TESTISSÄ : Huawei P40 Pro+ (kamera)

Ensimmäinen 10x zoom kännykässä

Huawein kyky mahduttaa kameratekniikkaa uuteen puhelimeensa jaksaa hämmästyttää.

Huawei P40 Pro+ (kamera)

Ääni & Kuva kiteyttää

10-kertainen teleobjektiivi! Testin suurin kenno. Erinomainen kuvanlaatu.
Automaatio saattaa tehdä väreistä ylikylläiset. Paljon kalliimpi kuin tavallinen P40 Pro! Kamerasovellusten valikoima on rajattu.
  • Näyttö: 6,58 tuuman OLED 1200 x 2640 (441 ppi)
  • Muisti/tallennustila: 8 GB / 256-512 GB + NM
  • Laajakuvakamera: 50 Mp 23 mm F1.9 1/1.28″ OIS
  • Telefotokamera 3x: 8 Mp 80 mm F2.4 OIS
  • Telefotokamera 10x: 8 Mp 240 mm F4.4 OIS
  • Ultralaajakuvakamera: 40 Mp 18 mm 1/1.54″ F1.8
  • Selfiekamera: 32 Mp 26 mm 1/2.8″ F2.2
  • Mitat/paino: 158 x 73 x 9 mm/226 g
  • Akku: 4200 mAh, 40W lataus, 40W QI-lataus
  • Verkkosivusto: consumer.huawei.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 1050 €

Huawei hyppäsi kännykkäkameroiden johtoon P30 Pro -mallinsa 5-kertaisella telelinssillä, ja valitsimmekin sen vuoden parhaaksi kamerakännykäksi 2019. Tämän vuoden P40 Pro on saanut entistä suuremman resoluution ja valoherkkyyden kameroihinsa. Ja sitten pullahti tämä P40 Pro+ -malli, jossa kameran 5x on korvattu yhdellä 3x- ja yhdellä 10x-kameralla! Itu on siinä, että tavallisella kameralla on parempi valoherkkyys, ja toista voi käyttää tarkkaan suurennokseen silloin, kun zoomia oikeasti tarvitaan.

Kuinka mahduttaa zoom-objektiivi kännykkään. Kuva: Huawei

Sovellus

Perusasetus on helppokäyttöinen: zoomin ohjaus on selkeää, ja salama, värifiltteri ja automatiikka heti saatavilla. Pikavalinnoista pääsee bokehiin, yökuvaukseen, muotokuvaukseen ja Pro-asetukseen. Jälkimmäisessä voi säätää ISO-lukua, fokuspisteitä, suljinnopeutta, valotusta, autofokusta ja valkotasapainoa sekä valita tallennusformaatiksi RAW-tiedoston. Alavalikosta löytyy erikoisempia toimintoja kuten panoraama, time-lapse, slow motion ja jopa vedenalainen kuvaus. Muiden kuvaussovellusten käyttö on varsin rajallista, sillä Huawei ei saa edelleenkään käyttää Google Play -sovelluskauppaa.

Kuvanlaatu

Pääkamera on tuottaa tarkasti valottuneita ja teräviä kuvia. Luonnollista ilmettä hakevan on syytä olla varovainen automaattikuvauksen kanssa, sillä se tuottaa helposti liioitellun värikylläisiä kuvia. Laajakuvalinssi on kokenut suurimman päivityksen sitten P30-mallin ja on nyt huippuluokkaa. Tavallinen zoom on yhtä hyvä kuin kilpailijoillakin, mutta kun laittaa päälle 10-kertaisen optisen zoomin, muut tippuvat auttamatta kelkasta. Jos kännykän onnistuu pitämään vakaana, voi saada huikeita kuvia etäisistä kohteista, jotka ennen vaativat oikean kameran käyttöä.

Johtopäätökset

Kun kännykässä on 18, 23, 50 ja 240 mm:n objektiivi, voi pokkarin tai järkkärin jättää jo huoletta kotiin lomareissuillakin. Jos kamera on puhelimen tärkein ominaisuus ja sietää rajatun sovellusvalikoiman, on P40 Pro ehdottomasti paras valinta. Jos 10x zoom on riittävän houkuttava ominaisuus, kannattaa myös maksaa pari sataa enemmän ja satsata P40 Pro+ -malliin. Tässä on alan uusi valtias, jonka tasolle kilpailijoilta kestää vielä hetken yltää.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä

Lue myös

Verkko-osaaja ja highend-kaiutinvalmistaja löivät hynttyyt yhteen ja loivat hifilaatuisen älykaiuttimen.
Etsitkö pientä mutta kaunista televisiota? Silloin Samsungin pienin The Frame -designmalli voi olla oiva valinta!
Unohda edulliset mesh-verkot – kun on kerran kokeillut Orbi AX4200:a, ei takaisin ole paluuta!
EPOS on tehnyt true wireless -kuulokkeet pelaajille, joille pelkkä Bluetooth ei riitä.
Polk Audion Magnifi Mini on pikkuinen soundbar, joka kuulostaa kokoaan suuremmalta.
AIAIAI-kuulokkeista saa juuri sellaiset kuin haluaa – sillä ne kootaan itse. Testasimme sarjan huippumallin.
Samsung HW-S67T on tehty designtelevisio Samsung Framen kumppaniksi ja muutenkin sisustukseen sopivaksi soundbariksi – ja tyylikäs se onkin. Ääni vain saisi olla parempi.
MiniLED on tämän vuoden televisiohitti: tuhansien pienien ledvalojen avulla on tarkoitus puhaltaa uutta eloa LCD-teknologiaan. Kiinalainen TCL ehtii ensimmäisten joukossa markkinoille MiniLED-mallillaan.
Lisää
Keskustelu
Vieritä ylös