Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Testissä: Grado Prestige SR325e

Nostalgiamatka ensimmäisessä luokassa

Grados Prestige -kuulokkeet tarjoavat upeaa äänenlaatua matkalla tyylikkäisiin Mad Men -tunnelmiin.

Julkaistu 20.04.2018 - 11:18
Grado Prestige SR325e
John Hvidlykke

Grado SR325e näyttää mukavan retrolta. Litteä, nahkapäällysteinen panta ja metallisangoin kiinnitetyt kupit tuovat mieleen 1960-luvun. Kuulokevalmistajat näkevät suuresti vaivaa estääkseen johtoa sotkeutumasta. Grado 325 on ratkaissut ongelman valitsemalla paksuimman johdon, jonka olen kuunaan kuulokkeessa nähnyt: kuusi millimetriä paksu ja kumipäällysteinen! Toisaalta johto on vain puolitoista metriä pitkä. Paksuuden vuoksi johdossa on kokonaiset kahdeksan johdinta.

Kupit ovat suljettua (over-ear) mallia, joskaan ne eivät istu yhtä tiiviisti kuin muilla. Tyynyt ovat puolikiinteää vaahtomuovia, jonka useat kerrokset vaikuttavat käsin liimatulta. Tyynyt antavat keveän ja avoimen tunnun, mikä on varmasti erityisen mukavaa lämpiminä kesäpäivinä. Toisaalta mukavuutta heikentää se, että elementin päällä oleva kangaspäällysteinen metalliverkko lepää suoraan korvaa vasten.

Grado SR325e Hero 33320
Grado SR325e:n litteä panta ja metallikiinnikkeiset kupit tuovat mieleen 1960-luvun.

 

Mainos

Ääni ei noudata retrolinjaa, vaan on täysin tätä päivää. Äänikuva on suoraviivainen ja erittäin vivahteikas.

Basso on vakaa ja tiukka, eikä ole helppo estää jalkaa naputtamasta Chris Jonesin No Sanctuary Here -kappaleen mukana.

Keskirekisteri erottuu vähiten. Siinä ei ole siis mitään vikaa, vaan laulu toistuu puhtaasti ja värittymättä. Hugh Maskelan Stimela soi läheisesti ja intiimisti. Vivahteet eivät kuitenkaan pomppaa esiin kuten diskantissa, jonka kevyt ja ilmava sointi on ilo korville.

Grado SR325e Side 33318
Kupit edustavat suljettua rakennetta mutta eivät ole yhtä tiiviit kuin monilla muilla.

 

Johtopäätökset

Grado SR325e on ensimmäinen luokan nostalgiatrippi. Soundi on mukaansatempaava ja miellyttävä. Tekee heti mieli kaivaa esiin jokin Miles Davisin levy, kaataa vähän viskiä lasiin ja uppoutua Chesterfield-nojatuoliin. Mutta kauankohan siinä jaksaisi olla? Vaikka soundi onkin vivahteikas ja nautinnollinen matalimmista bassoista korkeimpiin nuotteihin, ei kuulokkeiden mukavuus vakuuta yhtä lailla.

Ääni & Kuva kiteyttää

Soundi on vivahteikas ja mukaansatempaava. Tyylikäs design. Asettuu kevyesti ja ilmavasti korville. Paksu, pehmeä johto on tyylikäs mutta liian painava näin kevyille kuulokkeille. Mukavuus voisi olla parempikin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Kestävä, kestävämpi, Jabra?

Ääni & Kuva
Scroll to Top