Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Silvercrest Sous vide stick

Erittäin saksalainen

Sirkulaattori itsessään on hyvä, mutta sovellus niin karmea, että on pakko ihmetellä, miksi se edes on olemassa.

Julkaistu 09.04.2024 - 08:00
Silvercrest Sous vide stick
Jonas Ekelund

Silvercrest on Lidlin oma keittiötarvikemerkki, ja sen nimellä myydään kaikkea vohveliraudoista sauvasekoittimiin ja vakumointikoneista sirkulaattoreihin. Yleensä laatu on hintaan nähden erinomainen, mutta miinuspuolena on ostamisen vaikeus. Ikinä ei voi tietää, milloin tuotteita on saatavilla, sillä laitteet tulevat myymälöihin vain keittiökonekampanjoiden aikaan. Niinpä on joko vain vahdattava lähintä Lidl-myymäläänsä silmä kovana, tai sitten tilattava saksalaisesta Lidlin verkkokaupasta, joka toimittaa kaikkialle Eurooppaan.

Silvercrest Sous Vide Stick Smart Best SSVSS 1200 scaled
Kuva: Lidl

Rakenne ja toiminnot

Sauva kiinnitetään astiaan yksinkertaisella jousinipistimellä, jonka renkaaseen laite pujotetaan. Tämä rakenne sekä se, että kyseessä on vertailun suurin laite, tarkoittaa sitä, että sous vide -astian on oltava melko syvä. Matalammissa kattiloissa homma tuntuu vähän epävarmalta ja kokeillessani sellaista kävi niin, että sirkulaattori irtosi kiinnikkeestään. Muuten sauva on varsin vankan oloinen. Yläosa on muovia ja alaosa ruostumatonta terästä. Ikävä kyllä alaosa ei lähde irti puhdistusta varten.

silvercrest display scaled
Hyvä näyttö ja ymmärrettävät napit. Kuva: Lidl

Käyttö

Useimpien sauvojen tapaan Lidlin sirkulaattorin päällä on plus- ja miinusnäppäimet, joista säädetään lämpötilaa ja aikaa. Vaihtoehtona on käyttää Lidl Home -sovellusta. Sovelluksessa voi ajan- ja lämpötilan säädön lisäksi seurata etänä kypsennyksen etenemistä ja selata eri ruokalajeille tehtyjä suosituksia. Tarjolla on tosin vain 20 erilaista reseptiä, jotka on käännetty niin hullusti, ettei niistä oikein ota tolkkua.

Mainos
silvercrest mount scaled
Kiinnike ei tunnu järin jämerältä näin ison sauvan kohdalla. Kuva: Jonas Ekelund

Kypsennys

Ikävä kyllä sovellus on melko toivoton, sillä en ole samaa mieltä sen ehdottamista kypsennysajoista lihoilla. Joistakin lihatyypeistä puuttuu kokonaan medium rare -vaihtoehto, joka on kuitenkin ehkä suosituin. Käännöskukkasten arvailu on ihan oma lukunsa. Googlasin oikeat lämpötilat ja päädyin käyttämään sovellusta pelkkänä kaukosäätimenä, jollaisena se suoriutui hyvin. Silvercrestin sirkulaattori on korkeatehoinen, joten lämmityskin sujui vertailun toiseksi nopeimmin. Lämpötila säilyi tasaisena kypsennyksen ajan.

Yhteenveto

Silvercrestin sirkulaattorissa ei ole vikaa, sillä se on kestävä oloinen, tehokas ja säilyttää lämpötilan tasaisena. Kunhan käyttää tarpeeksi syvää astiaa ja asettaa lämpötilan ja ajan manuaalisesti, on Silvercrest mainio laite. Sovellus on ilmeisesti käännetty tekoälyn avulla, reseptejä on vähän ja nekin kummallisia.

sous vide temperature
Tehokkuus riippuu sirkulaattorin tehosta. Aika mitattu kylmästä vedestä 55-asteiseksi lämmittämiseen. Kuva: LB Ääni & Kuva

Karakter
Silvercrest Sous vide stick
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Tehokas ja lämpenee nopeasti. Pitää lämpötilan vakaana. Sovellus toimii kaukosäätimenä. Osat eivät irtoa pesua varten. Vaatii syvän astian. Sauva ei istu jämäkästi kiinnikkeeseen. Hävyttömän huonosti käännetty sovellus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sunnuntaiaamut on pelastettu!

Kaksi robottia kaksintaistelussa: kumpi siivoaa paremmin?

Freo X Ultra auttaa mutta ei tee kaikkea puolestasi

Vertailussa sähköhammasharjat: puhtaammat ja terveemmät hampaat!

Nothing uusi, halvempi puhelin

Sydän paikallaan

Ääni & Kuva
Scroll to Top