Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Netatmo Smart Outdoor Cam with Siren

Laatukamera ilman lisäkuluja

Kiinteästi kytkettävä Netatmon kamera tarjoaa kaikki ominaisuudet ilman maksullista lisätilausta.

Julkaistu 03.07.2023 - 07:00
Netatmo Smart Outdoor Cam with Siren
Rasmus Elm Rasmussen

Netatmon kamera on tyylikäs ja metallirakenteisena varsin kestävän oloinen. Sillä ei ole IP-sertifikaattia, mutta HZO-standardin pitäisi taata kestävyys Pohjoismaisissa olosuhteissa. Testin aikana kamera näytti pärjäävän eri sääolosuhteissa vaikeuksitta.

Netatmon kamera on testin suurin ja vaatii asennusvaiheessa enemmän vaivannäköä. Kamera nimittäin kytketään sähköverkkoon ja ruuvataan kiinteästi paikoilleen. Akkua ei siis ole. Jos ulkoseinästä löytyy jo ulkovalaisimen paikka, on helpointa korvata vanha valaisin kameralla. Jos taas sähköjä ei ole vedetty kameraa varten valmiiksi, on asennus monimutkaisempi prosessi ja vaatii ammattilaisen apua.

netatmo 1
Netatmon kamera kytketään ulkovalaisimen johdotuksiin. Kuva: Netatmo

Hyvä puoli asennustavassa on se, että kamera on jämäkästi paikoillaan eikä sitä tarvitse irrotella latausta varten.

Mainos

Verkkoyhteys toimii Wi-Fin kautta. Ennen asennusta kannattaa tarkistaa, että langattoman verkon kantama ylettää kameralle asti.

Hyvät ominaisuudet ilman lisämaksuja

Kun asennus on hoidettu, on ikävin osuus ohi ja loppu sujuu mukavasti. Kameran käyttöönotto tapahtuu helposti Netatmon sovelluksesta, ja halutessaan sen voi liittää

Google Home- tai Amazon Alexa- järjestelmään.

Kameran toiminnot ovat vastaavia kuin muillakin: Full HD -videokuvaa, pimeäkuvaus ja tekoäly, joka erottaa ihmiset, eläimet ja ajoneuvot toisistaan. Kuvanlaatu on selkeä ja kontrasti hyvä. Infrapunakuvauksella saa sysipimeässäkin hyvää kuvaa ja tekoäly toimii pääsääntöisesti niin kuin pitääkin. Turhia ilmoituksia ei juuri tullut, ja kun otimme ilmoitukset eläinten ja ajoneuvojen osalta pois päältä, tippui ilmoitusten määrä merkittävästi. Toisin kuin testin muilla kameroilla, ei Netatmolla tarvitse maksaa mitään tästä tunnistustoiminnosta. Itse asiassa Netatmolle ei edes ole olemassa kuukausi- tai vuositilausta.

Se tarkoittaa myös sitä, ettei videoiden tallennuksesta tarvitse maksaa. Videot voi tallentaa paikallisesti microSD-kortille tai yhdistämällä kameran omaan Dropbox-tiliinsä, jolloin videot siirtyvät pilveen.

Kamera on ostohinnaltaan kalliimpi kuin vertailun muut laitteet, mutta käytännössä se muuttuu testin halvimmaksi, kun laskee muilla myös tilaussummat mukaan kokonaiskustannuksiin.

Netatmon kamerassa on valo, jonka saa päälle epäilyttävää liikettä havaitessa. Jos valo ei säikäytä hiippareita, on kamerassa myös 105 dB:n volyymilla huutava sireeni – sitä ei halua vahingossa laukaista, mutta onneksi sen saakin päälle vain sovelluksesta valitsemalla.

Yhteenveto: Netatmo Smart Outdoor Cam with Siren

Netatmon kamera vaatii ison alkuinvestoinnin ja asennus sähköasentajan, mutta rakenteen kestävyyden ja fiksut toiminnot huomioiden hinta on varsin kohtuullinen. Lisämaksullisten ominaisuuksien puute tekee kamerasta suorastaan testin edullisimman.

Karakter
Netatmo Smart Outdoor Cam with Siren
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Laadukas ja kestävä. Hyvä kuvanlaatu myös pimeässä. Kaikki älytoiminnot kuuluvat hintaan. Asennus vain valaisinjohtoon. Kapea kuvakulma.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sydän paikallaan

Älykäs laturi sähköautolle

Kokkaa kuin ammattilainen

Jäljitä arvotavarasi helposti

Pim-pom! Onko ketään kotona?

Talvea on vielä jäljellä

Ääni & Kuva
Scroll to Top