Vuoden parhaat 2022-2023

TESTISSÄ TOP 10 SOUNDBARIT SYKSYLLÄ 2021

Viihdettä syysiltoihin

Mikä vain tämän hetken parhaista soundbareista nostaa leffailtojen äänen aivan uudelle tasolle – mikä on paras omaan olohuoneeseesi?

forfatter
Julkaistu 27.09.2021 - 12:39

Kokosimme tähän artikkeliin kymmenen parasta testaamaamme ja tällä hetkellä myynnissä olevaa soundbaria eri hintaluokista. Osa on ollut aiemmin mukana ryhmätesteissä, joten listalla voi useampia Testivoittajia.

Valitse laatua

Kun kaipaa kunnon ääntä television kylkeen, kannattaa halvimmat soundbarit unohtaa saman tien ja keskittyä oikeasti hyvällä äänenlaadulla varustettuihin malleihin. Tässä top 10 -listauksessa on viimeiseltä vuodelta parhaimmat, ja niiden hinnat vaihtelevat noin 500 eurosta 1 500 euroon.

Kalleimpana joukosta erottuu 2 500 euron hintainen Sennheiser Ambeo Soundbar, joka on mukana ehkä enemmän kuriositeettina kuin monenkaan ostoslistalla – vaikka onkin paras testaamistamme soundbareista!

Valitsetpa näistä minkä tahansa, on koti-iltojen viihde taattu niin tänä syksynä kuin tulevina vuosina!

TCL TS8132

Atmos-ääntä budjetilla

TCL kisaa edullisen pään soundbarilla, jossa on ”aito” Atmos-ääni ja korkeuskanavat. Hintaansa nähden ääni on vallan mainio!

TCL TS8132 luo ison äänikuvan, jossa on hyvä surround. Plussaa hyvästä kaukosäätimestä ja helppolukuisesta näytöstä.
Subwoofer laahaa hiukan perässä ja saattaa ottaa säröillä kovemmalla volyymilla.

JBL Bar 5.0 MultiBeam

Lähes täydellinen

JBL Bar 5.0 on yksinkertainen ja eläväinen soundbar, joka ei tarvitse subwooferia suoriutuakseen riittävästä bassontoistosta.

Iso ja täyteläinen ääni ja muhkea basso ilman subwooferiakin. Erittäin helppokäyttöinen. Automaattinen kalibrointi.
Värittynyt basso. Yleisesti ottaen soundi on vähän karkea. Virtuaalinen Dolby Atmos kuulostaa paperilla paremmalta kuin livenä. Subwooferia ei saa liitettyä, vaikka haluaisikin.

Samsung HW-Q610A

Vaikuttava äänikuva

Samsung HW-Q610A on loistava soundbar, jonka suuri kolmiulotteinen ääni ja Atmos-efektit tekevät vaikutuksen!

Äänikuva on kirkas ja erotteleva, puhe tarkkaa ja surroundefektit soivat oikeissa kohdin.
Samsung HW-Q610A:ssa ei ole Wi-Fiä. Tarjolla on bassoltaan vahvempiakin soundbareja.

Klipsch Cinema 600

Kivenkovaa bassoa

Klipsch tarjoilee jymäköitä räjähdyksiä ja muutenkin harvinaisen tujut erikoistehosteet – ainakaan me emme ole tähän hintaan kuulleet mitään näin siistiä!

Todella vahva ja hieno ääni. Subwoofer on kunnon ruutitynnyri. Laatuvaikutelma on erittäin hyvä.
Ei Dolby Atmosta. Kaikki sisustuksellista soundbaria hakevat eivät välttämättä innostu näin isosta kaiuttimesta.

DALI Katch One

Soundbar musiikille

Harva soundbar on yhtä musikaalinen kuin Katch One!

Musiikki soi luonnollisen tasapainoisesti ja yllättävän täyteläisen basson saattelemana. Sekä puhe että laulu toistuvat selkeästi.
Ei Dolby- ja DTS-tukea. Ääni ei ole yhtä vahva kuin subwooferilla varustetuilla soundbareilla.

