Testissä : Audio-Technica ATH-AD900X

Kaikin puolin ilmava

Audio-Tehnica vakuuttaa ilmavuudellaan niin fysiikan kuin äänen puolesta.

Ääni & Kuva kiteyttää

Ultrakevyt ja ilmava soundi. Huippumukavat päässä.
Basso ei ole yhtä tehokas kuin parhaissa suljetuissa malleissa.
Elementit: 53 mm

Taajuusalue: 5–35 000 Hz

Herkkyys: 100 dB

Impedanssi: 38 ohmia

Enimmäiskuormitus: 1 000 mW

Johto: 3 m, kiinteä

Paino: 265 g

Verkkosivusto: eu.audio-technica.com

Maahantuoja: soundtools.fi

Hinta: 330 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Audio-Technica ATH-AD900X -kuulokkeiden lisänimi Air tuntuu erittäin soveliaalta. Ensinnäkin avoimen rakenteen kuulokkeet koostuvat lähestulkoon ei-mistään. Suurisilmäisen verkon läpi kelpaa ihastella kuulokkeiden rakennetta. Myös panta on melkein ilmaa: kiinteän pannan sijaan päätä tukee muutama tyyny. Ratkaisut säästävät painoa ja muuten suurehkosta koostaan huolimatta ATH-AD900X on kevyimmän tuntuisia over-ear-kuulokkeita.

Audio-Technican kuulokkeiden soundi on yhtä avoin ja ilmava kuin kuulokkeet itsekin. Livemusiikki kuulostaa todellakin elävältä, mutta tietenkin kuulokkeet selviävät upeasti myös studiolevytyksistä.

ATH-AD900X-kuulokkeiden lisänimi Air sopii kuin nenä päähän.

 

Basso ei ole tehokas kuin joissakin suljetuissa malleissa (etenkin verrattuna Meze 99 Classicsiin). Toisaalta ne eivät jää kauaksi Shure SRH940:n bassontoistosta. Ja kuiva se on kuin hiekkapaperi kesäpäivänä.

Laulu soi avoimesti ja vapaasti, ilman häivähdystäkään suljetusta tai pakatusta fiiliksestä. Therese Juelin Tiden bara går -liveversio tuntuu täydellisen elävältä. Sama pätee diskanttiin, josta pienet perkussiot erottuvat kirkkaasti ja täysin painottomasti.

Johtopäätökset

Audio-Technica ATH-AD900X on tyylikäs kuulokemalli, jonka kuuntelu on täydellisen rentouttavaa. Tunnelma ei ole yhtä eristäytynyt kuin suljetuilla malleilla. Kääntöpuolena avoimessa mallissa on äänen vuotaminen ulos, joten muut pääsevät jakamaan musiikin, halusipa sitä tai ei. ATH-AD900X.n soundi on erittäin onnistunut. Se toimii erityisen hyvin jazzin ja klassisen musiikin kuunteluun, samoin laulun.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Jabran suurin täysin langaton kuulokemalli ei ole järin suuri. Silti se on täynnä hienoja ominaisuuksia!
Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös