Mainos
Mainos
Mainos

Samsung Galaxy S7

Maalis 2016Samsung Galaxy S7

Maailman paras puhelin!

Samsung on onnistunut korjaamaan Galaxy S7:ssä kaikki edeltäjiensä puutteet ja on varmaankin paras puhelin, jonka olemme tähän mennessä testanneet.

Todella hyvä suorituskyky ja akunkesto, coolin näköinen muotoilu, hyvä ääni, paras näyttö ja kamera, jolla tuntuu olevan miltei röntgen-katse.
Saatavilla vain 32 GB:n sisäänrakennetulla muistilla, eikä kaikkia sovelluksia voi suorittaa muistikortilta. 3D touch -kosketusnäyttö olisi ollut hyvä lisä.

Kun Samsung julkaisi Galaxy S6:n viime vuonna, oli design uudistettu täysin. Muoviosat olivat poissa, ja tilalla oli tyylikäs, lasia ja alumiinia yhdistävä älypuhelin, joka näytti hintalappunsa arvoiselta.

picture2
<
>
Kyllä, Samsung Galaxy S7 kestää vettä, todistetusti. Kuva: Samsung

Uuden designin myötä joitakin käyttäjille tuttuja ominaisuuksia hävisi: akkua ei ollut enää vaihdettavissa, vedenkestävyys katosi ja mikroSD-kortilta katosi paikka. Uudessa Galaxy S7:ssa kaksi puutteista on palautettu: vedenkästvyys ja muistikorttipaikka. Akkua ei vieläkään saa irti.

Kun testasimme S6:n viime vuonna, ei aplodeista ollut tulla loppua – niin innoissamme olimme puhelimen ominaisuuksista, että annoimme sille täydet kuusi tähteä sekä nimesimme sen toimituksen suosikiksi. Ja nyt Samsung on onnistunut ylittämään edeltäjänsä!

Ulkonäkö ja design

Kuten edeltäjänsäkin, on Galaxy S7 tukevarakenteinen, ja sekä etu- että takapuoli ovat Corning Gorilla Glass 4 -lasia, ja kehys vahvaa alumiinia. Samsung on nähnyt vaivaa yksityiskohtien hiomiseen, joten puhelin tuntuu tukevasta rakenteestaan huolimatta ohuelta ja mukavalta kädessä. Pitkien sivujen metallikehys lähes sulautuu lasiin pyöristettyjen reunojen kohdalla. Myös kameran linssi on onnistuttu saamaan litteämmäksi, joten se ei törrötä niin paljon esillä kuin Galaxy S6:ssa.

picture3
<
>
Kuva: Samsung

Edeltäjäänsä verraten S7 on pikkuisen paksumpi ja painavampi, mutta ne oikeastaan vain lisäävät sen vankkaa uskottavuutta. Vedenkestävyys tekee puhelimesta saumattoman tiiviin sisäpuolelta, joten laitteella on IP68-luokitus. Sen ansiosta puhelimen tulisi kestää vahingoittumatta 30 minuuttia 1,5 metrin syvyyteen upotettuna.

picture5
<
>
Sekä Galaxy S7 että S7 Edge -mallissa on kameran linssiä saatu litteämäksi niin, ettei se enää pistä niin pahasti silmään takakuoresta. Kuva: Peter Gotschalk

Näyttö

Uudessa puhelimessa on sama korkearesoluutioinen 2K-näyttö kuin S6-mallissa. Pikselitiheys on mielettömät 557 ppi (pixels per inch) ja S-AMOLED-teknologia tuottaa täydellistä mustaa, ja muutkin värit ovat kristallinkirkkaat. Tämän parempaa kontrastia on turha hakea tämän hetken muista puhelinmalleista.

Ikoneiden kooksi voi huoletta valita pienimmän mahdollisen, ja siinä samalla suosittelemme valitsemaan ”basic screen state” -väriasetuksen, ellei ole erityisen mieltynyt supervärikkäiseen värimaailmaan, jonka luovat esimerkiksi ”AMOLED Bio” tai ”AMOLED photo” -asetukset. Samsung on aina ollut erikoistunut dynaamisiin värilämpötiloihin, mutta perusasetuksilla saa palautettua neutraalin värimaailman.

Kirkkaus on myös tärkeää, ja tässä suhteessa Samsung on luonut kaikkien aikojen parhaan puhelimensa Galaxy S7:llään. 855 nitin enimmäiskirkkaudella Samsung lyö laudalta Apple iPhone 6s:n muuten kirkkaan näytön (jonka enimmäiskirkkaus on 554 nitiä). Kirkkauden ansiosta näyttöä on helppo lukea päivänpaisteessakin. Pahoja heijastuksia ei tule ja näyttöä voi kallistaa jyrkästikin kuvanlaadun kärsimättä.

