TESTISSÄ : Sudio Femtio

Ei yllä edes omalle tasolleen

Sudio Femtio vaikuttaa paperilla paremmalta kuin onkaan.

 itemprop
Sudio Femtio

Ääni & Kuva kiteyttää

Kestävyys ja akunkesto hyvät. Voidaan yhdistää toiseen kaiuttimeen.
Kummallinen muotoilu ja halpa muovisuus laimentavat vaikutelmaa. Ääni ei vakuuta.
  • Liitännät: Bluetooth 5.0, Aux
  • Teho: 2 x 10 wattia
  • Erityistä: Kaksi kaiutinta voi yhdistää
  • Luokitus: IPX6 (roiskesuojattu)
  • Akunkesto: 14 h (USB-C)
  • Mitat/paino: 19 x 10 x 8 cm/675 g
  • Verkkosivusto: sudio.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 130 €

Olemme aiemmin testanneet ruotsalaiselta Sudiolta Tolv-nappikuulokkeet. Nyt kuulokevalmistajan valikoimiin on tullut myös kaiutin, nimittäin kannettava Sudio Femtio.

Laatu ja käyttö

Kuten Sudion nappikuulokkeetkin, näyttää Femtio kuvissa hyvältä. Todellisuus on kuitenkin pieni pettymys. Saimme testiin Antracit-mallin, jossa on kuparia esittävät päädyt. Oikeasti ne ovat muovia, mikä laimentaa laatuvaikutelmaa aika lailla. Koko kaiutin tuntuu epäilyttävän heiveröiseltä, mikä on hassua ottaen huomioon, että sillä on kuitenkin IPX6-luokitus, eli kaiuttimen pitäisi kestää roiskeita. Kaiuttimen pieni jalka tuntuu kummalliselta – kannettava kaiutin pitää voida laittaa minne tahansa, ei vain tasaiselle alustalle.

Pienten nappien toiminnoista on vaikea ottaa selkoa, mutta ainakin ne löytyvät helposti laitteen päältä. Jalassa olevat valot näyttävät, milloin laite on päällä ja kuinka paljon akkua on jäljellä. 14 tunnin akunkesto on oikein hyvä, mutta on outoa, että USB-C:llä lataaminen vie 4 tuntia. Ääntä ei voi säätää, sillä sovellusta ei ole.

Takana oleva luukku kätkee liitännät. Kuva: Sudio

Äänenlaatu

Sovellus olisi tarpeen, sillä soundi on epätasapainoinen. Volyymin saa melko kovallekin ja basso soi matalalla. Ääni ottaa helposti resonanssia ja dynamiikat loppuvat kesken, jos mielisi kuunnella jotakin haastavampaa. Hyvä ominaisuus on, että kaksi kaiutinta voi liittää yhteen, jolloin pienempikin volyymi riittää.

Johtopäätökset

Sudio tähtää tähtiin ensimmäisellä langattomalla kaiuttimellaan. Muotoilussa on haettu luksusta, mutta tuntuma lässähtää halpoihin materiaaleihin. Kaiutin kestää vettä mutta tuntuu heikolta. Akunkesto on hyvä ja USB-C löytyy, silti lataaminen vie iäisyyden. Kaksi kaiutinta voi yhdistää isomman äänen saamiseksi mutta kova volyymi aiheuttaa häiriötä ääneen.

 

mainos
mainos
Lisää
Keskustelu

Lue myös

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Vieritä ylös