Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: iVide Sous Vide Cooker with Wifi

Helppo käyttää, hankala puhdistaa

Tehot ja helppokäyttöisyys ovat kohdillaan, mutta rakenne epäilyttää.

Julkaistu 09.04.2024 - 08:00
iVide Sous Vide Cooker with Wifi
Jonas Ekelund

Olen selvityksissäni tullut siihen tulokseen, että iVide on nimensä mukaisesti varsin erikoistuneen brittiläisen sousvidetools.com-verkkokaupan oma merkki. Kauppa tarjoaa ravintolakäyttöön isoja sous vide -kypsentimiä, mutta onneksi myös harrastajapuolen välineistöäkin eli vakuumipakkaajia, -pusseja ja sauvamaisia sirkulaattoreita.

ivide2.0 table
Kuva: Sousvidetools

Rakenne ja toiminta

Kiinnitysmekanismi poikkeaa vertailun muista laitteista: iViden keskellä on puristin, joka ruuvataan kiinni astian reunaan. Se tekee sirkulaattorin kiinnityksestä työlästä, ja koska puristimen paikkaa ei voi vaihtaa, se laite sopinut tavallisesti käyttämääni astiaan. Kaiken lisäksi puristin on tehty muovista, mikä herättää epäilyjä sen pitkäikäisyydestä. Itse asiassa aiemmin omistamassani sirkulaattorista hajosi juuri vastaavanlainen osa. Lisäksi systeemi vaatii aivan tietynkokoisen ruuvimeisselin, jollaista minulta ei tietenkään löytynyt.

ivide mount scaled
Muovinen kiinnike vaatii juuri oikean kokoisen ruuvimeisselin auetakseen. Kuva: Jonas Ekelund

Käyttö

Napit ovat selkeät ja näyttö käytännöllinen kertoessaan sekä lämpötilan että jäljellä olevan ajan. Lämpötilaa voi säätää asteen kymmenyksen tarkkuudella, missä ei tunnu olevan järkeä. Onneksi laite muistaa aiemman valinnan. Työtä helpottaa, jos ottaa käyttöön sovelluksen. Sen reseptiarkistosta löytyvät oikeat ajastukset ja lämpötilat parilla napautuksella. Sohvalta voi sitten tarkistaa jäljellä olevan ajan, joskin se saisi olla sovelluksessa selkeämmin esillä.

Mainos
ivide display scaled
Napit ovat selkeät ja näyttö käytännöllinen kertoessaan sekä lämpötilan että jäljellä olevan ajan. Kuva: Jonas Ekelund

Kypsennys

Sovellus on valitettavasti vain englanniksi, joten se on kätevä vain, jos tietää erilaisten ruhonosien ja leikkausten nimet. Lämpötilat vaikuttivat olevan oikein, joten laitteen käyttö suoraan sovelluksella ohjaamalla tuntuu luotettavalta. Tehokkuutensa ansiosta iVide saavuttaa valitun lämpötilan testin nopeimpana ollen peräti 2,5 minuuttia nopeampi kuin vertailun hitain laite. Lämpötila pysyy vakaana eikä heitä asteellakaan koko kypsennyksen aikana.

ivide app
Sovellus on kattava ja kätevä, kunhan englanninkielinen kokkailusanasto on hallussa. Kuva: Jonas Ekelund

Yhteenveto

Jos ruuanlaittotermit taipuvat englanniksi, on iViden käyttö sovelluksella todella kätevää. Sovelluksesta vain valitaan raaka-aine, koko ja haluttu kypsyysaste ja sitten käynnistetään laite. Käytössä laitetta on kuitenkin vaikea puhdistaa eikä muovinen kiinnike vaikuta siltä, että se kestäisi vuosien käyttöä. Harmillista, sillä muuten iVide on oivallinen.

sous vide temperature
Tehokkuus riippuu sirkulaattorin tehosta. Aika mitattu kylmästä vedestä 55-asteiseksi lämmittämiseen. Kuva: LB Ääni & Kuva

Karakter
iVide Sous Vide Cooker with Wifi
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Selkeä näyttö, joka näyttää samanaikaisesti lämpötilan ja jäljellä olevan ajan. Sovelluksessa on paljon reseptejä (englanniksi). Tehokas ja lämpenee nopeasti. Pitää lämpötilan vakaana. Todella lyhyt johto. Vaikea purkaa osiin pesua varten. Kiinnikkeen paikkaa ei voi vaihtaa ja se on muovia. Tarpeettoman tarkka lämpötilansäätö. Sovellus vain englanniksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Freo X Ultra auttaa mutta ei tee kaikkea puolestasi

Vertailussa sähköhammasharjat: puhtaammat ja terveemmät hampaat!

Nothing uusi, halvempi puhelin

Sydän paikallaan

Älykäs laturi sähköautolle

Kokkaa kuin ammattilainen

Ääni & Kuva
Scroll to Top