Kamera

Aiempaan verrattuna Galaxy S7:n kamerassa on itse asiassa vähemmän megapikseleitä. F1,7:n aukko on kuitenkin edeltäjäänsä suurempi ja pikselit ovat 30 % suurempia, 1.44 mikronia. Tämä kaikki tarkoittaa, että kamera päästää enemmän valoa, ja Dual Pixel -teknologia tarjoaa nopeamman autofokuksen. Konkreettisesti Dual Pixel tarkoittaa, että kaikilla kuvasensorin pikseleillä on fotodiodeja, mikä on paljon enemmän kuin muissa kännykkäkameroissa. Samsungin mukaan tämä auttaa kameraa fokusoimaan kohteeseen samalla nopeudella kuin ihmissilmä. Asiaa on vaikea testata käytännössä, mutta jokapäiväisessä käytössä fokus tuntui kieltämättä totuttua nopeammalta.

picture7
<
>
Yläkuva on otettu Galaxy S7:llä, alempi iPhone 6s:llä. On ilmiselvää, kumpi selviytyy hämäräkuvaamisessa paremmin.

Valon määrä on Galaxy S7:n kamerassa meitä eniten ilahduttava seikka. Verrattuna vaikkapaan iPhone 6s:ään, Samsungilla voi ottaa loistavia kuvia huonoissakin valaistusolosuhteissa. Kuvat eivät ole vain kirkkaampia, vaanmyö terävämpiä ja niissä on paljon vähemmän kohinaa. Onko tässä vuoden 2016 paras kännykkäkamera? Uskomme näin.

Ääni

Samsung Galaxy S7 tarjoaa herkkua myös korville. Äänen puolesta tämä on Samsungin kaikkien aikojen onnistunein puhelin. Hyvien kuulokkeiden kanssa (me käytimme Bose Quiet Comfort 25 -kuulokkeita) saa kokonaisvaltaisen äänen, jossa taajuudet soivat ja erottuvat syvimmistä bassoista aina korkeimpiin diskantteihin. Kokonaisvaikutelma on tasapainoinen ja kirkas, jopa kovalla volyymillä soitettuna.

Käyttö

Olemme tottuneet siihen, että Samsung tunkee huippupuhelimensa täyteen ominaisuuksia, eikä Galaxy S7 tee poikkeusta. Mainittakoon tässä Always On Display -toiminto, joka näyttää näytöllä perustiedot silloinkin kuin puhelin on lukittu ja näyttö pimeänä. OLED-teknologian avulla vain kellonaikaa, päivämäärää, akun tilaa ja ilmoituksia merkkaavat pikselit ovat valaistuna, jolloin näyttö ei kuluta akkua juuri ollenkaan. Fiksua! Näin ei tarvitse aina avata näyttöä, kun haluaa tarkistaa, mitä kello on.

Kuten jo kävikin ilmi, puhelin on vedenkestävä, ja lisäksi siinä on sormenjälkitunnistin sekä sykemittari – kuten edeltäjässäänkin. Olemme vakuuttuuneet, että sormenjälkitunnistimelle on tehty jotakin – se toimii nyt nopeammin ja miltei erehtymättömästi, mitä ei voinut sanoa Galaxy S6:sta.

Game Toolsillla voi ottaa screenshotteja peleistä.

 

Muita uutuuksia edustavat Game Launcher ja Game Tools, jotka mahdollistavat pelin kustomoinnin (akunsäästö pelin aikana, ilmoitusten poislaitto pelin aikana jne) sekä tarjoaa ”kelluvan” toimintonäppäimen vaikkapa pelin videoimiseen, screenshottien ottamiseen, pelin aikaisiin käyttäjäkommenteihin sekä peliruudun pienentämiseen ilman, että peliä tarvitsee sulkea.

Tuttuja Samsung-ominaisuuksia ovat puolestaan puheluun vastaaminen vain nostamalla laitteen korvalle sekä puhelun hiljentäminen laitetta kääntämällä. Jos vaihtaa iPhonesta Samsungiin voi poistaa Androidin App Launcherin uuden toiminnon avulla, joka löytyy Galaxy Labsin alta, missä voi kokeilla Samsungin beta-ominaisuuksia.

Galaxy S7:lla ei tunnu olevan rajoja. Ainoa ominaisuus, jota jäimme kaipaamaan, on Applen 3D Touch, johon olemme tottuneet iPhone 6s:ssä. On kätevää, kun voi klikata ”hiiren oikealla napilla” kosketusnäyttöä, mutta sitä saanemme odottaa seuraavan sukupolven Galaxyyn.

Galaxy S7:lla ei tunnu olevan rajoja. Ainoa ominaisuus, jota jäimme kaipaamaan, on Applen 3D Touch, johon olemme tottuneet iPhone 6s:ssä. On kätevää, kun voi klikata ”hiiren oikealla napilla” kosketusnäyttöä, mutta sitä saanemme odottaa seuraavan sukupolven Galaxyyn. Kuva: Samsung

 

Suorituskyky

Ei ole kauaakaan siitä, kun testasimme Huawein uusimman phabletin, Galaxy 8:n, ja nimesimme sen nopeimmaksi koskaan testaamaksemme älypuhelimeksi. Valitettavasti Huawei ei saanut pitää johtoasemaansa kovin kauaa, sillä täältä tulee Samsung Galaxy S7 – kännyköiden uusi nopeuskuningas!

Emme ole ennen testanneet näin hyvin benchmark-ohjelmassamme toimivaa puhelinta.

 

Galaxy S7 hakkaa muut puhelimet testituloksillaan 129 140 AnTuTu:ssa ja 6398 (multicore) Geekbench 3:ssa (tosin Huawei Mate 8:n vain muutamalla pisteellä, se sai 6294 pistettä samassa benchmark-testissä). Ylivoima ei koske vain suorituskykyä, vaan myös akunkesto on mykistyttävä. Galaxy S7 jaksoi painaa melkein 8 tuntia testissämme, jossa näyttöä painostettiin maksimaalisesti ja yhtäjaksoisesti kunnes akku loppui. Vaikuttavaa.

AnTuTu

Vihdoinkin löytyy jotakin valituksen aihetta, ja se on sisäänrakennettu muisti. Galaxy S6:een verrattuna huippumalliin saa lisää muistia microSD-kortilla, mutta sisäänrakennettua muistia on tarjolla nyt vain 32 gigatavua, kun edeltäjässä oli 128 gigatavua. Onko sillä sitten väliä? Onpa hyvinkin, sillä kaikkia sovelluksia ei voi suorittaa muistikortilta!

Vaikuttava akunkesto.

 

Valveutuneet lukijat huutavat nyt, että juurihan on tullut mahdolliseksi hankkia niin kutsuttua ”adoptable storage” -muistia uusiin Android 6.0-versioihin. Tämä tarkoittaa, että sisäänrakennettu muisti sulautetaan ulkoiseen muistiin, niin että molemmat toimivat yhdessä yhden muistin tapaan. Tämä pitää kyllä paikkansa, mutta vaikka Galaxy S7:ssä pyörisikin Adroid 6.0 eli toiselta nimeltään Marshmallow-käyttöjärjestelmä, on Samsung päättänyt estää mukautuvan muistin käytön, kuulemma miellyttävämmän käyttäjäkokemuksen luomiseksi. Järjestelmä hakee kuulemma sisäisestä muistista tietoa sata kertaa nopeammin kuin ulkoiselta muistikortilta..

Jos tutkii asetuksia tarkkaan, huomaa kuitenkin, että Samsung antaa käyttäjälle pääsyn toiseen muistiominaisuuteen, jonka monet muut valmistajat – mutta eivät kaikki – ovat estäneet, nimittäin siihen, että sovelluksia voi kuin voikin siirtää puhelimen muistilta ulkoiselle muistikortille. Nämä sovellukset ovat piilossa ja katoavat, jotka jos muistikortin irrottaa. Kun muistikortin laittaa takaisin paikalleen, sovelluksetkin tulevat takaisin näkyviin. Emme ole ihan varmoja, miksi vain joitakin applikaatioita voi siirtää, mutta voimme vahvistaa, että ulkoiselta kortilta suoritettavat sovellukset avautuvat hitaammin ja ovat muutenkin jähmeämpiä. Ongelma ei kuitenkaan ole mittava, sillä isokin peli, kuten Asphalt 8 (joka vie jopa 1,44 Gt) toimii jouhevasti käynnistyttyään.

Samsung Galaxy S7 on paras puhelin, jonka olemme koskaan testanneet. Se häikäisee laadullaan, hiotuilla yksityiskohdillaan ja väkevällä suoristuvoimallaan. Edeltäjänsä S6 oli eteläkorealaisen valmistajansa uusi alku, ja sen puutteet on nyt selvästi kuultu ja korjattu. Tuloksena on lähes täydellinen älypuhelin, Samsung Galaxy S7.

Android-käyttäjän kannattaa myydä vanha puhelimensa heti pois ja ostaa tilalle Galaxy S7. Myöskään iPhonen käyttäjillä ei ole koskaan ollut parempaa aikaa vaihtaa puhelinta.

Huom! Samsung Galaxy S7 -mallista on olemassa myös reunoiltaan pyöristetty Edge-malli 5,5-tuuman näytöllä. Muut ominaisuudet ovat samoja kuin S7:ssa. Testaamme S7 Edgen myöhemmin.

