla. Uudella kaudella tapaamme Dexterin (Michael C. Hall) 10 vuotta katoamisensa jälkeen. Uudella nimellä tunnettu sarjamurhaaja asuu nyt New Yorkin kuvitteellisessa Iron Laken pikkukaupungissa, jossa hänen yrityksensä elää tavallista elämää joutuu keskeytetyksi erään yllättävän tapahtuman jälkeen.

https://youtu.be/l9H1uSS_zkk

Tällä viikolla katsottavaksi on tullut myös Kevin Costnerin tähdittämän Yellowstone-draaman neljäs kausi.

Ensi viikolla tulossa ovat puolestaan Yellowjackets ja Mayor of Kingstown, molemmat 15.11.

Viaplay

Pohjoismainen suoratoistopalvelumme Viaplay lupailee viihdettä rikossarjojen ystäville ja esittelee aivan uuden The Boxin. Psykologinen trilleri on maustettu yliluonnollisilla elementeillä, ja sarjassa seurataan Kansas Cityssä toimivan poliisin, Sharon Picin tutkimusta tapauksessa, joka kääntyy pian painajaismaiseksi. Pääosissa nähdään Anna Friel, Alexander Karim ja usein erikoisiin rooleihin päätynyt ruotsalaistähti Peter Stormare. Katsottavissa 28.11. alkaen.

The
The Box (Kuva: Viaplay)

Tanskan rikoshistorian pahimpiin sarjamurhaajiin kuuluvasta Amagermannenista on tehty dokumentti, jonka ensiesitys on 25.11. Marcel Lychau Hansen eli Amagermannen oli tavallinen perheenisä ja jalkapallovalmentaja ja samalla myös verenhimoinen sadisti. Hansen tuomittiin kahden naisen murhasta ja kuudesta raiskauksesta, mutta oliko uhreja enemmänkin?

Charlie Cox ja Clare Dunne ovat Kin-trillerin (katsottavissa jo nyt) päärooleissa. Dubliniin sijoittuva sarja on klassinen tarina verisiteistä, rakkaudesta ja uskollisuudesta: nuori poika tapetaan, ja kostaakseen hänen perheensä aloittaa jengisodan kansainvälistä kartellia vastaan. Todellinen David ja Goljat -asetelma, siis. Käsikirjoitus on arvostetun Peter McKennan kynästä.

Viihtyisiä koti-iltoja marraskuun pimeyteen! 😊

Lue myös: Lokakuun sarjauutuudet suoratoistopalveluissa

Tor Aavatsmark
(s. 1974): LB:n oma elokuvakriitikko ja toimitusjohtaja. Tor siirtyi LB Ääni ja Kuvaan vuonna 2005 omistamastaan mediayhtiöstä, jonka portfolioon kuului myös elokuvalehti – ja toi elokuvat mukanaan myös LB:n uutistarjontaan. Tor on koulutukseltaan yhteiskuntatieteilijä mutta tuntenut olonsa aina kotoisaksi mediayhtiön johdossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scifi-western Outer Rangesta uusi kausi

Paranormaali ruotsalaistrilleri tulossa SkyShowtimelle

Koodinimi: Annikan ensi-iltatunnelmia

Suomalaista nordic noiria

Kevin Costner jättää Yellowstonen

Lisää katsottavaa!

Ääni & Kuva
Scroll to Top