BLACK FRIDAY Ääni ja Kuva 50% tilauksesta tänään! Katso tarjous tästä!

TESTISSÄ : Asus ROG Phone II Elite ZS660KL

Pelikonsoli onkin kännykkä

Asuksen toisen sukupolven pelipuhelin on huippuluokkaa – mutta vaatii tietynlaisen ostajan.

Asus ROG Phone II Elite ZS660KL

Ääni & Kuva kiteyttää

Tätä nopeampaa puhelinta on vaikea löytää, eikä missään toisessa ole ainakaan näin upeaa näyttöä!
Maksaa omaisuuden. Vain pelaajat osaavat arvostaa puhelimen joitakin hienosäätöjä.
 • Näyttö: 6,6-tuumainen AMOLED 2340 x 1080, 120 Hz, Gorilla Glass
 • Prosessori: 2,96 GHz Qualcomm Snapdragon 855 octacore
 • Näytönohjain: Adreno 640
 • Muisti: 12 GB RAM/512 GB muistia
 • Käyttöjärjestelmä: Android 9.0
 • Kamerat: 48 Mp:n f1,8 + 13 Mp:n 120 asteen laajakuva f2,4/24 Mp f2,2
 • Liitännät: 2 x USB-C, kuulokeliitäntä (3,5 mm)
 • Langaton käyttö: LTE13, Bluetooth 5.0, wifi 802.11ad, NFC
 • Ääni: HD 24-bittinen/192 kHz, DTS Headphone X, aptX HD, aptX, A2DP
 • Akku: 6 000 mAh
 • Väri: Musta
 • Mitat/paino: 77,6 x 171,0 x 9,5 mm/240 g
 • Verkkosivusto: asus.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 999 €

ROG Phone II on Asuksen toinen erityisesti pelaamiseen suunniteltu kännykkä. Ensimmäinen julkaistiin aika lailla tasan vuosi sitten. Vaikka parannuksia on tullut iso liuta, on hinta pysynyt samana. Pelipuhelimesta on muutamia erilaisia versioita, ja meillä testissä on Asus ROG Phone II Elite ZS660KL, jossa on 12 GB RAM-muistia ja 512 GB tallennustilaa. Hinta on keskitasoisen läppärin luokkaan.

Salamannopea ja värikylläinen

ROG Phone II:n valttikortti on näyttö: 6,6-tuumainen AMOLED 2340 x 1080 pikselin resoluutiolla ja 120 Hz:n virkistystaajuudella!

Oma kantani on, että tavallinen 60 Hz:n näyttö ei rajoita ihmisen elämää millään lailla. Mutta kun kurvaan autollani Real Racingissä tai heittäydyn Eternumin taikamaailmaan, ei huomaa eroa kännykän ja ”oikean” olohuonenäytön välillä.

Kamerat noudattavat samaa linjaa kuin Asuksen huippupuhelimet, kuten viime mallissakin. Pääkamerassa on 48 Mp:n kenno kuten ZenFone 6 -mallissa, ja laajakuvaobjektiivi on 13 Mp. ROG Phone II:ssa ei ole ZenFonen mahtavaa kääntyvää kamerasiltaa, joten näytön kapeaan yläreunukseen on upotettu 24 Mp:n laajakuvakamera selfieitä varten.

Mielettömän värikkään ja nopean 120 Hz:n AMOLED-näyttönsä ansiosta ROG Phone II tarjoaa realistisemmat pelikokemukset kuin mikään muu puhelin. Kuva: Asus

Lisävarusteet

ROG-kännykkää voi käyttää sellaisenaan, kuten varmasti suurin osa tekeekin. Jos haluaa hifistellä, on saatavilla kattava valikoima lisävarusteita, joilla pelikokemuksen saa nostettua seuraavalle tasolle; muun muassa gamepad-kahva ja ”TwinView”-asema, joka tuo peliin yhden lisänäytön.

Benchmarkit

Asus ROG Phone II on varustettu Qualcomm Snapdragon 855-prosessorilla, joka on tämän hetken nopein kännykkäprossu. Kyseessä on vieläpä Plus-versio, joka on vielä pirusti nopeampi kuin tavallinen 855.

Geekbench 5 -pisteet 775 (singlecore) ja 2 539 (multicore) ovat tämän hetken parhaimmistoa ja oikeastaan identtiset parhaiden Android-puhelinten kanssa – onhan niissä sama prosessori.

mainos

3D-grafiikoiden puolesta ROG Phone II suoriutuu erinomaisesti. Emme ole aiemmin nähneet yhtä tuloksia kuin Asuksen 6 246 pistettä 3D Mark Sling Shot Extreme-testissä ja 500 263 AnTuTu 7 -testissä!

mainos

Pelaaminen on energiasyöppöä hommaa. Niinpä on fiksua, että Asus on varustanut puhelimensa 6 000 mAh:n akulla. Valinnan osuvuus näkyy akkutestissä, jossa kännykkä jaksaa paahtaa lähes 7 tunnin ajan.

ROG Phone II:n jäähdytys on yhdistelmä nestemäistä ja tuuletinta, joten puhelin kestää kuumentumista paremmin kuin perinteiset mallit. Kuva: Asus

Johtopäätökset

Asus ROG Phone II Elite on harvojen herkkua. Suorituskyvyltään se kuuluu tämän hetken huippuihin, mutta jos kaipaa pelkkää nopeutta, saa siitä edullisemminkin. ROG erottuukin joukosta olemalla minikokoinen pelikonsoli. Mobiilipelit heräävät henkiin aivan uudella tavalla sen värikylläisellä ja nopealla 120 Hz:n AMOLED-näytöllä. Nestemäisen jäähdytyksen ja tuulettimen yhteispelillä se jaksaa pitkään – ja yhtä nopeana – tavallisen puhelimen jo ylikuumennuttua. Jos kännykällä pelaaminen on intohimosi, kannattaa varautua pulittamaan lystistä pitkä penni. Mutta eihän sitä Lamborghini Urustakaan osteta kilohinnan perusteella, eikä varsinkaan peruskauppareissuja varten.

Lue myös

Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Sony A85 on läpeensä erinomainen OLED-televisio, jonka kaunis kuvanlaatu ja selkeä ääni ihastuttavat.
Lisää
Keskustelu
Vieritä ylös