Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Jabra Elite 8 Active

Kestävät nappikuulokkeet

Jabra Elite 8 Activet korvissa pitäisi pystyä ajamaan rutikuivassa ympäristössä ilman, että pöly rikkoo kuulokkeita. Verkkosivuilla luvataan kuulokemallin olevan maailman kestävin – eiköhän oteta selvää!

Julkaistu 02.01.2024 - 13:00
Jabra Elite 8 Active
Åsa Warme

Tunnustan heti, että en tule testaamaan kuulokkeita pyöräilemällä pölypilvessä. Mutta otan kuulokkeet kyllä mukaan salille, joogaan, kävelylenkeille ja spinning-tunnille. Niiden pitäisi riittää selvittämään, onko Elite 8 Active nimensä veroinen treenikuuloke.

Jabra etui stängt Jabra öppet etui
<
>
Edeltäjiensä tapaa kotelo on melko muovisen oloinen ja vähän hankala avata liukkaan pintansa vuoksi. Plussaa IP54-suojausluokituksesta eli roiske- ja pölynkestävyydestä. Kuva: Åsa Warme Hallén

Kun otan kuulokkeet paketista, niissä on valmiina keskikokoiset sovitteet. Pakkauksessa on myös niitä isommat ja pienemmät sovitevaihtoehdot, samoin kuin lyhyt USB-C-latausjohto.

Jabra toppar
Kuulokkeiden mukana toimitetaan kolmet sovitteet. Aika pihiä, saisi olla enemmänkin. Jos treenaa ja hikoilee usein, sovitteet nimittäin kuluvat nopeammin kuin tavallisessa käytössä. Kuva: Åsa Warme Hallén

Kuulokkeiden yhdistäminen puhelimeen sujuu vaivattomasti, ja Jabra Sound+ -sovelluksen lataaminen onnistui ongelmitta.

Mainos

Jabra Sound+ -sovellus

Jotta Elite 8 Activesta saisi parhaan mahdollisen käyttökokemuksen irti, kannattaa viettää hetki sovellusta tutkien. Sovelluksesta voi valita, mitä tapahtuu, kun klikkaa oikeaa tai vasenta kuulokenappia. Kyllä, käytin sanaa “klikata”, sillä kuten Jabran aiemmatkin treenikuulokemallit 4 Active ja 7 Active, tottelee 8 Activekin painallusta hipaisun sijaan.

Jabra propp
Kuulokenapin litteä sivu toimii yhtenä isona painonappina. Sen vaste on hyvä, joten erityisen kovaa ei tarvitse painaa. Jos kliksuttelee usein, voivat korvat tosin kipeytyä. Kuva: Åsa Warme Hallén

Sovelluksella voi räätälöidä kuulokkeet mieleisekseen. Käyttäjä voi valita eri ääniasetusten väliltä ja opettaa kuulokkeet tunnistamaan oman äänensä Google Assistant -puheavustajaa varten. Kun toisen kuulokenapin ottaa pois korvasta, voi valita, haluaako soiton jatkuvan vai pysähtyvän.

Jabra proppar
Jabra Elite 8 Activella ei ole siivekkeitä, kuten ei ollut aiemmin testatuilla Elite 4 Activella ja Elite 7 Activella. Sen sijaan silikonikumisen pinnan, jota Jabra kutsuu nimellä ShakeGrip, pitäisi pitää kuulokkeet tukevasti paikoillaan. Kuva: Åsa Warme Hallén

Treenaaminen Jabra Elite 8 Activen kanssa

Kuulokkeet toimivat hyvin treeneissä, jopa varsin hikisissä sellaisissa. Elite 8 Active tuo mukavaa energiaa treenaamiseen. Korvani eivät edelleenkään pidä in-ear-malleista, ja mukavuuden kannalta Shokz OpenFit on edelleen suosikkini. Niissä ei toisaalta ole vastamelua, kun taas Jabra Elite 8 Active tarjoaa hybridivastamelun. Sen pitäisi siis mukautua ympäristöön ja suodattaa ei-toivotut äänet, kuten tuulen kohinan ja liikenteen melun.

Jabra ANC
Ympäristöäänten tyypin voi valita itse. Kuvakaappaus

Olen yleensä skeptinen ”automaattisesti mukautuviin” toimintoihin, mutta nyt ei kyllä voi valittaa. Kävelin moottoritien vierustaa liikenteen häiritsemättä, eikä edes kotikaupunkini Karlskronan kova tuulisuus aiheuttanut Jabra Elite 8 Activelle haastetta.

Napit pysyvät hyvin paikoillaan treeneissä kuin treeneissä, ja kuten urheilukuulokkeilta sopii odottaakin, ne voi huuhtaista hanan alla puhtaaksi treenien jälkeen. Kuulokkeet ovat paitsi IP68-suojausluokiteltu, myös Yhdysvaltain armeijan MIL-STD-810h-luokituksen mukaisesti kestävät. Siksi Jabra kehtaakin väittää Elite 8 Activen olevan maailman kestävin kuulokemalli. En itse ole kovin seikkailuhenkinen, mutta uskon kuulokkeiden kestävän hurjapäisempienkin menoa, jossa nappeihin voi kohdistua iskuja tai ne voivat jäädä pyöränrenkaan alle. Kuten aiemmin testattu Jaybird Vista 2.

