: JVC Boom Blaster RV-NB100B

Katujen kuningas

Ei ole Boom Blasterin voittanutta, kun kyseessä on katubileet!

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Klassikko. Pelkkä koko riittää säikäyttämään naapuruston lapset. Sisäänrakennettu CD-soitin, DAB-radio ja iPhone-asema.
Laite syö hulluna pattereita, mikä käy kalliiksi. Soundi on runsas mutta kaukana kirkkaasta.
Elementit: 2 x 8 cm:n täyden rekisterin elementtiä + 2 x 13 cm:n basso

Taajuusalue: 62–20 000 Hz

Vahvistin: 2 x 5 + 2 x 15 wattia

Max äänenvoimakkuus: 102 dB

Liitännät: Aux (stereo-minijakki), Bluetooth 4.0, iPhone-alusta, CD-soitin, DAB-radio, USB, kitarasisääntulo (6,3 mm:n jakki), mikrofonisisääntulo (6,3 mm:n jakki)

Langaton käyttö: 10 kpl D-pattereita

Mitat: 66,6 x 23,5 x 24,8 cm

Paino: 9,3 kg

Hinta: 400 €

Verkkosivusto: eu.jvc.com

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Kun testissä ovat ”boom-boxit”, ei JVC:tä sovi unohtaa. Boom Blaster edustaa painonsa ja kokonsa puolesta perinteistä vaahtosammutinluokkaa. Pituutta riittää käsivarren mitallinen (tarkalleen 666 millimetriä!) ja paksuutta viemäriputken verran. Ulkonäkö muistuttaa jostakin, joka on löytynyt armeijan ylijäämävarastosta. Malli on ollut olemassa vuosikymmeniä ja päivittynyt aina tarpeen mukaan. Kun ensimmäisissä versiossa keskeisin ominaisuus oli kasettisoitin, on sen paikalle tullut nyt asema iPhonea varten. Mukana on myös sisäänrakennettu CD-soitin, DAB-radio, USB-portti ja jopa 6,3 mm:n jakki sähkökitaraa varten. Liitäntävaihtoehtojen runsaus saa muut mankat vihreiksi kateudesta!

RV-NB100-mankassa on sisäänrakennettu virtalähde, jota kannattaa käyttää, sillä pattereita tarvitaan hullu määrä. Laite syö peräti 10 D-patteria, joiden uusiminen maksaa lähemmäs kaksikymmentä euroa. Tässä kohtaa olisi toivonut JVC:n tekevän myönnytyksen nykyajalle – ladattava akku olisi ollut hyvä vaihtoehto.

RV-NB100B testin painavin soitin, jonka koko ja ulkonäkö herättää kunnioitusta. Hiilenmustasta mankasta erottuvat vain punainen näyttö ja Bluetooth-yhteyttä osoittava sininen LED-valo.

Koristelu on yhtä rujoa kuin muotoilukin. Elementit ovat hieman pienemmät kuin ulkonäkö antaa ymmärtää: edessä on kaksi 3-tuumaista täyden rekisterin elementtiä, joita peittää halkaisijaltaan 5 tuuman verkko. Molemmissa päädyissä on 5-tuumaiset subwooferit, joita puolestaan peittävät 6,5 tuuman kokoiset verkot. Niitä varten on erillinen vahvistin, jota varten on oma volyymisäädin.

Ääni

RV-NB100-mankan soundi on pikemminkin raaka kuin puhdas. Bassorumpu ei sano ”pum!” vaan ”poks!”. Basso ei ole järin syvä mutta sitäkin voimakkaampi. Super Woofer -säätimellä basson määrää voi säätää, mutta useimmat Boom Blaster -fanit varmaankin jättäisivät asetuksen täydelle teholle.

Laulu kuulostaa hieman kylmältä ja diskanttia ei ole oikein nimeksikään. Hip hop -kappaleista RV-NB100 suoriutuu kuitenkin täysin. ”Täysin” tarkoittaen 102 dB:iin asti.

Johtopäätökset

Boom Blaster on ollut myynnissä suunnilleen pyramidien rakentamisesta lähtien ja se pystyy yhä pyyhkimään pöydän kilpailijoillaan raa’alla katutyylillään. Se soittaa kovempaa ja korkeammalta kuin juuri kukaan muu, ja soittaa kaikkea paitsi LP-levyjä. Se on myös käsittämättömän epäkäytännöllinen eikä soundi ole lähimainkaan puhdas. Mutta jos tyyli on makuusi, niin anna mennä! Siinä mielessä se muistuttaa Marshall Kilburnia – vihaajat vihaa mutta fanit rakastaa.

mainos

 

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Vieritä ylös