Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Testissä: AKG K550 MKIII

Yllättävän tarkka

AKG:n suuret ja tyylikkäät kuulokkeet kaivavat musiikista uusia yksityiskohtia.

Julkaistu 20.04.2018 - 11:36
AKG K550 MKIII
John Hvidlykke

AKG on tehnyt kuulokkeita jo vuosia ja sillä on pitkä perinne ammattilaispuolella, jossa valmistaja tunnetaan myös mikrofoneistaan. AKG on alun perin Itävallan Wienistä, mutta nykyisin osa Harman groupia, jonka taas omistaa Samsung.

AKG K550 MKIII on suuri – erittäin suuri – suljettu over-ear-malli. Kupit ovat melkein CD-levyn kokoiset, ja ne on pehmustettu pehmeästä nahasta ja memory foamista tehdyillä tyynyillä. Kuulokkeet ovat mattamustaa muovia, mutta koon lisäksi mikään ei erityisemmin erota mallia joukosta. Johto on pehmeä ja irrotettava.

Basso on raskas ja vakaa – ja tarpeeksi tehokas tempaamaan mukaan. Silti sitä ei ole liioiteltu liikaa (pieni liioittelu on vain hyväksi). Basso ei ole yhtä matala ja dynaaminen kuin testin parhailla kuulokkeilla, mutta ilman vertailua siihen tuskin kiinnittäisi huomiota.

Mainos
AKG K550 3 33340
Kuulokkeet ovat mattamustaa muovia eivätkä ne erotu kokoaan lukuun ottamatta joukosta.

 

Keskirekisteri tuntuu melko vääristymättömältä ja laulu persoonalliselta kaksiulotteisen sijaan. Tarkkuus ei ole Shuren luokkaa, mutta toisaalta hintakin on halvempi. AKG K550 MKIII on todennäköisesti helpompi kumppani hänelle, joka ei tarvitse ammattilaista analyysityökalua vaan haluaa vain nautiskella musiikista.

Vaikka lämmin ja täyteläinen basso saa suurimman huomion, on diskantti on erittäin miellyttävä ja erotteleva. Stevie Ray Vaughanin soolokitara Tin Pan Alley -kappaleessa on kuin pieniä ja teräviä transientteja pulppuava lähde.

Johtopäätökset

AKG K550 MKIII tarjoaa todella hyvin vastinetta rahoille. Kuulokkeet tarjoilevat yhtä hyvin lämmintä ja miellyttävää tunnelmaa kuin tiukkaa rockiakin. Äänentoisto on yllättävän tarkkaa paljastaen hyvän ja huonon äänityksen erot armotta. Hinta on vain puolet testin kalleimmista laitteisiin verrattuna, mutta silti AKG on niille kova vastus. Sanat ”Reference Headphones” tulee siis ottaa vakavasti.

Ääni & Kuva kiteyttää

Vivahteikas ääni, joka on enemmän kuin hintansa väärti. Mukaansa tempaava basso. Rakenne ei ole yhtä laadukas kuin kalliimmissa malleissa. Basso voisi olla tarkempi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top