Testissä : AKG K550 MKIII

Yllättävän tarkka

AKG:n suuret ja tyylikkäät kuulokkeet kaivavat musiikista uusia yksityiskohtia.

Ääni & Kuva kiteyttää

Vivahteikas ääni, joka on enemmän kuin hintansa väärti. Mukaansa tempaava basso.
Rakenne ei ole yhtä laadukas kuin kalliimmissa malleissa. Basso voisi olla tarkempi.
Elementit: 50 mm

Taajuusalue: 12–28 000 Hz

Herkkyys: 114 dB

Impedanssi: 32 ohmia

Enimmäiskuormitus: 200 mW

Johto: 3 m, irrotettava

Paino: 305 g (ilman johtoa)

Verkkosivusto: akg.fi

Hinta: 200 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

AKG on tehnyt kuulokkeita jo vuosia ja sillä on pitkä perinne ammattilaispuolella, jossa valmistaja tunnetaan myös mikrofoneistaan. AKG on alun perin Itävallan Wienistä, mutta nykyisin osa Harman groupia, jonka taas omistaa Samsung.

AKG K550 MKIII on suuri – erittäin suuri – suljettu over-ear-malli. Kupit ovat melkein CD-levyn kokoiset, ja ne on pehmustettu pehmeästä nahasta ja memory foamista tehdyillä tyynyillä. Kuulokkeet ovat mattamustaa muovia, mutta koon lisäksi mikään ei erityisemmin erota mallia joukosta. Johto on pehmeä ja irrotettava.

Basso on raskas ja vakaa – ja tarpeeksi tehokas tempaamaan mukaan. Silti sitä ei ole liioiteltu liikaa (pieni liioittelu on vain hyväksi). Basso ei ole yhtä matala ja dynaaminen kuin testin parhailla kuulokkeilla, mutta ilman vertailua siihen tuskin kiinnittäisi huomiota.

Kuulokkeet ovat mattamustaa muovia eivätkä ne erotu kokoaan lukuun ottamatta joukosta.

 

Keskirekisteri tuntuu melko vääristymättömältä ja laulu persoonalliselta kaksiulotteisen sijaan. Tarkkuus ei ole Shuren luokkaa, mutta toisaalta hintakin on halvempi. AKG K550 MKIII on todennäköisesti helpompi kumppani hänelle, joka ei tarvitse ammattilaista analyysityökalua vaan haluaa vain nautiskella musiikista.

Vaikka lämmin ja täyteläinen basso saa suurimman huomion, on diskantti on erittäin miellyttävä ja erotteleva. Stevie Ray Vaughanin soolokitara Tin Pan Alley -kappaleessa on kuin pieniä ja teräviä transientteja pulppuava lähde.

Johtopäätökset

AKG K550 MKIII tarjoaa todella hyvin vastinetta rahoille. Kuulokkeet tarjoilevat yhtä hyvin lämmintä ja miellyttävää tunnelmaa kuin tiukkaa rockiakin. Äänentoisto on yllättävän tarkkaa paljastaen hyvän ja huonon äänityksen erot armotta. Hinta on vain puolet testin kalleimmista laitteisiin verrattuna, mutta silti AKG on niille kova vastus. Sanat ”Reference Headphones” tulee siis ottaa vakavasti.

mainos
mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Asus ZenBook Flip S UX371 on tämän hetken parhaita hybridikannettavia, jonka näyttö tekee erityisen suuren vaikutuksen.
Philips on varustanut värikkään OLED-televisionsa vahvalla Bowers & Wilkinsin soundbarilla. Lopputuloksena on todellinen unelma-tv!
Himoitsetko 8K-televisiota, mutta pankkitili ei kannusta sellaisen hankkimiseen? Samsung Q700T saattaa olla oiva ratkaisu ongelmaan.
Applen ensimmäiset pantakuulokkeet ovat järjettömän hintaiset, mutta todella hyvät – melkein kaikessa.
Nikon on kuunnellut arvostelijoita ja hienosäätänyt Z6 II -malliaan tehden siitä tämän hetken parhaita kameraostoksia.
Uusien kuulokkeiden ostajat päätyvät nyt useimmiten täysin langattomiin nappikuulokkeisiin, eikä ihme.
Joskus harvoin tulee vastaan kaiutin, joka saa ihmisen pohtimaan olemassaoloaan ja elämäänsä.
Saitko juuri hankittua uuden PlayStation 5:n tai Xbox Series X:n? Ehkäpä parempi peliruutukin kelpaisi siinä tapauksessa. Testasimme parhaat pelitelevisiot!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös