: Sony Xperia XZ1

Kameravelho

Sony on onnistunut yhdistämään samaan pakettiin monia hyviä ominaisuuksia, mutta kamera hienouksineen varastaa huomion.

Ääni & Kuva kiteyttää

Ensimmäinen Android 8 Oreo -puhelin. Supernopea kamera. HDR-näyttö ja hyvä ääni.
Näyttöön nähden isokokoinen. 3D-skannaus on lähinnä mainoskikka.
Käyttöjärjestelmä: Android 8.0 Oreo

Näyttö: 5,2 -tuumainen IPS 1920 x 1080 (424 ppi)

Prosessori: 2,35/1,9 GHz Octacore Snapdragon 835

Muisti: 4 GB/64 GB + 256 GB microSD

Kamerat: 19 Mp F2.0.+ 13 Mp F2.0

Langaton käyttö: 4G LTE, Wifi ac, BT 5.0, NFC

Mitat/paino: 148 x 73 x 7,4 mm/165 g

Akku: 2 700 mAh

Verkkosivusto: sonymobile.com

Hinta: 700 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Xperia XZ1 on hienostuneempi versio XZ Premiumista. Suuri 4K-näyttö on poissa ja sen tilalla on edullisempi malli, jossa suurin osa ominaisuuksista on tallella. Design on viimeisimmistä malleista tuttu: tukevan tuntuinen metallikehys ja pyöristetyt kulmat. Ja toki se on yhä IP-luokituksen mukaan vedenkestävä. Suuret reunat helpottavat lämmönsiirtoa, mutta tuntuvat jättimäisiltä 5,2-tuumaisen näytön kanssa.

Full HD -resoluutioinen näyttö on ensimmäinen, jossa on HDR-tuki eli tarjolla on parempaa kontrastia ja kirkkautta, mikäli sattuu löytämään HDR-sisältöä. Kuvanlaatu on hyvä, samaa tasoa Samsungin ja Applen kanssa. Kilpailijoista sen erottaa kuvanlaatua suuremman vaikutuksen tekevät näppärät ominaisuudet kuten kuvan ottaminen jo ennen kuin ehtii painaa nappia, kohdetta seuraava autofokus sarjakuvauksessakin sekä hyvännäköinen slow motion -video.

XZ Premiumista perittyjen ominaisuuksien lisäksi Sony painottaa 3D-skannauksen mahdollisuutta. Tekniikka on todella kehittynyt tässä, mikä on hienoa. Mutta kuinka moni käyttäjä hyödyntää ominaisuutta oikeasti? Kuten aiemminkin, on Sony kustomoinut Androidia ilman, että käyttäjäkokemus kärsii. Äänenlaatu on tavallista parempi, ja puhelin tukee korkearesoluutioista ääntä ja digitaalista vastamelua.

Kilpailijat ovat kirineet Sonyn rinnalle ja ottaneet myös käyttöönsä uusimman Snapdragon-prosessorin, joten Sonylla ei ole enää etulyöntiasemaa suorituskyvyssä. Hevosvoimat ovat siis samat, mutta syväluottavammissa testeissä kuten Basemark OSII -testissä jää XZ1 itse asiassa hieman jälkeen muista, mikä lienee hitaamman muistin syytä. Malliin olisi voinut laittaa Compact-mallia suuremmankin akun, mutta akku kestää kyllä koko päivän.

Johtopäätökset

Xperia XZ1:n design alkaa tuntua tutulta, ja suuret reunat tekevät siitä isokokoisen 5,2-tuumaiselle näytölle. Se ei enää ainoana hyödynnä viimeisintä prosessoritekniikkaa, mutta tarjoaa ensimmäisenä Androidin 8 -käyttöjärjestelmän. Muita ainutlaatuisia ominaisuuksia ovat näytön HDR-tuki, supernopea kamera ja 3D-skannauksen mahdollisuus. Joillekin nämä voivat kallistaa vaa’an Sonyn hyväksi, mutta useimmat halunnevat litteämmän puhelimen, joka ottaa parempia kuvia.

picture2 picture1
<
>
Kuva: Sony
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Asus ZenBook Flip S UX371 on tämän hetken parhaita hybridikannettavia, jonka näyttö tekee erityisen suuren vaikutuksen.
Philips on varustanut värikkään OLED-televisionsa vahvalla Bowers & Wilkinsin soundbarilla. Lopputuloksena on todellinen unelma-tv!
Himoitsetko 8K-televisiota, mutta pankkitili ei kannusta sellaisen hankkimiseen? Samsung Q700T saattaa olla oiva ratkaisu ongelmaan.
Applen ensimmäiset pantakuulokkeet ovat järjettömän hintaiset, mutta todella hyvät – melkein kaikessa.
Nikon on kuunnellut arvostelijoita ja hienosäätänyt Z6 II -malliaan tehden siitä tämän hetken parhaita kameraostoksia.
Uusien kuulokkeiden ostajat päätyvät nyt useimmiten täysin langattomiin nappikuulokkeisiin, eikä ihme.
Joskus harvoin tulee vastaan kaiutin, joka saa ihmisen pohtimaan olemassaoloaan ja elämäänsä.
Saitko juuri hankittua uuden PlayStation 5:n tai Xbox Series X:n? Ehkäpä parempi peliruutukin kelpaisi siinä tapauksessa. Testasimme parhaat pelitelevisiot!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös