Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Gastronoma Sous Vide 18310009

Käyttämätöntä potentiaalia

Gastronoman sirkulaattori olisi voinut olla vertailun parhaimmistoa, mutta hankala käytettävyys pudottaa pisteitä.

Julkaistu 09.04.2024 - 08:00
Gastronoma Sous Vide 18310009
Jonas Ekelund

Gastronoma ei ehkä ole järin tunnettu brändi, mutta merkkiä myydään verkkokaupoissa ja tätä mallia myös Gigantissa. Gastronoman valikoimiin kuuluu vakuumipakkaajien ja sous vide -kypsentimien lisäksi kahvinkeittimiä, tehosekoittimia ja airfryereita.

gastronoma stick
Kuva: Gastronoma

Rakenne ja toiminta

Sirkulaattori kiinnitetään halutun astian reunaan laitteen puolivälissä olevalla nipistimellä. Yksinkertainen ja toimiva ratkaisu, jonka kanssa ei ollut ongelmia, vaikka kokeilin erilaisia kattiloita ja astioita. Laite vaikuttaa kestävältä: yläosa on tukevaa muovia ja alaosa metallia. Osta saa helposti puhdistamista varten kierrettyä toisistaan irti, mutta uudelleen kasaaminen vaatii pientä tarkkuutta.

gastronoma disassembled scaled
Laite on helppo puhdistaa, jos siihen sattuisi tarttumaan jotakin. Kuva: Jonas Ekelund

Käyttö

Laitteen päällä olevat symbolit eivät ole erityisen intuitiivisia. On/off-napin näköistä säädintä käytetään sirkulaattorin käynnistämiseen, ja asetussäätimen näköistä nappia seuraavaan vaiheeseen siirtymiseen. Käyttöohjeet ovat onneksi saatavilla myös suomeksi. Sovelluskin olisi tarjolla, mutta en onnistunut yhdistämään sovellusta ja laitetta keskenään. Teknisen tuen mukaan laitteessa oli jotain vikaa, mutta emme ehtineet saada testiin uutta versiota. Niinpä en voi arvioida sovellusta millään lailla.

Mainos
gastronoma display
Napit eivät tee sitä, mitä luulisi. Kuva: Jonas Ekelund

Kypsennys

Gastronoman sirkulaattoria oli siis käytettävä käsin, mikä toimi varsin hyvin, kunhan ensin googlaa kullekin raaka-aineelle sopivan lämpötilan ja kypsennysajan. Lämpötilaa voi säätää puolen asteen tarkkuudella, mikä tuntuu vähän liioitellulta – ei kai kypsennys nyt muutenkaan kaadu yhden asteen eroon? Teholtaan kone on vertailun heikoimpia, ja lämpötilan saavuttamisessa Gastronoma olisi testin toiseksi hitain. Lämpötila kuitenkin pysyi tarkasti samana koko kypsennyksen ajan.

cto app
Sovellus olisi ilmeisesti näyttänyt tältä, jos se olisi saatu toimimaan. Kuva: Jonas Ekelund

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan Gastronoma on näppärästi kattilaan napsautettava sirkulaattori, joka pitää lämpötilan samana koko kypsennyksen ajan. Osat voi irrottaa pestäväksi. Lämpeneminen on kuitenkin hidasta. Napit eivät ole järin selkeät, minkä saisi ohitettua sovelluksella. Testikappaleella oli kuitenkin wifi-yhteydessä haasteita, joten sovelluksen kokeileminen ei onnistunut.

sous vide temperature
Tehokkuus riippuu sirkulaattorin tehosta. Aika mitattu kylmästä vedestä 55-asteiseksi lämmittämiseen. Kuva: LB Ääni & Kuva

Karakter
Gastronoma Sous Vide 18310009
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Vankka rakenne. Yksinkertaisen näppärä kiinnitysmekanismi. Helppo irrottaa osat ja pestä. Pitää lämpötilan vakaana. Ongelmia wifin kanssa, joten sovellus ei toiminut. Epäselvät symbolit. Hidas lämpiämään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Freo X Ultra auttaa mutta ei tee kaikkea puolestasi

Vertailussa sähköhammasharjat: puhtaammat ja terveemmät hampaat!

Nothing uusi, halvempi puhelin

Sydän paikallaan

Älykäs laturi sähköautolle

Kokkaa kuin ammattilainen

Ääni & Kuva
Scroll to Top