Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Testissä: Shure SRH940

Työkalu studioon

Shuren referenssikuulokkeet sopivat myös ammattilaisten studiokäyttöön.

Julkaistu 20.04.2018 - 11:47
Shure SRH940
John Hvidlykke

Amerikkalainen Shure on yksi hifipuolen vanhoista tekijöistä. Vaikka yritys on yli 90-vuotias, ovat kuulokkeet kuuluneet listalle vasta yhdeksän vuoden ajan.

SRH940 kuuluu Shuren ammattilaiskategoriaan, ja sitä pidetään studiokäyttöön soveltuvana referenssimallina. Shure kuvaa mallia jopa tarkemmaksi kuin kalliimpaa SRH1540:aa, jonka toisaalta sanotaan olevan hauskempi kuunneltava.

SRH940-mallin mukana tulee kaksi johtoa: tavallinen suora johto ja vanhanaikainen spiraalijohto – juuri sellainen, jollainen useimmissa kuulokkeissa oli allekirjoittaneen ollessa teini! Iskunkestävässä (!) kotelosta löytyy ylimääräiset veluuriset tyynyt, jotka ovat muuten samanlaiset kuin kuulokkeissa mukana tulevat.

Mainos
shure srh940 professional reference headphones 2 33348
Kupit ja panta ovat hopeanväristä muovia.

 

Kupit ja panta ovat hopeanväristä muovia, mikä ei tunnu erityisen ylelliseltä, mutta toimii toki työkuulokkeissa.

Shure SRH940 on suljetun tyypin kuuloke. Kupit eristävät hyvin ulkopuolisia ääniä, mutta suljetuissa malleissa ilmavuus ei usein yllä avoimien mallien tasolle.

Basso on toisaalta suljettujen mallien valtti. Shure SRH940 ei ole bassoltaan yhtä äärimmäinen kuin vaikkapa Meze 99 Classics. Mutta basso kyllä toimii, kuten huomaa heti, kun laittaa vähänkin bassoisamman kappaleen soimaan.

Dynamiikat ovat todella, todella hienot. Myös keskirekisterin erottelevuus on erinomaista. Piano ja kuorolaulu Songs from Liquid Daysin Open the Kingdom -kappaleella soivat täydellisen puhtaina. Sama pätee Right Hand Manin lauluun, josta on helppo erottaa kolmen laulajan persoonallisuudet.

Upea resoluutio jatkuu diskanttirekisterissä, jossa hi-hatin rumpuvispilät toistuvat kirkkaasti. Kevyttä ja ilmavaa – mutta ei ylitsevuotavaa.

shure srh940 professional reference headphones 3 33349
Dynamiikat ovat todella, todella hienot. Myös keskirekisterin erottelevuus on erinomaista.

 

Johtopäätökset

Shure SRH940 -kuulokkeilla ei voi sanoa olevan heikkouksia. Malli hoitelee niin raskaan rockin kuin taidemusiikinkin ja kaiken siltä väliltä, ja sen erottelevuus on tässä hintaluokassa loistava. Kaikki taajuudet toistuvat puhtaasti minkään nousematta toista tärkeämmäksi. Täytyy myös sanoa, että mallin ”studio reference” -merkintä on ansaittu. Näitä kuulokkeita kelpaa pitää päässä koko pitkän päivän miksauspöydän ääressä.

Ääni & Kuva kiteyttää

Erotteleva ja puhdas soundi. Poikkeuksellisen neutraali äänentoisto kaikissa rekistereissä. Eivät tempaa mukaansa kuten jotkin bassovoittoisemmat, kotikäyttöön suunnitellut kuulokkeet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top