Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: TP-Link Tapo C420S2

Terävää kuvaa hyvään hintaan

TP-Link tarjoaa kaksi kameraa melkeinpä samaan hintaan kuin mitä muilla saa pulittaa yhdestä.

Julkaistu 03.07.2023 - 07:00
TP-Link Tapo C420S2
Rasmus Elm Rasmussen

Tapo C420S2 on hintaluokaltaan samaa tasoa kuin muut tämän vertailun kamerat, mutta erona on se, että pakkauksessa tuleekin kaksi kameraa yhden sijaan. Niinpä TP-Link tarjoaa kirjaimellisesti kaksi kameraa yhden hinnalla, ja laatuunsa nähden ratkaisu ilahduttaa. Kamerat eivät ole aivan pienimmästä päästä, mutta lieriömäisen muotoilunsa ansiosta ne ovat melko huomaamattomia.

Pakkauksessa tulevat mukana kiinnikkeet, jotka ruuvataan joko kameran sivuun pöytäjalustaksi tai kameran pohjaan seinäkiinnitystä varten. Näin kamerat sopivat sekä sisäkäyttöön että kiinteästi ulos asennettavaksi. IP65-luokituksen myötä kameroiden pitäisi kestää Pohjolan sääoloja hyvin.

Kameroiden mukana toimitetaan keskusyksikkö, joka kytketään reitittimeen. Se ei sinänsä hankaloita käyttöä, mutta harva kai kaipaa lisää laitteita kotiinsa. Keskus myös vaatii vapaata LAN-porttia, ja nykypäivän reitittimissä niitä ei liian montaa ole. Etuna keskusyksikössä taas on se, että siihen saa tallennettua videoita paikallisesti, kun sen varustaa microSD-kortilla.

Mainos
tp link 1
Pakettiin kuuluu kaksi kameraa ja keskusyksikkö. Kuva: TP-link

Korkearesoluutioista kuvaa

Käyttöönotto on esimerkillisen helppoa. Ladattavat akut asetetaan kameroihin, jonka jälkeen Tapon sovelluksesta lisätään uusi laite. Kun valitsee laitteen tyypin, kamerat tulevat näkyviin, jonka jälkeen niille merkitään omat huoneet. Valmista.

Kamerat tottelevat Google Assistantia, joten puheohjauksen käyttö onnistuu seuraamalla yksinkertaisia ohjeita, jotka johdattavat käyttäjän Googlen sovellukseen. Laite tukee myös Amazon Alexaa.

Laajakuva on 113 astetta eli kapeampi kuin useimmilla muilla vertailun kameroilla. Vastineeksi TP-Link tarjoaa 2K-laatua. Kuva onkin terävä, mistä on hyötyä etenkin silloin, kun haluaa zoomata johonkin.

Kuvanlaatu on erinomainen. Päivänvalossa kuva on terävä ja yksityiskohtainen. Yöllä kameraan saa pimeäkuvauksen joko manuaalisesti tai automaattisesti. Pimeäkuva on periaatteessa mustavalkoinen, mutta valonheitintä käyttämällä kuvaan saa värit.

Tekoäly

Kamerat käyttävät tekoälyä tunnistaakseen ihmiset, eläimet ja ajoneuvot. Ilmoitukset voi pyyttää vain ihmisistä, mikä voi vähentää turhien hälytysten määrää. Tekoäly ei testimme perusteella vaikuttanut olevan terävimmästä päästä, vaan saimme useamman kerran ilmoituksen kameran ohi kulkevasta koirasta, vaikka pyysimme kameraa jättämään eläimet huomioimatta.

Yhteenveto: TP-Link Tapo C420S2

Kameroiden edustan voi siis nähdä, mutta mikrofonien ansiosta lähialueen voi myös kuulla, ja kaiuttimen kautta voi myös jutella kameran lähistöllä oleville.

Epäilyttävää toimintaa havaitessaan voi aktivoida sireenin, ja kameran valonheitintäkin voi käyttää karkottamaan ei-toivottuja vieraita. Toimintoja on kahden kameran hintaan nähden paljon, ja koska laatu on samalla tasolla kuin vertailun muilla malleilla, vie TP-Link testivoittajan tittelin.

Karakter
TP-Link Tapo C420S2
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Terävä kuva. Kaksi kameraa yhden hinnalla. Paljon toimintoja. Vaatii keskusyksikön. Kapeahko katselukulma.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vertailussa fiksut palohälyttimet

Sähkölaskujen säätöä älypistorasioilla

Ylellinen kuivaus- ja höyrykaappi

Virta kulkee mukana

Elämää helpottava luksusjääkaappi

Robotti-imurit pyyhkivät myös lattiat - mutta pesevätkö oikeasti?

Ääni & Kuva
Scroll to Top