Lue myös: 4 robotti-imuria – Vertailussa alle tonnin robotti-imurit

Elite 8 Activea koskee sama miinuspuoli kuin monia muitakin tiukasti istuvia nappikuulokkeita: kuulen omat askeleeni kävellessäni. Ääni ei ole yhtä selkeä kuin joillakin muilla kuulokkeilla, mutta kuitenkin selkeästi havaittava.

Äänenlaatu

Käytän kuulokkeita ensin tehdasasetuksilla, koskematta mihinkään säätöihin. Mikä huti! Melkein stressaannun siitä, miten oudolta Active 8 kuulostaa. Vaikutelmaa on vaikea kuvailla, sillä ääni ei tunnu tulevan ihan säilykepurkin sisältä, mutta ei se kaiukaan. Ääni on vain outo. Menen Jabra Sound+ -sovellukseen ja alan etsiä ratkaisua.

Jabra Spatial sound
Hyvä idea, mutta testin tarkoitukseen ja henkilökohtaisiin mieltymyksiini tilaääni ei oikein sovi. Kuvakaappaus

Alan käydä ääniasetuksia läpi järjestyksessä. Löydän Spatial Sound -tilaäänen, jota kuvataan nettisivuilla näin: ”Sen sijaan, että kuulisit äänen korvissasi, tunnet sen aivan kuin päässäsi, mikä tekee kuuntelusta todenmukaisemman.” Valitsen toiminnon, ja rauha laskeutuu maahan. Tälle toiminnolle on varmasti paikkansa, mutta treenatessa ja äänikirjoja kuunnellessa tilaäänelle ei mielestäni ole tarvetta.

Jabra ljudinställningar Jabra egna inställningar
<
>
Sovelluksessa voi valita jonkin kuudesta valmisasetuksesta tai luoda oman. Kuvakaappaus

Valmiita ääniasetuksia on kuusi, ja niitä voi jatkojalostaa itsekin. Lisäksi voi luoda kokonaan omia asetuksia. Neutraali asetus on nimensä mukaisesti melko lattea ja neutraali. Äänikirjoille ja podcasteille paras asetus on tietysti Speech. Bass Boost, Treble Boost, Smooth ja Energize kannattaa valita kuunneltavan musiikkigenren mukaan. Omalla treenilistallani on paljon rockia ja popia, ja jumaloin Volbeatia. Treenilistani pääsi parhaiten oikeuksiinsa Bass Boostin kanssa, jolloin basso sai kivaa ekstrapotkua.

Joogamatolle sen sijaan en päästä Volbeatia, vaan kuuntelen joogatessa mieluummin rauhallista instrumentaalimusiikkia. Smooth-asetus avaa tämäntyyppisen musiikin äänimaiseman laveaksi ja luo samalla sointiin ilmavuutta ja lämpöä.

Jabra brunt ljud
Häiriinnytkö helposti ympäristön äänistä tai kaipaatko apua nukahtamiseen? Jabra Elite 8 Active tarjoaa erilaisia keskittymistä helpottavia äänimaailmoita. Kuvakaappaus

Elite 8 Active ei ole tarkoitettu nojatuolissa musiikista nautiskeluun, ja siksi voinkin hyvällä omatunnolla sanoa, että kuulokkeiden äänenlaatu on oikein hyvä. Toki välillä soittimia on vaikea erottaa toisistaan, mutta en treenatessa keskity tällaisiin seikkoihin. Bassontoisto saisi tosin olla vieläkin erottuvampaa.

Puhelut

Kuulokkeissa on kuusi mikrofonia ja tuulimelua vaimentava kangas. Vastamelu tekee puheluista selkeämpiä myös meluisassa tai tuulisessa paikassa. Soitan tyttärelleni, joka on hyvin kriittinen puheluiden äänenlaadun suhteen, mutta hänellä ei ole mitään valitettavaa. Hän kuulee minut kuulemma aivan hyvin, vaikka olenkin kävelyllä ja ulkona tuulee.

Yhteenveto: Jabra Elite Active 8

Jabra Elite 8 Active piristää treenejä kuin treenejä. Kustomointimahdollisuudet ja esimerkillinen sovellus tekevät käytöstä mukavaa. Äänikuva voisi olla erottelevampikin, mutta ottaen huomioon, että kuulokkeet on tehty hikoiluun ja liikuntaan eikä pelkästä musiikista nautiskeluun, on äänenlaatu hyväksyttävällä tasolla.

Karakter
Jabra Elite 8 Active
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Paljon erilaisia asetuksia, joita voi säätää mieleisekseen. Mukavat, kestävät ja käyttäjäystävälliset kuulokkeet. Äänikuva voisi olla erottelevampikin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top