Sonos Arc

Sonos kurottaa uusiin korkeuksiin

Vihdoin Sonos on tuonut markkinoille ison soundbarin: Arc tukee Atmos-ääntä ja osaa muutaman muunkin näppärän tempun.

Avoin ja miellyttävä soundi, vaikuttava surround varsinkin Dolby Atmos -sisällöillä. Sonokselle tuttuun tapaan erittäin helppokäyttöinen.
Dynamiikkaa ei tuhlailla. Trueplay-efektiä ei voi säätää.

Samsung HW-Q960A

Samsungin paras soundbar on vieläkin parempi

Samsung HW-Q960A vakuuttaa vahvalla surround-äänellään, joka kietoo kuulijan kovempaan soundiin kuin kilpailijansa. Todellinen löytö!

Maalaa laajan ja tarkan surround-kuvan, jota on todella vangitsevaa kuunnella. Ehdottomasti parhaita Atmos-soundbareja!
Kaiuttimen yläpuolella olevaa näyttöä on hankala lukea sohvalta käsin.

Bowers & Wilkins Formation Bar & Formation Bass

Soundbar musiikin ehdoilla

Formation Bar onnistuu yhtä hyvin elokuvien kuin musiikin kanssa – soundi on erotteleva, lämmin ja mukaansatempaava.

Ääni on viettelevän lämmin, täyteläinen ja kutsuva. Etenkin musiikki toistuu tenhoavasti. Subwoofer tuo bassoon kaivattua potkua.
Keskirekisteri ei pääse vauhtiin ja lauluun ja puheeseen kaipaisi enemmän kirkkautta. Takakaiuttimien lisäämistä on syytä harkita.

Sennheiser Ambeo Soundbar SB01

Maailman paras soundbar

Sennheiserilla on ensikertalaisen tuuria: valmistajan soundbar on heittämällä tämän hetken paras! Mutta kenelle?

Näin hyvää surroundääntä ilman takakaiuttimia emme ole kuunaan kuulleet! Soundi on iso ja räjähtävä, ja matalalla volyymilla subwooferia ei kaipaa.
Mutta kuka haluaisi tyytyä hiljaiseen hissutteluun tällaisella soundbarilla? Kovempaa ääntä kaipaava joutuu ostamaan subwooferin kylkeen, ja silloin hinta karkaa korkealle.

Lemus HOME Artistic

Ensiluokkaista retrominimalismia

Lemus Home Artistic on huonekalu ja soundbar, joka istuu minimalistiseen tyyliin täydellisesti.

Vahva ääni, paljon parempi kuin missään kuulemassamme soundbarissa. Tyylikästä puusepäntyötä. Toimiva tilakorjaus ja kaikki tarvittavat suoratoistopalvelut.
Stereokuva ei yllä erillisten kaiuttimien tasolle.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.
Parasta kuulemaamme Monitor Audion vihreät kaiuttimet ovat aikamoinen syntymäpäivälahja! Ne tarjoavat oikeasti kaiken yhdessä paketissa.
Keskihintaista ääntä kotikinoon Kuulostaako television lattealta ja heiveröiseltä? Testasimme viisi hyvää vaihtoehtoa parantamaan laimeaa bassontoistoa ja herättämään elokuvat eloon!
Kannettavaa kivaa Pikkuruisen Willenin äänen määrä on melkein yliluonnollinen ilmiö – miten jostakin näin pienestä voi lähteä näin iso ääni?
Sonyn suositeltavin soundbar? Sonyn keskitason soundbar vakuuttaa surroundillaan. Mutta pärjääkö HT-A5000 vertailussa Sonos Arciin?
Ilo irti television äänestä Useimmat televisiot kuulostavat sellaisenaan varsin latteilta ja kesyiltä. Käyttämällä soundbaria saa äänenlaatua parannettua huomattavasti, eikä investoinnin tarvitse edes olla kovin kallis!
Vuoden parhaat kaiuttimet 2022-2023 Listasimme parhaat kaiuttimet viimeisen vuoden ajalta, joten olipa sitten ostoslistalla kannettava, jalusta-, lattia-, aktiivi-, passiivi- tai langaton kaiutin, kannattaa lukaista ensin tämä läpi!