Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: TP-Link Tapo D230S1

Edullinen mutta monipuolinen ovikello

Tapo D230S1 on halvimpia testaamiamme ovikelloja, mutta se tarjoaa kaiken tarvittavan eikä vaadi maksullista pilvipalvelua.

Julkaistu 13.03.2024 - 09:34
TP-Link Tapo D230S1
Peter Gotschalk

Tapo on TP-Linkin omistama brändi. TP-Linkistä tulee mieleen lähinnä reitittimet, mutta Tapo valmistaa älykotilaitteita, joista olemmekin testanneet aiemmin Tapo C420S2 -valvontakameran. Muutoin merkki vaikuttaa Pohjoismaissa jääneen vielä melko vähälle huomiolle.

Tällä kertaa testiin on päätynyt videokuvalla varustettu älyovikello. Tapo D230S1 erottuu joukosta hinnallaan, joka on varsin halpa – Tapon ovikello maksaa saman verran kuin viimekesäisen älyovikellovertailumme edullisin malli, Hombli Smart Doorbell 2, joten se eroaa hyvässä mielessä monista alan tunnetummista merkeistä, kuten Arlosta ja Ringistä.

Käyttöönotto

Tapo D230S1:n käyttöönotto sujuu helposti, vaikka yksi ärsytyksenaihekin löytyy. Pakkauksesta paljastuu itse ovikellon, joka on melko iso ja kömpelö, lisäksi akku (jota on ensin ladattava 5–6 tuntia) sekä keskusyksikkö, joka kytketään reitittimeen Ethernet-piuhalla.

Mainos

Tuntuu turhalta, että Tapo D230S1 vaatii reitittimen, ja se aiheuttaa lisävaivaa, kun ovikello yhdistetään Tapo Hubiin. Hubi toimii samalla tosin ovikellon sisäyksikkönä, ja siinä on microSD-korttipaikka.

Tapo D230S1 screenshot app light
2K-videokamerassa on 160 asteen kuvakulma vaakasuunnassa. Kuvanlaatu on erinomainen, mutta jos henkilö seisoo liian lähellä ovikelloa, jää alaruumis kuvan ulkopuolella. Kuva: Peter Gotschalk

Ovikello voidaan kiinnittää seinään ruuveilla tai liimalla. Koska se toimii akulla, ei johdotuksia tarvita.

Tietysti älykkäällä ovikellolla on myös sovellus, jonka nimi on lyhyesti ja ytimekkäästi vain Tapo. Sovellus ohjaa käyttöönoton läpi, jonka jälkeen sitä käytetään ovikellon toimintojen ohjaukseen.

Toiminnot

Tapo D230S1 tarjoaa kaikki ominaisuudet, joita älykkäältä ovikellolta keksii odottaakin. Siinä on laajakuvavideokamera, kaiutin, mikrofoni ja liikkeentunnistin. Lisäksi kellossa on valo, joka valaisee pimeään aikaan ovelle tulevat vieraat.

Liikkeentunnistin erottaa ihmiset, eläimet ja ajoneuvot. Jos ei ole itse kotona, voi kävijälle puhua ovikellon kameran, mikrofonin ja kaiuttimen avulla, tai ovikelloon voi jättää viestin, joka kertoo lähetille, minne toivoo paketin jätettävän.

Tapon sovellus ilmoittaa erilaisista tilanteista, ja sovelluksesta voi myös katsella livekuvaa, tallentaa videoita, muuttaa asetuksia ja niin edelleen.

TP-Link Tapo D230S1
Tapo D230S1 sietää säänvaihteluita, satoipa sitten vettä (IP64) tai tulisi pakkasta (–20°). Kuva: TP-Link

Asetuksissa voi esimerkiksi luoda privacy zone -alueita, joita kamera ei kuvaa. Se on tärkeä ominaisuus, jos lähellä on naapurin piha tai yleinen tie.

Käyttö

Ovikelloa on helppo käyttää. 2K-resoluution videokamera kuvaa tarkasti. Ovelle tulevista ihmisistä näkyy tosin vain ylävartalo (tai päälaki, jos kyseessä on lapsi tai muuten lyhyt henkilö), ellei kävijä ymmärrä astua noin metriä kauemmaksi ovikellosta. Yökuvaus toimii onneksi erinomaisesti.

Tapo tarjoaa tilausvaihtoehdon, jossa videoita voi tallentaa pilveen, mutta kaiken voi myös tallentaa paikallisesti microSD-kortille, joka laitetaan aiemmin mainittuun Tapo Hubiin.

Riippuen siitä, kuinka usein ovella ramppaa porukkaa ja kuinka monta videota ovikello näin ollen tallentaa, on akunkesto jotakin kuukauden ja puolen vuoden väliltä. Ovikello on irrotettava seinältä, jotta akun saa lataukseen.

Tapo D230S1 screenshot app dark
Yökuvaus ja kameran valo tekevät kävijöiden tunnistamisesta helppoa hämärässäkin. Kuva: Peter Gotschalk

Yhteenveto

Tapo D230S1 tarjoaa kaikki ominaisuudet, joita älykkäältä ovikellolta sopii odottaakin, ja lisäksi videot voi tallentaa paikallisesti microSD-kortille, jolloin välttyy kuukausitilaukselta. Hankintahinta on silti yllättävän edullinen, joten pakko antaa Tapo D230S1:lle lämmin suositus!

Karakter
TP-Link Tapo D230S1
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Videot voi tallentaa paikallisesti, ei vaadi pilvitilausta. Erinomainen kuvanlaatu. Liikkeidentunnistin erottaa ihmiset, eläimet ja ajoneuvot. Mahdollisuus luoda yksityisyyttä suojaavia alueita, joita kamera ei kuvaa. Akkukäyttöinen, ei tarvitse johdotuksia. Melko iso ja kömpelö. Vaatii keskusyksikön, joka toimitetaan pakkauksessa. Kuvakulma hieman rajoittunut, joten ovella seisoja ei näy kokonaan kamerassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sydän paikallaan

Älykäs laturi sähköautolle

Kokkaa kuin ammattilainen

Jäljitä arvotavarasi helposti

Pim-pom! Onko ketään kotona?

Talvea on vielä jäljellä

Ääni & Kuva
Scroll to Top