Disney+ -yhteensopivat laitteet

Disneyn suoratoistopalvelu aukeaa pian, mutta miten sitä katsotaan? Listasimme palvelua tukevat laitteet.

Disneyn uusi suoratoistopalvelu Disney+ lanseerataan Suomessa 15.9., ja se on ennakkotilattavissa jo nyt ensimmäiseksi vuodeksi etuhintaan 59,90 €. Mutta mistä ihmeestä mokoman Disney-sovelluksen oikein löytää? Moni lukijamme on jo ehtinyt ihmetellä, mistä Disney+ -sovelluksen pitäisi löytyä televisiosta, kännykästä tai muusta laitteesta.

Disney on kuunnellut ihmettelijöitä ja listannut useimmin kysytyt kysymykset Help Center -sivullensa, jota päivitetään aika ajoin. Sivusto on ainakin toistaiseksi vain englanniksi.

Sopii useimmille laitteille

Sivustolta voi tarkistaa muun muassa laitteet, joille Disney+ on saatavilla: useimmat uusimmat kännykät, tabletit ja älytelevisiot tukevat sovellusta, koko lista löytyy tämän jutun lopusta. Myös eri selaimet Windowsilla, Macilla ja Chromebookeissa toimivat palvelun kanssa. Mobiiliselaimissa tilanne on eri: mobiilikäyttäjiä ohjataan lataamaan Android- tai iOS-sovellus.

Disney+ -palvelua voi käyttää neljällä laitteella samanaikaisesti, ja samaan tilaukseen saa seitsemän eri käyttäjäprofiilia. Elokuvien ja sarjojen lataus ja katselu offline-tilassa onnistuvat myös, kuten Netflixissä ja muissakin palveluissa nykyään. Jos matkustaa maahan, jossa Disney+ on saatavilla, voi paikan päällä katsoa myös kyseisessä maassa saatavia sisältöjä, vaikka niitä ei kotimaassa olisikaan nähtävillä.

Ja jos oikein olemme ymmärtäneet, suurin osa Disneyn alkuperäissisällöistä (ja osa muistakin) tulee olemaan saatavilla suomen- ja ruotsinkielisillä tekstityksillä tai dubattuna suomeksi tai ruotsiksi.

Uudemmat sisällöt 4K HDR-laadulla

Osa uudemmista ohjelmista, kuten Star Wars: The Mandalorian sekä Frozen, ovat tarjolla 4K Ultra HD -resoluutiolla ja Dolby Vision HDR-laadulla, mikäli oma laite tukee näitä. Disney korostaa kuitenkin, että parhaalla laadulla katselemiseen vaaditaan nopea verkkoyhteys. Dolby Vision -laadun toistaminen edellyttää alimmillaan tiedonsiirtonopeutta 25 Mbit/s.

Star Wars-sarja The Mandalorian kuuluu Disneyn odotetuimpiin uutuuksiin, ja pian se onkin mitä ilmeisimmin nähtävissä suomenkielisin tekstein. Kuva: Disney/Lucasfilm

Tarkka listaus suomen- ja ruotsinkielisistä nimekkeistä paljastetaan vasta Disney+:n lanseerauspäivänä eli 15.9.2020, joten toistaiseksi joudumme vain arvuuttelemaan!

mainos

Nämä laitteet tukevat suomenkielistä Disney+ -palvelua:

mainos
 • Samsungin älytelevisiot (Tizen OS -käyttöjärjestelmällä varustetut vuoden 2016 mallit ja sitä uudemmat)
 • LG:n älytelevisiot (WebOS 3.0 ja sitä uudemmat)
 • Android-älytelevisiot (esim. Sony ja Philips, joissa Android 5.0 Lollipop tai uudempi)
 • Apple TV HD (neljäs sukupolvi)
 • Apple TV 4K (iOS 11 tai uudempi)
 • Apple iPhone/iPod Touch/iPad (iOS/iPadOS 11.0 tai uudempi)
 • iOS-laitteen kautta AirPlay 2 -yhteensopivat televisiot
 • Kaikki Android-puhelimet, joissa OS 5.0 (Lollipop) tai uudempi (Huom! Android Open Source -laitteet eivät tue palvelua)
 • Chromecast
 • PlayStation 4, PS4 Pro ja PS4 Slim
 • Xbox One
 • Xbox One S
 • Xbox One X

Disney+ -sovellus tulee ladattavaksi esimerkiksi App Store ja Google Play Store -sovelluskauppoihin vasta lanseerauspäivänä 15.9.

Lue myös

Uusi vuosi, uusi tv? LG kertoo ensimmäisten uutuusmallien tulevan myyntiin maaliskuusta alkaen.
Näitä televisiomalleja kannattaa metsästää Black Friday -tarjouksista!
Vihdoin se on täällä: Disneyn suoratoistopalvelu! Näin saat sen asennettua.
Disneyn suoratoistopalvelu aukeaa pian, ja tätä kaikkea siltä sopii odottaa.
Disneyn suoratoistopalvelu aukeaa pian, mutta miten sitä katsotaan? Listasimme palvelua tukevat laitteet.
Disneyn uusi suoratoistopalvelu on jo tilattavissa!
Huawein AppGallery ei onnistu vastaamaan käyttäjien odotuksiin. Ratkaisu ongelmiin ei olekaan uudessa sovelluskaupassa, sillä Googlen puuttuminen tarkoittaa, että Huawei voi sanoa hyvästit Pohjoismaiden markkinoille.
Langattomien kaiuttimien kohdalla helposti katselee vain all-in-one-vaihtoehtoja. Langaton kaiutinpari toimii kuitenkin yhtä simppelisti – ja kuulostaa paremmalta.
Lisää
Keskustelu
Vieritä ylös