: Philips PX840T

Muhkeasti mankkaa

Philips tarjoaa yllättävän paljon ominaisuuksia pienellä budjetilla.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Paljon ominaisuuksia pienellä hinnalla.
Hinta vastaa laatua.
Elementit: 2 x 3-tuumaista täyden rekisterin elementtiä, 2 passiivisäteilijää

Taajuusalue: 50–20 000 Hz (–3 dB)

Vahvistin: 50 wattia

Max äänenvoimakkuus: 95 dB, 1 m

Liitännät: Aux (stereo-minijakki), Bluetooth 4.0, FM/AM-radio, CD-soitin

Langaton käyttö: 8 kpl D-pattereita

Mitat: 52,3 x 21 x 23,3 cm

Paino: 3,8 kg

Hinta: 200 €

Verkkosivusto: philips.fi

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Hollantilainen Philips oli vuosia tunnettu nimi kaikenlaisen kuluttaja-elektroniikan parissa, ja monet muistavat ensimmäisen televisionsa tai stereonsa olleen juuri Philips. Nykyään tilanne on hieman eri, sillä Philips tekee itse enää sairaalapuolen laitteita. Kuluttajille Philips näkyy yhä audiolaitteissa, jotka valmistaa Gibson Brands.

Philips PX840T on kuin kasarimankan arkkityyppi, ja designtiimi tuntuu katsoneen tarkkaan JVC Boom Blaster PX100:ta muotoillessaan. Ensisilmäyksellä sitä luulisi saman sarjan pienemmäksi malliksi.

Bling-blingiä kuitenkin riittää keskivertosoitinta enemmän. Jopa kalvot ja kahta täysrekisterielementtiä ympäröivät reunukset on tehty kullanvärisestä muovista. Sivuille sijoitetut passiivisäteilijät ja suuri volyymisäädin ovat kullanväriset. Muut osat ovat verkkomaisesti kuvioitua mustaa muovia. PX840T hyppää sisustuksesta silmille viimeistään valoshow’llaan, joka saa mankan hohkamaan. Irrotettava kantokahva ja sivujen kahvat tekevät mankasta helposti kannettavan ja siirreltävän.

Ilmoitettu vahvistinteho on 50 wattia, mutta käyttöohjeesta selviää virrankulutuksen olevan 20 wattia. Boom Blasterin tapaan Philips PX840T toimii pattereilla, ja jälleen niitä tarvitaan runsaasti: kahdeksan D-patteria.

Vaikka kokonaisvaikutelma on halpa ja PX840T on testin edullisin, on perinteinen mankka varustettu CD-soittimella ja radiolla. FM ja AM löytyvät molemmat, mutta ei DAB-radiota. AM-radion lisääminen valikoimaan ei tietystikään ole ollut kallis lisä, mutta rehellisesti puhuen on ihmeteltävä, mihin sitä tarvitaan.

Ääni

PX840T näyttää katu-uskottavalta, mutta ääni ei vastaa ulkonäköä. Suureksi osaksi soundi toimii, mutta reunoiltaan musiikki vaimenee. Suurista passiivisätelijöistä ja ”Dynamic Bass Boostista” (DBB) huolimatta rytmeihin ei synny riittävää painetta. Soolokappaleet kuulostavat parhailta, jolloin basson ja diskanttiäänten puutteet eivät niin hyvin pääse esille. Soundissa on silloinkin turhan terävä sävy keskirekisterin yläpäässä. Volyymin voimakkuus kipuaa korkeimmillaan 94 dB:iin.

Johtopäätökset

On hankala antaa tuomiota Philips PX840T:lle. Toisaalta se tarjoaa runsain mitoin ominaisuuksia hyvin pieneen hintaan. Toisaalta kaiken maailman ekstrat eivät ilahduta, jos soundi on huono. Jos haluaa saada kaiken eikä maksaa mitään, on tämä varmaankin oikea valinta, ja varmaan näitä kääräistään rippilahjoiksi monessa perheessä. Kysymys kuitenkin kuuluu: olisiko Philipsin kannattanut ujuttaa laitteeseen vähemmän, mutta parempia ominaisuuksia samalla hinnalla?

mainos
mainos
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Vieritä ylös