TESTISSÄ : AKG N700NCM2

Loistava vaihtoehto

AKG N700NCM2 yllättää positiivisesti kauniilla designillaan ja omanlaisella äänellään.

 itemprop
AKG N700NCM2

Ääni & Kuva kiteyttää

Tarkka ääni ja tehokas vastamelu, joka ei ole läpitunkeva. Tyylikäs design ja hyvät materiaalit. Käyttäjäystävällinen. Sovellus löytyy.
Ei aptX-tukea. Hiukan tiukka istuvuus.
 • Tyyppi: Langaton vastamelukuuloke
 • Elementit: Ei ilmoitettu
 • Taajuusalue: 10–20 000 Hz
 • Koodekki: Samsung Scalable, SBC, AAC
 • Aktiivinen vastamelu: On
 • Mikrofoni: On
 • Sovellus: AKG Headphone
 • Liitännät: 3,5 mm, USB-C, Bluetooth 4.2
 • Paino: 278 g
 • Akku: 3,7 voltin 800 mAh, akunkesto 23 h
 • Verkkosivusto: samsung.com/fi
lisää
vähemmän

Suositushinta: 200 €

AKG:ta käy tavallaan vähän sääliksi. Aikoinaan itävaltalaisyritys, joka 90-luvulla liitettiin Harmaniin, oli synonyymi korkealaatuiselle ammattilaistason äänelle. 2010 yritys jopa voitti tekniikka-Grammyn työstään studioäänen eteen.

Vuoden 2017 jälkeen, jolloin Samsung osti Harmanin ja sitä kautta AKG:n, ei voittajabrändistä ole juuri kuulunut. Varsinkaan kuluttajatuotteiden saralla. Pari vuotta sitten testasimme suljetun AKG K550 MKIII -mallin, mutta muuten radiohiljaisuus on ollut melko täydellistä pois lukien muutama erittäin kallis highend-malli. Sillä aikaa AKG:n pääkonttori Wienissä on ehtinyt sulkeutua ja muuttaa Kaliforniaan.

Nyt Samsungin hallinnoima AKG on vihdoin tullut takaisin tavallisille käyttäjille suunnattuine kuulokkeineen. Kyseessä on langaton vastamelumalli samassa hintaluokassa kuin referenssimallimme Sony WH-1000XM3 ja sitä edeltävä vastamelupäällikkö Bose Noise-Cancelling Headphones 700. AKG:n – ja samalla Samsungin – kilpailijat eivät jää vain Sonyyn ja Boseen, vaan Apple-omisteinen Beats ja tanskalainen B&O painivat samoilla apajilla – ja ne ovat suurelle yleisölle varsin tuttuja merkkejä.

Etenkin Sony WH-1000XM3, joka meistä on edelleen markkinoiden paras langaton vastamelukuuloke, vaikka onkin ollut kaupoissa jo muutaman vuoden ajan.

Vuonna 2010 AKG voitti tekniikka-Grammyn työstään studioäänen ja levytysten eteen. Kuva: AKG

Erottuu joukosta

Ensisilmäyksellä huomaa, että Samsungilla ja AKG:llä on muutama mainio idea, joiden avulla N700NCM2 erottuu joukosta. Litteä ja elegantti muotoilu näyttää viehättävältä, ja materiaalit – alumiini ja kova muovi – tuntuvat kestäviltä. Sanka on kuitenkin joustava ja tyynyt melko kapeat. Ne peittävät korvat hyvin, mutta ei tule sellaista tunnetta, että korvat hukkuisivat niihin.

Mukana paketissa tulee johto sekä lentokoneadapteri – huomaavainen ele!

Mustat kuulokkeet on tehty alumiinista ja kovasta muovista, jotka huokuvat laatua ja vaikuttavat kestäviltä. Kuva: AKG

Suoraviivaista meininkiä

Jos ei halua käyttää mukana tulevaa johtoa, kuulokkeet saa helposti liitettyä kännykkään, tablettiin tai tietokoneeseen Bluetoothin avulla. Musiikkielämystä voi hienosäätää lataamalla AKG:n Headphone-sovelluksella, joka on mukava suoraviivainen ja yksinkertainen. Taajuuskorjaimella ääntä voi säätää mieleisekseen, ja lisäksi sovelluksesta saa päälle ja pois Ambient Aware- ja Talk Thru-ominaisuudet, joiden avulla käyttäjä voi kuulla ympäristön äänet musiikin läpi ja keskustella muiden kanssa ottamatta kuulokkeita pois päästä. Aktiivista vastamelua ohjataan niin ikään sovelluksesta, mutta vastamelun määrää ei voi säätää, eikä myöskään äänentasoa, joka Ambient Aware- ja Talk Thru -asetuksilla pääsee läpi.

mainos

Jos on kokeillut Sony WH-1000XM3 -kuulokkeita ja Sonyn Headphone-sovellusta, jossa on hurjasti eri ominaisuuksia, voi AKG:n sovellus tuntua rajoittuneelta. Meistä se on kuitenkin erittäin hyvä ja helppokäyttöinen, ja on fiksua, että AKG on päättänyt keskittyä vain muutamaan oleellisimpaan ominaisuuteen.

mainos

Ei niin läpitunkevaa ääntä

Isoin huomio kuulokkeissa keskittyy tietysti ääneen, ja tässäkin N700NCM2 eroaa massasta. Sanotaan heti alkuun, että äänenlaadultaan Sony WH-1000XM3 on edelleen meistä paras vastamelukuuloke, mutta jos kaipaa jotain hieman erilaista, voi N700NCM2 olla loistava vaihtoehto.