Kun Samsung julkaisi Galaxy S6:n viime vuonna, oli design uudistettu täysin. Muoviosat olivat poissa, ja tilalla oli tyylikäs, lasia ja alumiinia yhdistävä älypuhelin, joka näytti hintalappunsa arvoiselta. [gallery ids="69224"] Uuden designin myötä joitakin käyttäjille tuttuja ominaisuuksia hävisi: akkua ei ollut enää vaihdettavissa, vedenkestävyys katosi ja mikroSD-kortilta katosi paikka. Uudessa Galaxy S7:ssa kaksi puutteista on palautettu: vedenkästvyys ja muistikorttipaikka. Akkua ei vieläkään saa irti. Kun testasimme S6:n viime vuonna, ei aplodeista ollut tulla loppua – niin innoissamme olimme puhelimen ominaisuuksista, että annoimme sille täydet kuusi tähteä sekä nimesimme sen toimituksen suosikiksi. Ja nyt Samsung on onnistunut ylittämään edeltäjänsä! Ulkonäkö ja design Kuten edeltäjänsäkin, on Galaxy S7 tukevarakenteinen, ja sekä etu- että takapuoli ovat Corning Gorilla Glass 4 -lasia, ja kehys vahvaa alumiinia. Samsung on nähnyt vaivaa yksityiskohtien hiomiseen, joten puhelin tuntuu tukevasta rakenteestaan huolimatta ohuelta ja mukavalta kädessä. Pitkien sivujen metallikehys lähes sulautuu lasiin pyöristettyjen reunojen kohdalla. Myös kameran linssi on onnistuttu saamaan litteämmäksi, joten se ei törrötä niin paljon esillä kuin Galaxy S6:ssa. [gallery ids="69225"] Edeltäjäänsä verraten S7 on pikkuisen paksumpi ja painavampi, mutta ne oikeastaan vain lisäävät sen vankkaa uskottavuutta. Vedenkestävyys tekee puhelimesta saumattoman tiiviin sisäpuolelta, joten laitteella on IP68-luokitus. Sen ansiosta puhelimen tulisi kestää vahingoittumatta 30 minuuttia 1,5 metrin syvyyteen upotettuna. [gallery ids="69227"] Näyttö Uudessa puhelimessa on sama korkearesoluutioinen 2K-näyttö kuin S6-mallissa. Pikselitiheys on mielettömät 557 ppi (pixels per inch) ja S-AMOLED-teknologia tuottaa täydellistä mustaa, ja muutkin värit ovat kristallinkirkkaat. Tämän parempaa kontrastia on turha hakea tämän hetken muista puhelinmalleista. Ikoneiden kooksi voi huoletta valita pienimmän mahdollisen, ja siinä samalla suosittelemme valitsemaan ”basic screen state” -väriasetuksen, ellei ole erityisen mieltynyt supervärikkäiseen värimaailmaan, jonka luovat esimerkiksi ”AMOLED Bio” tai ”AMOLED photo” -asetukset. Samsung on aina ollut erikoistunut dynaamisiin värilämpötiloihin, mutta perusasetuksilla saa palautettua neutraalin värimaailman. Kirkkaus on myös tärkeää, ja tässä suhteessa Samsung on luonut kaikkien aikojen parhaan puhelimensa Galaxy S7:llään. 855 nitin enimmäiskirkkaudella Samsung lyö laudalta Apple iPhone 6s:n muuten kirkkaan näytön (jonka enimmäiskirkkaus on 554 nitiä). Kirkkauden ansiosta näyttöä on helppo lukea päivänpaisteessakin. Pahoja heijastuksia ei tule ja näyttöä voi kallistaa jyrkästikin kuvanlaadun kärsimättä. Kamera Aiempaan verrattuna Galaxy S7:n kamerassa on itse asiassa vähemmän megapikseleitä. F1,7:n aukko on kuitenkin edeltäjäänsä suurempi ja pikselit ovat 30 % suurempia, 1.44 mikronia. Tämä kaikki tarkoittaa, että kamera päästää enemmän valoa, ja Dual Pixel -teknologia tarjoaa nopeamman autofokuksen. Konkreettisesti Dual Pixel tarkoittaa, että kaikilla kuvasensorin pikseleillä on fotodiodeja, mikä on paljon enemmän kuin muissa kännykkäkameroissa. Samsungin mukaan tämä auttaa kameraa fokusoimaan kohteeseen samalla nopeudella kuin ihmissilmä. Asiaa on vaikea testata käytännössä, mutta jokapäiväisessä käytössä fokus tuntui