Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Melissa Sous Vide 16310224

Hyvä ja yksinkertainen

Luotettavassa sauvassa on vähän toimintoja, mikä toisaalta tekee sen käytöstä helppoa.

Julkaistu 09.04.2024 - 08:00
Melissa Sous Vide 16310224
Jonas Ekelund

Melissa on vähän tunnetumpi merkki kuin moni muu tämän testin valmistajista. Melissan voileipägrillejä, silitysrautoja, vohvelirautoja ja vedenkeittimiä sentään näkyy silloin tällöin tavarataloissa. Ja kuten näkyy, valikoimiin kuuluu myös sous vide -sirkulaattori. Se on saatavilla muutamista verkkokaupoista, mutta löytyy myös Gigantin valikoimista.

melissa sous vide
Kuva: Melissa

Rakenne ja toiminta

Tämäkin sauva kiinnittyy astiaan nipistimellä. Ratkaisu on ollut oivallinen aiemmin käyttämissäni laitteissani, joten miksi turhaan tehdä asioista monimutkaisia? Melissan sirkulaattori tuntuu kestävältä: alaosa on metallia ja yläosa vankkaa muovia. Se on helppo irrottaa mahdollisten kalkkisaostumien poistamiseksi. Mutta hetkinen, jotenkin laite tuntuu kovin tutulta. Lähempi tarkastelu paljastaa, että Melissan sirkulaattori on aivan identtinen Gastronoman kanssa. Mikä ei ehkä olekaan niin outoa, kun huomaa, että molemmilla on sama jakelija.

melissa gastronoma twins scaled
Kumpi on Melissa ja kumpi Gastronoma? Kuva: Jonas Ekelund

Käyttö

Toisin sanoen Melissan hallintapaneeli näyttää samalta kuin Gastronoman. Tälläkin kertaa on siis symboleja tajutakseen luettava käyttöohjeet, jotka sentään on käännetty pohjoismaisille kielille.

Mainos

Symbolit oppii nopeasti, jonka jälkeen lämpötilan ja ajan säätö sujuu hienosti. Toisin kuin Gastronomalla, ei Melissan laitteessa nimittäin ole wifiä eikä näin ollen sovellustakaan. Löytyihän näistä eroa!

melissa display scaled
Symbolit eivät ole loogisimmasta päästä, mutta ne oppii nopeasti. Kuva: Jonas Ekelund

Kypsennys

Koska sirkulaattoria voi käyttää vain manuaalisesti, välttyy samalla tökkiviltä sovelluksilta. Lämpötilan voi säätää puolen asteen tarkkuudella. Sauva muistaa edellisen valinnan, joten säätämistä tulee vähemmän. Tässä kohtaa selviää myös toinen ero Gastronomaan: Melissan teho on pienempi, joten Melissa vedenlämmitys kestää vertailun pisimpään. Lämpötila kuitenkin säilyy hyvin tasaisena.

melissa disassembled scaled
Sirkulaattori on helppo purkaa osiin kalkinpoistoa varten. Kuva: Jonas Ekelund

Yhteenveto

Melissan sirkulaattori näyttää erehdyttävästi samalta kuin Gastronoman, mutta pari merkittävää eroakin laitteilla on. Melissassa on vähemmän tehoja, joten se on hitaampi. Lisäksi sillä ei ole sovellusta. Niinpä laitteessa on vähemmän ominaisuuksia, jotka voivat aiheuttaa ongelmia ja samalla hintaa on saatu alemmas. Jos siis haluaa vain sirkulaattorin, joka hoitaa hommansa, eikä kavahda manuaalista ohjausta, on Melissa oiva ostos.

sous vide temperature
Tehokkuus riippuu sirkulaattorin tehosta. Aika mitattu kylmästä vedestä 55-asteiseksi lämmittämiseen. Kuva: LB Ääni & Kuva

Karakter
Melissa Sous Vide 16310224
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Laadukas sauva, yksinkertainen ja toimiva kiinnitys. Helppo puhdistaa. Säilyttää lämpötilan hyvin. Käyttöopas suomeksi. Hidas lämpenemään. Epäselvät symbolit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Freo X Ultra auttaa mutta ei tee kaikkea puolestasi

Vertailussa sähköhammasharjat: puhtaammat ja terveemmät hampaat!

Nothing uusi, halvempi puhelin

Sydän paikallaan

Älykäs laturi sähköautolle

Kokkaa kuin ammattilainen

Ääni & Kuva
Scroll to Top