Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Ring Spotlight Cam Plus

Hyvin varustettu kamera, mutta pidemmän päälle kallis

Ringin kamerassa on kutakuinkin kaikki mahdolliset ominaisuudet ja tilaa jopa lisäakulle. Videoita ei kuitenkaan voi tallentaa ilman maksullista pilvipalvelutilausta.

Julkaistu 03.07.2023 - 07:00
Ring Spotlight Cam Plus
Rasmus Elm Rasmussen

Ring on Amazonin älykotimerkki. Spotlight Cam Plus onkin tiiviisti integroitu Alexa-puheohjausjärjestelmään. Alexa ei valitettavasti ymmärrä suomea ja on muutenkin tuotu Pohjoismaiden markkinoille puolivillaisesti, joten ei ole mikään etu, että kamera toimii juuri tällä alustalla. Googlen ja Applen kilapilevat alustat on paljon paremmin sovitettu Pohjolaan, mutta Amazon ei osoita merkkejä suuremmasta kiinnostuksesta panostaa meikäläisille markkinoille.

Alexa ei kuitenkaan määritä kameran käyttökokemusta, sillä lähes kaikki tehdään Ringin omassa sovelluksessa.

Ennen konfigurointia asennetaan laitteeseen akku ruuvaamalla pohja irti ja asettamalla akku jompaankumpaan pidikkeeseen. Toiseen pidikkeeseen voi laittaa vara-akun, jonka ansiosta akunkeston saa tuplattua ja kamera toimii silloinkin, kun toinen akku on latauksessa. Vara-akku on maksullinen lisävaruste, mutta silti erittäin hyvä idea. Ring on testin ainoa kamera, joka mahdollistaa kahden akun käytön.

Mainos
ring 2
Kamerassa on tilaa kahdelle akulle, joten akunkeston saa helposti tuplattua. Kuva: Ring

Pieni miinus tulee kuitenkin siitä, että akut latautuvat vanhantyylisellä microUSB-liittimellä. Sen käyttöä ei tänä päivänä perustele mikään, varsinkin kun kameran virtaliitin on USB-C-tyyppiä. Tarpeettoman hankalaa sekoittaa kahta liitintyyppiä, ja mitä hukkaa kaapeleidenkin kannalta.

Kameran mukana toimitetaan joustava kiinnike, jonka avulla laitteen saa seinään tai kattoon. Jos kameran haluaa pystyyn, on erikseen hankittava jalusta. IP55-luokiteltu kamera ei ole testin säänkestävin, mutta sade ei näyttänyt sitä kuitenkaan haittaavan.

Melkein pakollinen tilaus

Kun akku on saatu paikoilleen, valitaan sovelluksesta uuden laitteen lisääminen ja skannataan kameran QR-koodi. Sen jälkeen vain seurataan ohjeita, joiden mukaan säädetään esimerkiksi liikkeentunnistusta ja rajattuja alueita. Käyttöönotto vie siis hieman aikaa, mutta sen jälkeen kaikki on kustomoitu juuri omien toiveiden mukaan. Ei siis kannata pelästyä sovelluksen valikoissa näkyviä hieman hämmentäviä vaihtoehtoja.

Kameran peruskäyttö on melko yksinkertaista. Kameran kuvaa napauttamalla sovellus näyttää livekuvaa, ja samasta paikasta löytyvät myös valon ja sireenin manuaalinen ohjaus. Valonheittimen saa päälle myös automaattisesti liikettä havaitessa, mutta hälytysääni on aina aktivoitava erikseen, jottei se ujeltaisi turhaan ja herättäisi naapureita. Sovelluksesta sa päälle myös mikrofonin ja kaiuttimen, jolloin voi puhua kameran edessä seisovan henkilön kanssa.

Kuvanlaatu on erinomainen. Päivänvalossa kontrasti ja värit ovat hyvät, ja yölläkin kameran lähialue näyttää tarkalta. Jos valo on päällä, saa yölläkin värikuvaa.

Kameran tekoäly ei toimi yhtä älykkäästi kuin monella muulla vertailun kameralla. Se ei osaa erottaa eläimiä autoista, mutta ilmoitukset voi suodattaa hälyttämään vain ihmisistä, mikä vähentää turhien hälytysten määrää huomattavasti.

Videot tallentuvat vain pilveen, paikallista tallennusmahdollisuutta ei ole. Niinpä maksullista kuukausitilausta on vaikea välttää. Vaikka kameran hankintahinta ei olekaan kallis, muuttuu Ringin kanssa eläminen nopeasti hintavaksi.

Yhteenveto: Ring Spotlight Cam Plus

Ring-kameralla on monia hyviä ominaisuuksia, kuten erinomainen kuvanlaatu ja laaja katselukulma, monipuoliset toiminnot ja toisen akun ansiosta pitkä akunkesto (yhden akun akunkestoksi on ilmoitettu kuusi kuukautta, mutta kesto riippuu asetuksista). Jos ei käytä Googlen eikä Applen järjestelmiä, voi Ring olla hyvä vaihtoehto. Iso miinus kuitenkin melkeinpä pakollisesta kuukausitilauksesta.

Karakter
Ring Spotlight Cam Plus
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Tilaa kahdelle akulle. Hyvä kuvanlaatu. Paljon toimintoja. Vanhanaikainen liitin akun lataukseen. Ei sisäistä tallennustilaa. Kuukausitilausta vaikea välttää.

4 ajatusta aiheesta “Ring Spotlight Cam Plus”

    1. LB editorial team

      Hei! Vara-akku maksaa reilu 30 euroa ja niitä saa useammastakin paikasta, googlaamalla löytynee mieluisin (ja halvin…) kauppa.

  1. Osmo Krookila

    kiitos tiedosta,ostin kameran pari päivää sitten ja opettelen käyttöä,kysyisin voiko ”valonheittimiä” kytkeä kokonaan pois? Olen yrittänyt monestakin kohtaa off-nappulaa painaa,mutta jossain vaiheessa valot kuitenkin syttyy.Olen harjoitellut sen käyttöä ja ihan toimivalta vaikuttaa,aikaisemmin oli logitegh,mutta se tuli elinkaaren päähän. Olen melko avuton tässä nykyteknologiassa,mutta tämä vaikutta toimivan.
    yst terv Osmo Krookila

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vertailussa fiksut palohälyttimet

Sähkölaskujen säätöä älypistorasioilla

Ylellinen kuivaus- ja höyrykaappi

Virta kulkee mukana

Elämää helpottava luksusjääkaappi

Robotti-imurit pyyhkivät myös lattiat - mutta pesevätkö oikeasti?

Ääni & Kuva
Scroll to Top