kieltämättä totuttua nopeammalta. [gallery ids="69229"] Valon määrä on Galaxy S7:n kamerassa meitä eniten ilahduttava seikka. Verrattuna vaikkapaan iPhone 6s:ään, Samsungilla voi ottaa loistavia kuvia huonoissakin valaistusolosuhteissa. Kuvat eivät ole vain kirkkaampia, vaanmyö terävämpiä ja niissä on paljon vähemmän kohinaa. Onko tässä vuoden 2016 paras kännykkäkamera? Uskomme näin. Ääni Samsung Galaxy S7 tarjoaa herkkua myös korville. Äänen puolesta tämä on Samsungin kaikkien aikojen onnistunein puhelin. Hyvien kuulokkeiden kanssa (me käytimme Bose Quiet Comfort 25 -kuulokkeita) saa kokonaisvaltaisen äänen, jossa taajuudet soivat ja erottuvat syvimmistä bassoista aina korkeimpiin diskantteihin. Kokonaisvaikutelma on tasapainoinen ja kirkas, jopa kovalla volyymillä soitettuna. Käyttö Olemme tottuneet siihen, että Samsung tunkee huippupuhelimensa täyteen ominaisuuksia, eikä Galaxy S7 tee poikkeusta. Mainittakoon tässä Always On Display -toiminto, joka näyttää näytöllä perustiedot silloinkin kuin puhelin on lukittu ja näyttö pimeänä. OLED-teknologian avulla vain kellonaikaa, päivämäärää, akun tilaa ja ilmoituksia merkkaavat pikselit ovat valaistuna, jolloin näyttö ei kuluta akkua juuri ollenkaan. Fiksua! Näin ei tarvitse aina avata näyttöä, kun haluaa tarkistaa, mitä kello on. Kuten jo kävikin ilmi, puhelin on vedenkestävä, ja lisäksi siinä on sormenjälkitunnistin sekä sykemittari - kuten edeltäjässäänkin. Olemme vakuuttuuneet, että sormenjälkitunnistimelle on tehty jotakin – se toimii nyt nopeammin ja miltei erehtymättömästi, mitä ei voinut sanoa Galaxy S6:sta. [caption id="attachment_69232" align="alignnone" width="460"] Game Toolsillla voi ottaa screenshotteja peleistä.[/caption]   Muita uutuuksia edustavat Game Launcher ja Game Tools, jotka mahdollistavat pelin kustomoinnin (akunsäästö pelin aikana, ilmoitusten poislaitto pelin aikana jne) sekä tarjoaa ”kelluvan” toimintonäppäimen vaikkapa pelin videoimiseen, screenshottien ottamiseen, pelin aikaisiin käyttäjäkommenteihin sekä peliruudun pienentämiseen ilman, että peliä tarvitsee sulkea. Tuttuja Samsung-ominaisuuksia ovat puolestaan puheluun vastaaminen vain nostamalla laitteen korvalle sekä puhelun hiljentäminen laitetta kääntämällä. Jos vaihtaa iPhonesta Samsungiin voi poistaa Androidin App Launcherin uuden toiminnon avulla, joka löytyy Galaxy Labsin alta, missä voi kokeilla Samsungin beta-ominaisuuksia. Galaxy S7:lla ei tunnu olevan rajoja. Ainoa ominaisuus, jota jäimme kaipaamaan, on Applen 3D Touch, johon olemme tottuneet iPhone 6s:ssä. On kätevää, kun voi klikata ”hiiren oikealla napilla” kosketusnäyttöä, mutta sitä saanemme odottaa seuraavan sukupolven Galaxyyn. [caption id="attachment_69233" align="alignnone" width="460"] Galaxy S7:lla ei tunnu olevan rajoja. Ainoa ominaisuus, jota jäimme kaipaamaan, on Applen 3D Touch, johon olemme tottuneet iPhone 6s:ssä. On kätevää, kun voi klikata ”hiiren oikealla napilla” kosketusnäyttöä, mutta sitä saanemme odottaa seuraavan sukupolven Galaxyyn. Kuva: Samsung[/caption]   Suorituskyky Ei ole kauaakaan siitä, kun testasimme Huawein uusimman phabletin, Galaxy 8:n, ja nimesimme sen nopeimmaksi koskaan testaamaksemme älypuhelimeksi. Valitettavasti Huawei ei saanut pitää johtoasemaansa kovin kauaa, sillä täältä tulee Samsung Galaxy S7 – kännyköiden uusi nopeuskuningas! [caption id="attachment_69234" align="alignnone" width="460"] Emme ole ennen testanneet näin hyvin benchmark-ohjelmassamme toimivaa puhelinta.