Testatessamme AKG:n kuulokkeita olemme soittaneet eri musiikkigenrejen kappaleita, katsoneet elokuvia ja puhuneet puhelimessa ne päässämme. Musiikilla on haluttu kunnolla haastaa, joten soittolistalla on ollut heavy metalia, kuten Rammstain ja Korn, industrialia ja vaihtoehtorockia, kuten A Perfect Circle, Gary Numan ja Nine Inch Nails, poppia ja bluesia, kuten Feya Ridings ja Leonard Cohen, sekä jazzia Moka Efti Orchestralta Babylon Berlin -sarjan soundtrackilta.

Kuulokkeet saa päälle ja pois oikeasta kupista. Samasta paikasta löytyy nappi myös Ambient Awarelle ja Talk Thrulle. Kuva: AKG

Kokonaisvaikutelma äänestä on positiivinen. AKG:n soundi on hiukan kuivempi ja varautuneempi kuin Sony WH-1000XM3:lla. Äänimaisema ei soi päässä yhtä suurena, mutta toisaalta ääni tuntuu juuri siksi myös miellyttävältä. Basso on syvä, mutta hillitty ja selkeä. Sekä keskirekisteri että diskantti saavat hyvin tilaa tuoden erinomaista läsnäolon tuntua kappaleisiin, joissa on paljon soittimia. Laulu pysyy silti keskellä, ja soi kirkkaasti ja melkein liikuttavasti Leonard Cohenin You Want It Darker -kappaleessa sekä Moka Efti Orchestran Crocodile Bluesissa, jossa kuullaan pitkä akustisen basson, trumpetin ja karkean miesäänen vuoropuhelu.

Vastamelu toimii tehokkaasti, mutta se ei ole niin läpitunkevaa, että syntyisi juustokupuefekti, jossa tuntuu kuin olisi jonkin oudon vakuumin sisällä. Tämä tekee myös puheluiden äänenlaadulle hyvää, joten N700NCM2 sopii mainiosti myös puheluihin.

mainos

Ei aptX-tukea

Pieniltä pettymyksiltäkään ei voi välttyä. AKG:n kuulokkeet kilpailevat vahvasti markkinoiden parhaiden vastamelukuulokkeiden kanssa, mutta ne eivät tue paremman äänenlaadun signaalinsiirtoa aptX-koodekkia. Sen vuoksi AKG ei ole Android-puhelimen omistajille niin kiinnostava vaihtoehto (iPhone ei tue aptX:ää lainkaan), sillä korkearesoluutioisen musiikin suoratoisto kännykästä ei onnistu. AKG käyttää Samsungin omaa Samsung Scalable -koodekkia, jollainen on myös muun muassa Samsung Galaxy Buds -nappikuulokkeissa. On kuitenkin kyseenalaista, pystyvätkö muut kuin Samsungin omat puhelinmallit tukemaan korkearesoluutioista äänensiirtoa AKG N700NCM2 -kuulokkeisiin.

Toinen miinus tulee sangasta, joka istuu erittäin tiukasti päätä vasten. Emme päässeet kokeilemaan, onnistuisiko pitkä lento vaikkapa Aasiaan tai Yhdysvaltoihin AKG:n kuulokkeet päässä mukavasti, mutta tuntuma herättää epäilyksiä. Tietysti istuvuus riippuu siitäkin, kuinka iso pää käyttäjällä sattuu olemaan – suosittelemmekin aina kokeilemaan kuulokkeita ennen ostamista.

Vasemmasta kuulokekupista löytyy volyyminapit sekä kappaleiden vaihtoa ohjaileva nappi. Kuva: AKG

Johtopäätökset

N700NCM2 on erinomainen haastaja vastamelumarkkinoiden valtiaille Sonylle ja Boselle. Äänimaisema on varautuneempi ja vastamelu vähemmän läpitunkeva, mutta äänenlaatu on selvästi samalla tasolla kuin parhailla kilpailijoillakin.

Jotkut käyttäjät varmaankin jäävät kaipaamaan enemmän säätömahdollisuuksia sovellukseen, toiset taas aptX-koodekkia. Kannattaa myös varmistaa, että kuulokkeet istuvat omaan päähän mukavasti.

Useimmille ihmisille voimme lämpimästi suositella AKG N700NCM2 -vastamelukuulokkeita, jotka ovat mielestämme paremmat kuin Bose Noise Cancelling Headphones 700.

Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Lue myös

Shure Aonic 50 lifestyle

Taivaan portit aukeavat

Shure Aonic tarjoaa ehkäpä parasta koskaan kuulemaamme äänenlaatua vastamelukuulokkeista.

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Vieritä ylös