Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Google Nest Cam (akkukäyttöinen)

Tyylikäs Google-kamera tarjoaa hyvää kuvanlaatua

Pehmeälinjainen kamera on helppokäyttöinen ja osaa tunnistaa eri henkilöt. Hälytystoimintoja ei kuitenkaan ole.

Julkaistu 03.07.2023 - 07:00
Google Nest Cam (akkukäyttöinen)
Rasmus Elm Rasmussen

Googlen valkoinen, sulavalinjainen kamera näyttää modernilta ja tyylikkäältä. Kamera on helppo irrottaa esimerkiksi lataukseen, sillä se kiinnittyy seinäkiinnikkeeseensä magneetilla. Jalustaa ei sen sijaan pakkauksessa ole, vaan sellainen on ostettava erikseen, mikäli haluaa sijoittaa kameran tasolle.

IP54-suojausluokituksen saanut kamera kestää jonkin verran vettä, mutta ei ole täysin vedenpitävä. Vaikea siis sanoa, kestääkö se rajua rankkasadetta, sillä sellaista ei testijaksolle osunut kohdalle, mutta tavallinen vesisade ei ainakaan ollut sille ongelma.

Ladattavan akun ansiosta kameran voi sijoittaa minne tahansa, sillä se ei ole riippuvainen pistorasiasta. Jos haluaa kuitenkin mieluummin langallisen yhteyden, voi Google Nest Camiin ostaa lisävarusteena ulkokäyttöön sopivan kaapelin.

Mainos
nest 2 1
Kameraa voi käyttää akulla tai siihen voi kytkeä lisävarusteena saatavan johdon. Kuva: Google

Kiinni Googlen ekosysteemissä

Jos on jo uppoutunut Googlen maailmaan, on Nest Cam luonnollinen vaihtoehto. Muiden Nest-sarjan tuotteiden tapaan se on tiukasti kiinni Google Home -alustalla, jonka kautta kaikki ohjaus tapahtuu.

Käyttöönottokin tehdään Home-sovelluksessa. Kamera laitetaan päälle, avataan sovellus, lisätään uusi laite, ja loppu sujuukin kuin itsestään.

Kamera tottelee tietysti Google Assistantia, joten puhekomennolla voi pyytää sovellusta näyttämään, kuka etuovella seisoo tai striimaamaan videokuvan Chromecastilla varustettuun televisioon.

Tunnistaa ihmiset

Google Nest Cam kuvaa 130 asteen Full HD -laajakuvaa. Kamerassa on 6-kertainen digitaalinen zoom ja HDR-hämäräkuvaus.

Muiden testin kameroiden tapaan se lähettää ilmoituksen puhelimeen havaitessaan liikettä, mutta tekoäly vähentää turhia hälytyksiä. Kameran voi nimittää asettaa ilmoittamaan vain ihmisistä, jolloin se ei reagoi kissoihin ja jäniksiin. Nest Cam jopa muistaa eri ihmiset ulkonäöltä, joten sen ei tarvitse ilmoittaa esimerkiksi isoäidin tai naapurin vierailusta.

Tämä ominaisuus tosin edellyttää maksullista tilausta. Rahalle saa kyllä vastinetta ja samalla videot säilyvät pilvessä 60 päivän ajan. Ilman tilausta videot katoavat jo kolmen tunnin kuluttua, joten vaarana on, että tärkeät havainnot ehtivät hävitä ennen kuin ne pääsee tallentamaan. Jos nettiyhteys katkeaa, kamera säilöö tallenteita sisäisesti yhteyden palaamiseen saakka. Se on hyvä varajärjestelmä.

Yhteenveto: Google Nest Cam (akkukäyttöinen)

Kameran kaiuttimen ja mikrofonin ansiosta kameran kautta voi puhua ja antaa vaikkapa lähetille ohjeet, mihin jättää paketti.

Akku kestää pari kuukautta ja lataus viitisen tuntia. Arloon ja TP-Linkiin verrattuna akku ei siis ole yhtä hyvä, mutta toimiva kuitenkin. Akkukäyttöisyydestä joutuu Googlella tosin maksamaan huomattavasti, sillä käytännössä sama malli ilman akkua maksaa puolet vähemmän. Akkukäyttöinen Google Nest Cam on silti hinta-laatusuhteeltaan hyvä valvontakamera.

Karakter
Google Nest Cam (akkukäyttöinen)
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Tyylikäs design. Helppokäyttöinen. Hyvä kuvanlaatu niin päivällä kuin yölläkin. Säänkestävyys ei ole parhaasta päästä. Ei valonheitintä tai sireeniä. Ei sisäistä tallennusmahdollisuutta. Ihmisten tunnistaminen on maksullinen ominaisuus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Sydän paikallaan

Älykäs laturi sähköautolle

Kokkaa kuin ammattilainen

Jäljitä arvotavarasi helposti

Pim-pom! Onko ketään kotona?

Talvea on vielä jäljellä

Ääni & Kuva
Scroll to Top