[/caption]   Galaxy S7 hakkaa muut puhelimet testituloksillaan 129 140 AnTuTu:ssa ja 6398 (multicore) Geekbench 3:ssa (tosin Huawei Mate 8:n vain muutamalla pisteellä, se sai 6294 pistettä samassa benchmark-testissä). Ylivoima ei koske vain suorituskykyä, vaan myös akunkesto on mykistyttävä. Galaxy S7 jaksoi painaa melkein 8 tuntia testissämme, jossa näyttöä painostettiin maksimaalisesti ja yhtäjaksoisesti kunnes akku loppui. Vaikuttavaa. AnTuTu Vihdoinkin löytyy jotakin valituksen aihetta, ja se on sisäänrakennettu muisti. Galaxy S6:een verrattuna huippumalliin saa lisää muistia microSD-kortilla, mutta sisäänrakennettua muistia on tarjolla nyt vain 32 gigatavua, kun edeltäjässä oli 128 gigatavua. Onko sillä sitten väliä? Onpa hyvinkin, sillä kaikkia sovelluksia ei voi suorittaa muistikortilta! [caption id="attachment_69236" align="alignnone" width="460"] Vaikuttava akunkesto.[/caption]   Valveutuneet lukijat huutavat nyt, että juurihan on tullut mahdolliseksi hankkia niin kutsuttua ”adoptable storage” -muistia uusiin Android 6.0-versioihin. Tämä tarkoittaa, että sisäänrakennettu muisti sulautetaan ulkoiseen muistiin, niin että molemmat toimivat yhdessä yhden muistin tapaan. Tämä pitää kyllä paikkansa, mutta vaikka Galaxy S7:ssä pyörisikin Adroid 6.0 eli toiselta nimeltään Marshmallow-käyttöjärjestelmä, on Samsung päättänyt estää mukautuvan muistin käytön, kuulemma miellyttävämmän käyttäjäkokemuksen luomiseksi. Järjestelmä hakee kuulemma sisäisestä muistista tietoa sata kertaa nopeammin kuin ulkoiselta muistikortilta.. Jos tutkii asetuksia tarkkaan, huomaa kuitenkin, että Samsung antaa käyttäjälle pääsyn toiseen muistiominaisuuteen, jonka monet muut valmistajat – mutta eivät kaikki – ovat estäneet, nimittäin siihen, että sovelluksia voi kuin voikin siirtää puhelimen muistilta ulkoiselle muistikortille. Nämä sovellukset ovat piilossa ja katoavat, jotka jos muistikortin irrottaa. Kun muistikortin laittaa takaisin paikalleen, sovelluksetkin tulevat takaisin näkyviin. Emme ole ihan varmoja, miksi vain joitakin applikaatioita voi siirtää, mutta voimme vahvistaa, että ulkoiselta kortilta suoritettavat sovellukset avautuvat hitaammin ja ovat muutenkin jähmeämpiä. Ongelma ei kuitenkaan ole mittava, sillä isokin peli, kuten Asphalt 8 (joka vie jopa 1,44 Gt) toimii jouhevasti käynnistyttyään. Samsung Galaxy S7 on paras puhelin, jonka olemme koskaan testanneet. Se häikäisee laadullaan, hiotuilla yksityiskohdillaan ja väkevällä suoristuvoimallaan. Edeltäjänsä S6 oli eteläkorealaisen valmistajansa uusi alku, ja sen puutteet on nyt selvästi kuultu ja korjattu. Tuloksena on lähes täydellinen älypuhelin, Samsung Galaxy S7. Android-käyttäjän kannattaa myydä vanha puhelimensa heti pois ja ostaa tilalle Galaxy S7. Myöskään iPhonen käyttäjillä ei ole koskaan ollut parempaa aikaa vaihtaa puhelinta. Huom! Samsung Galaxy S7 -mallista on olemassa myös reunoiltaan pyöristetty Edge-malli 5,5-tuuman näytöllä. Muut ominaisuudet ovat samoja kuin S7:ssa. Testaamme S7 Edgen myöhemmin.
Pääsy kaikkiin Ääni & Kuvan sisältöihin | Kuukauden ilmainen tilaus | Testiarkistomme vapaa käyttö
Oletko jo tilaaja? Kirjaudu sisään
-
Digitaalinen tilaus
0 €/kk1. kuukausi ilmaiseksi
Vapaa lukuoikeus lbaanijakuva.fi-sivustolle
-
Vain 5 €/kk, voit irtisanoa milloin tahansa
Bästa pris på Samsung Galaxy S7

Käyttöjärjestelmä: Android 6.0.1 Marshmallow

Näyttö: 5,1-tuumainen QHD S-AMOLED, 2560 x 1440 (577 ppi)

Prosessori: 2,3 GHz + 1,6 GHz Exynos 8890 Cortex-A53 octa-core

Muisti: 4 Gt RAM, 32 Gt:n sisäinen muisti + microSD (max 200 GB)

Kamera: 12 Mp (f1,7) + 5 Mp (f1,7)

Langattomuus: 4G/LTE, 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.2, NFC, GPS, GLONASS

Akku: 3000 mAh litiumjon

Mitat: 142,4 x 69,6 x 7,7 mm

Paino: 152 g

Benchmark

Geekbench 3: 2106 (single-core) / 6398 (multi-core)

AnTuTu: 129 140

Browsermark 2.1: 2825

Geekbench 3 Battery: 07:50:40 / 4706

Hinta: 600 €

Lisää

Keskustelu
5 langatonta vastamelukuuloketta

Lippu hiljaiselle lennolle

Vastamelukuulokkeet vaimentavat rasittavaa melua ja tekevät pitkistä matkoista miellyttävämpiä.

5 pelinäppäimistöä

Sormi liipaisimella

Lentokonemateriaalit ja hienosäädetty mekaniikka varmistavat voiton pelissä. Otimme näppituntumaa viiteen mekaaniseen pelinäppäimistöön.

6 televisiota: 55 tuumaa + 4K + HDR

Hyvä kakkostelkkari

Tarvitsetko edullisen kakkos-tv:n? Kaupoista kannattaa nyt bongata viime vuoden malleja hyvällä alennuksella!

6 langatonta kuuloketta

Vakavasti otettavaa langatonta

Nykyajan langattomat huippukuulokkeet tarjoavat uskottavaa äänenlaatua ja mukavaa käytettävyyttä.

5 premium-pelikannettavaa

Viisi viileää

Pelaaja tarvitsee kunnon vehkeet. Otimme taistelukentälle viisi kannettavaa, jotka eivät säiky mitään tai ketään.

Edullista luksusta

Kevyen ja tyylikkään ultrabookin voi saada myös ilman kultaista luottokorttia.

6 pelihiirtä

Veitsenterävää tarkkuutta

Pelaaja on tasan yhtä tappava kuin aseensa. Testasimme kuusi tämän hetken parasta pelihiirtä.

6 langatonta kaiutinta

Luksusluokan langatonta

Kalliimpien langattomien kaiuttimien äänenlaatu lähentelee jo perinteisten kaiuttimien tasoa.

ASUS Zenfone Max Pro (M2) julkaistaan Suomessa!

Ällistyttävä akkukesto, enemmän tehoa ja parempi kestävyys

Testissä
Philips 65OLED903

Ilotulitusta silmille ja korville

Philipsin paras OLED-televisio on päässyt Bowers & Wilkinsin kaiutingurujen käsittelyyn. Lopputulos on käsittämättömän upea!

Mainos
Testissä
Dynaudio Xeo 20

Entistäkin langattomampi

Dynaudion langattomat aktiivikaiuttimet soivat miellyttävästi.

Testissä
MSi PS42 8RB-015NE

Siviilikäyttöön

MSi on lähes synonyymi pelitietokoneelle. Prestige-sarja on kuitenkin tehty ”hienoihin” toimistotehtäviin.

Testissä
Tivoli Audio Music System Home

Langatonta retroa

Tivolin radiossa on useimpien tarpeisiin sopivat ominaisuudet, mutta pari miinusta myös.

Testissä
TCL 55DP600

Edullinen yleis-tv

TCL:n televisiolla on mukava hinta, mutta käyttäjäystävällisyydestä ja äänestä on nipistetty liikaa.

Testissä
Sony KD-75ZF9

Ei ihan maalissa

Sonyn kuumin LCD-tv on kuvanlaadultaan huippu, mutta kokonaisvaikutelma ei ole ihan täydellinen.

Testissä
LG 65SK9500

Ilmiömäistä väri-ilottelua

Jösses, mitä sävyjä! LG on tunnettu tyylikkäistä OLED-näytöistään, mutta valmistajan paras LCD-televisio ei mene hukkaan sekään.

Testissä
LG OLED65W8

Eksoottinen seinäkoriste

LG:n Wallpaper-OLED on kuuminta, mitä rahalla tv-maailmassa saa! Kuva kelluu katsojan edessä, mutta hieman kömpelö soundbar tiputtaa pisteitä.

Testissä
9 älykotituotetta

Tulevaisuuden koti jo nyt

Älykkäät laitteet tekevät asumisesta mukavampaa, turvallisempaa ja hauskempaa.

Testissä
Yamaha MusicCast BAR 400 ja MusicCast 20

Laajennettava tv-ääni

Vihdoin Yamahalla on soundbar, johon voi liittää langattomat kaiuttimet! Mutta MusicCast BAR 400 on paljon muutakin.

Testissä
Yamaha TT-N503 MusicCast Vinyl 500

Langaton levysoitin

Yamaha on tehnyt oman versionsa langattomasta soittimesta - ja se ylittää kaikki odotuksemme.

Testissä
9 pelikuuloketta

Koneen korvat

Löytyyköhän kuusen alta tänä vuonna pelikuulokkeet? Sukelsimme kuulokeviidakkoon selvittääksemme mikä tällä hetkellä on jei ja mikä ei.

Testissä
Parhaat levysoittimet pikkurahalla

Tässä testissä tarkastelemme parhaita edullisia levysoittimia, jotka on helppo asentaa ja jotka sopivat myös aloittelijalle.

Testissä
6 tietokonekaiutinta

Työpöydältä kajahtaa

Hyvät kaiuttimet muuttavat tietokoneen pelikoneeksi, leffateatteriksi ja musiikkisoittimeksi.

Mainos
Testissä
Joulun 55-tuumaiset televisiot

Parhaat tv-löydöt

Suunnitelmissa uusi televisio jouluksi? Nämä mallit tarjoavat veitsenterävää kuvaa, ja rahaa jää vielä muihinkin jouluostoksiin.

Testissä
6 soundbaria

Telkkarin paras kaveri

Jos tv kärsii latteasta soundista, on edullinen soundbar helpoin ratkaisu ongelmaan.

Testissä
Sony KD-65AF9

Odotuksen arvoinen

Aivan televisiovuoden lopussa Sony lanseeraa uuden OLED-huippumallinsa Bravia KD-65AF9:n, jonka design, kuva ja ääni ovat highend-luokkaa parhaimmillaan.

Testissä
Asus ZenBook Pro 15 UX580GE-E2036T

Luksuslelu

Pro-tason ZenBook käy kilpaan Applen kanssa – ja voittaa monella saralla.

Testissä
Logitech MX Vertical

Positiivinen yllätys

Logitechin uudenlainen hiiri tarjoaa lepoa väsyneelle ranteelle.

Testissä
Ultimate Ears Megaboom 3

Kestävämpi ja kätevämpi

Rantabileiden suosikkikaiuttimemme uusi versio on entistä kestävämpi ja käytännöllisempi käyttää.

Testissä
LG OLED65B8PLA

OLED-löytö

LG:n uusi edullisen luokan malli asettaa kovan haasteen niin kilpailijoille kuin LG:lle itselleenkin. Se onnistuu nimittäin tarjoamaan ainakin 90-prosenttisesti saman kuvanlaadun kuin huippumallit, mutta paljon mukavampaan hintaan!

Testissä
Pioneer PLX-1000

Hifi-ääntä DJ-uskovaiselle

Ulkonäöstään huolimatta Pioneerin DJ-soitin on mahtava levysoitin kotiin.

Testissä
Philips 55PUS6503

Hyvä perus-tv

6503-sarjan televisioista puuttuvat ne erikoisuudet, jotka yleensä yhdistämme Philipsiin, mutta tarjoavat kuitenkin hyvää kuvanlaatua miellyttävään hintaan.

Testissä
4 pelikannettavaa

Peli-iloa puoleen hintaan

Ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi päästäkseen mukaan pelien hurmaan. Testasimme neljä erinomaista pelikannettavaa, jotka ovat – melkein – yhtä hyviä kuin kaikilla herkuilla varustetut luksusmallit.

Testissä
Philips 65OLED803

Viilein OLED

Etsitkö televisiota, joka eroaa massasta? Philips 65OLED803 -televisiota siistimpää saa hakea.

Testissä
Logitech G512 Carbon

Tarkk’ampujan näppäimillä

Logitechin näppäimistö sanoo klik – ja toimii tarkemmin kuin mikään aiemmin testaamamme.

Testissä
LG Xboom Go PK7

Enemmän bling-blingiä kuin bassoa

Vilkkuvista diskovaloistaan huolimatta PK7 on eniten edukseen arkikaiuttimena.

Testissä
Dynaudio Music 1

Hifiä keittiöön

Music-sarjan minimalli pärjää hienosti isoja vastaan – ja päihittää isoveljensä joissakin asioissa.

Testissä
LG OLED65E8PLA

Luksus-OLED

LG:n E8-sarjan ”melkein-huippumalli” tarjoaa ilmiömäistä kuvanlaatua tyylikkäässä paketissa, mikä näkyy myös hinnassa.

Testissä
Tivoli Audio Go Andiamo

Langaton Tivoli mukaan reissuun

Tivolin ensimmäinen kannettava kaiutin jää hieman odotuksia vaisummaksi.

Testissä
Sony Xperia Ear Duo

Erilaiset etanat

Jos Airpodsit näyttävät mielestäsi tyhmiltä, niin kokeile näitä!

Testissä
Asus ZenFone 5Z

Vähän enemmän hyvää

Tämän vuoden Zenfone-huippumalli on monelta osin identtinen sarjan edullisemman mallin kanssa. Vaikkakin paljon nopeampi.