Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Hombli Smart Doorbell 2

Halpa mutta hyvä

Testin edullisin ovikello tekee vaikutuksen.

Julkaistu 19.07.2023 - 07:00
Hombli Smart Doorbell 2
Pernille Redder

Joskus törmää johonkin laitteeseen, joka näyttää niin herkulliselta, että sitä on pakko koskettaa. Ei ole mitään järkevää syytä sille, miksi ovikellossa pitäisi moinen ominaisuus olla, mutta Hombli Smart Doorbell 2:ssa nyt kuitenkin on.

Se on tehty melkein samettimaisesta mustasta muovista, joka tuntuu pehmeältä ja mukavalta. Se myydään yhdessä Chime 2 -kellon kanssa, joka muistuttaa monia Googlen tuotteita pyöreine muotoineen ja vaaleanharmaine kangaspäällysteineen. Chime 2 laitetaan pistorasiaan, joten kaikki sisällä olijat kuulevat ovikellon soivan ilman, että tarvitsee päivystää puhelimen äärellä.

Hollantilainen Hombli tekee monenlaisia älykotituotteita tavallisemmista ledvaloista ja ovikelloista harvinaisempiin erikoisuuksiin, kuten puutarhan älykkäisiin kastelujärjestelmiin.

Mainos

Käyttöönotto

Hombli ei onneksi ole keskittynyt vain houkuttelevaan ulkonäköön, vaan käytettävyyteenkin on panostettu. Sovellus on asennettu ja yhteys ovikelloon muodostettu hetkessä. Myös Chime 2 on liitetty kokonaisuuteen alle minuutissa. Tällaisen tuotteen kuka tahansa osaa asentaa.

Homblin ovikello on testin ainoa, joka tottelee Google Assistantia, Alexaa ja Siriä. Yhdistämme sen Googleen, jolloin Google Nest Hubista näkee, kuka ovikelloa soittaa ja vastata kävijälle. Puheohjaus ei tosin toimi yhtä sujuvasti kuin Googlen oman Nest Doorbellin kanssa.

Sovelluksessa voi luoda erilaisia skenaarioita. Esimerkiksi niin, että kun ovikelloa soittaa ilta-aikaan, ulkovalo syttyy. Tai niin, että ovikello käyttäytyy eri tavalla sen mukaan, ollaanko kotona vai ei. Osa toiminnoista on beta-vaiheessa, eli Hombli kehittää tuotetta edelleen, vaikka se onkin jo kaupoissa.

Homblibillede
Ovikello kuvaa 160 asteen laajakuvaa. Kuva: Pernille Redder

Ilmoitusherkkä ovikello

Hombli Smart Doorbell 2 on hyvin avulias. Se haluaa ilmoittaa pienimmästäkin havaitsemastaan liikkeestä, mikä käy hyvin nopeasti hermoille.

Sovelluksesta sen herkkyyttä voi säätää, joten asetan sen pian low-asetukselle. Maanantaiaamun tullen ja koululaisten ja pyöräilijöiden vallatessa jalkakäytävät puhelimeni kuitenkin melkein sekoaa ilmoituksista. Herkkyyttä ei saa säädettyä tämän alhaisemmaksi, joten mielenrauhan vuoksi otan kaikki ilmoitukset pois päältä. Tietenkin unohdan laittaa ne illalla takaisin päälle.

Homblille on siis ehdottomasti löydettävä paikka, josta se ei kuvaa suoraan jalkakäytävälle, sillä sen on pakko saada hälyttää kaikesta liikkeestä. Kameran kuvakulma on 160 asteen laajakuva, joten sensorin laukaisemiseen tulvii mahdollisuuksia monelta suunnalta.

Homblinatbillede
Hombli Smart Doorbell 2 pimeäkuvassa on hyvä kontrasti. Kuva: Pernille Redder

Murtosuojaus

Vaikuttava yksityiskohta Homblissa on sen murtosuojaus. Ovikellon saa helposti irti seinäkiinnikkeestään, mutta irrotessaan se alkaa piipittää kovaa.

Eikä siinä vielä kaikki! Ovikello on lukittu sen henkilön käyttöön, joka on sen asentanut. Joten vaikka varas veisikin huutavan ovikellon mukanaan, ei hän voi käyttää sitä mihinkään. Nerokasta.

Yhteenveto: Hombli Smart Doorbell 2

Homblin ovikello tarjoaa hyvää vastinetta rahoille. On aika uskomatonta, miten paljon edullisempi se on Googlen Nest Doorbelliin verrattuna. Testivoittajaksi Homblista ei kuitenkaan ole liiketunnistimen itsepintaisen ilmoitusherkkyyden vuoksi.

Karakter
Hombli Smart Doorbell 2
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Terävä kuva. Toimiva sovellus. Liiketunnistin on liian herkkä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vertailussa fiksut palohälyttimet

Sähkölaskujen säätöä älypistorasioilla

Ylellinen kuivaus- ja höyrykaappi

Virta kulkee mukana

Elämää helpottava luksusjääkaappi

Robotti-imurit pyyhkivät myös lattiat - mutta pesevätkö oikeasti?

Ääni & Kuva
Scroll to Top