Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Testissä: Audio-Technica ATH-AD900X

Kaikin puolin ilmava

Audio-Tehnica vakuuttaa ilmavuudellaan niin fysiikan kuin äänen puolesta.

Julkaistu 20.04.2018 - 11:41
Audio-Technica ATH-AD900X
John Hvidlykke

Audio-Technica ATH-AD900X -kuulokkeiden lisänimi Air tuntuu erittäin soveliaalta. Ensinnäkin avoimen rakenteen kuulokkeet koostuvat lähestulkoon ei-mistään. Suurisilmäisen verkon läpi kelpaa ihastella kuulokkeiden rakennetta. Myös panta on melkein ilmaa: kiinteän pannan sijaan päätä tukee muutama tyyny. Ratkaisut säästävät painoa ja muuten suurehkosta koostaan huolimatta ATH-AD900X on kevyimmän tuntuisia over-ear-kuulokkeita.

Audio-Technican kuulokkeiden soundi on yhtä avoin ja ilmava kuin kuulokkeet itsekin. Livemusiikki kuulostaa todellakin elävältä, mutta tietenkin kuulokkeet selviävät upeasti myös studiolevytyksistä.

ATH AD900x 33343
ATH-AD900X-kuulokkeiden lisänimi Air sopii kuin nenä päähän.

 

Mainos

Basso ei ole tehokas kuin joissakin suljetuissa malleissa (etenkin verrattuna Meze 99 Classicsiin). Toisaalta ne eivät jää kauaksi Shure SRH940:n bassontoistosta. Ja kuiva se on kuin hiekkapaperi kesäpäivänä.

Laulu soi avoimesti ja vapaasti, ilman häivähdystäkään suljetusta tai pakatusta fiiliksestä. Therese Juelin Tiden bara går -liveversio tuntuu täydellisen elävältä. Sama pätee diskanttiin, josta pienet perkussiot erottuvat kirkkaasti ja täysin painottomasti.

Johtopäätökset

Audio-Technica ATH-AD900X on tyylikäs kuulokemalli, jonka kuuntelu on täydellisen rentouttavaa. Tunnelma ei ole yhtä eristäytynyt kuin suljetuilla malleilla. Kääntöpuolena avoimessa mallissa on äänen vuotaminen ulos, joten muut pääsevät jakamaan musiikin, halusipa sitä tai ei. ATH-AD900X.n soundi on erittäin onnistunut. Se toimii erityisen hyvin jazzin ja klassisen musiikin kuunteluun, samoin laulun.

Ääni & Kuva kiteyttää

Ultrakevyt ja ilmava soundi. Huippumukavat päässä. Basso ei ole yhtä tehokas kuin parhaissa suljetuissa malleissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top