Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Arlo Go 2

4G-kamera

Arlon kameran saa mobiiliverkkoon, joten se toimii sielläkin, minne Wi-Fi ei yllä. Ominaisuuksiinsa nähden se on kuitenkin melko hintava.

Julkaistu 03.07.2023 - 07:00
Arlo Go 2
Rasmus Elm Rasmussen

Valvontakamera edellyttää verkkoyhteytä, jotta se voi striimata videotallenteita puhelimeen ja lähettää ilmoituksia. Kaikkiin paikkoihin Wi-Fi ei kuitenkaan ulotu, jolloin mobiiliverkko voi olla ainoa vaihtoehto. Silloin tarvitaan enää valvontakamera, jota pystyy käyttämään myös mobiiliverkossa.

Arlo Go 2 on sellainen. Se on testin ainoa kamera, johon saa siis SIM-kortin. Kun kortti on paikoillaan, käyttää Arlo Go 2 -kamera 4G-yhteyttä ja toimii siten melkein missä tahansa.

Kameran kuori poistetaan, jolloin sisälle saa laitettua sekä SIM-kortin että ison akun. Kun ne ovat paikoillaan, voidaan aloittaa käyttöönotto.

Mainos
arlo 1
Kameran sisällä on tilaa SIM-kortille, muistikortille ja akulle. Kuva: Arlo

Melkein kaikki hoituu puhelimella. Jos kameran haluaa yhdistää Wi-Fiin, mikä siis on myös mahdollista, skannataan puhelimesta QR-koodi. Sitten kamera saa puhelimen käyttämän verkon tiedot ja yhdistää siihen. Jos haluaa ohjata kameraa puheella ja liittää sen osaksi älykotikokonaisuuttaan, niin Arlo tukee Google Homea, SmartThingsia ja Alexaa.

Kameran voi sijoittaa vapaasti mukana tulevalle jalustalle tai ruuvata seinään. IP65-luokiteltu kamera selviää vaihtelevista säistä vaikeuksitta.

Epätasainen kuvanlaatu

Arlo Go 2 on hyvin helppokäyttöinen. Videokuvaa klikatessa alkaa livekuvan striimaus, ja sovelluksen selkeistä ikoneista on helppo ymmärtää, mitä niistä tapahtuu: tallennetaan videota, otetaan valokuva, laitetaan valonheitin päälle tai puhutaan kaiuttimen kautta. Kameran edessä seisova ihminen voi sitten vastata mikrofonin ansiosta.

130 asteen kuva on Full HD -laatua. Kuvanlaatu on monin paikoin hyvä, mutta välillä valosensori sekoili, mikä johti ylivalottuneeseen kuvaan. Kameran pimeäkuvan saa väreissä, jos laittaa valon päälle. Tunkeilijoita vastaan kamerasta saa päälle voimakkaan valon ja kovaa huutavan sireenin. Valon saa päälle automaattisesti liikettä havaitessa, mutta hälytysääni valitaan sovelluksesta itse, jotta vältyttäisiin naapurustoa häiritseviltä vääriltä hälytyksiltä.

Videot voi tallentaa microSD-kortille tai pilveen. Jälkimmäinen maksaa 5 euroa kuukaudessa.

Akunkestoksi ilmoitetaan kuusi kuukautta. Emme ehtineet todentaa, pitikö arvio kutinsa. Testipäivien aikana akun varaus putosi vain muutamalla prosentilla, joten vähintään neljän kuukauden akunkesto vaikuttaa realistiselta.

Jos kamera sattuisi häviämään, mikäli sen ottaa mukaansa vaikka telttaretkelle, auttaa sisäänrakennettu GPS löytämään sen. Sovelluksesta voi aina tarkistaa kameran sijainnin.

Yhteenveto: Arlo Go 2

Arlo Go 2 on erittäin hyvin ominaisuuksin varustettu valvontakamera. Kuvanlaatu ei kuitenkaan ole parhaasta päästä, ja kamera on suhteellisen kallis. On ymmärrettävää, että 4G-yhteydestä pitää hieman maksaa, mutta senkin huomioiden kyseessä on muita kalliimpi laite. Arlo Go 2 kannattaakin valita vain, mikäli 4G on ehdoton vaatimus.

Karakter
Arlo Go 2
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Toimii 4G:n ansiosta melkein missä vain. Pitkä akunkesto. Pitkä kantama. GPS-seuranta. Vaihteleva kuvanlaatu. Melko kallis.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Niin hyvä, että ostin itsellenikin!

Verenpainetiedot puhelimeen

Väriä julkisivuun

Pikasiivousta varsi-imurilla

Vertailussa kahviharrastajan myllyt

Sunnuntaiaamut on pelastettu!

Ääni & Kuva
Scroll to Top