TESTISSÄ

Sony WH-1000XM3

 itemprop
TESTISSÄSony WH-1000XM3
Sony WH-1000XM3

Sony johtaa edelleen

Maailman parhaat vastamelukuulokkeet tunnetaan yhä nimellä Sony WH-1000XM3.

Parasta vastamelua mitä saatavilla on, huippuluokan äänenlaatu ja mukavuus. Hintakin on tullut alemmas.
Täysin tiiviit kuulokkeet voivat alkaa tuntua suljetulta kuplalta jonkin ajan päästä.

Siitä on jo yli vuosi, kun Sony WH-1000XM3 tuuppasi Bose QC35II:n valtaistuimeltaan ja kruunasi itsensä hiljaisten matkojen kuninkaaksi. Vastamelumaailmassa se on pitkä aika, sillä uusia malleja julkaistaan tiuhaan tahtiin.

Kuulokkeet ovat tyylikkäät ja hillityt. Suuret ovaalit kupit majoittavat korvat mukavasti, ja pehmeät tyynyt laskeutuvat tiiviisti ja miellyttävästi päätä vasten.

WH-1000XM3 tottelee puhetta, joko Google Assistantin tai Applen Sirin kautta. Akunkesto on 30 tuntia ja USB-C-pikalatauksen ansiosta 10 minuutin latauksella saa viisi tuntia soittoaikaa.

Kuulokkeissa on tuki Bluetoothin kautta siirrettävälle pakkaamattomalle äänelle Sonyn LDAC-koodekilla (käyttö vaatii Sonyn puhelimen). Muilla kuulokkeilla vahvistin on digitaalinen, mutta Sony on valinnut analogisen.

Äänenlaatu on erinomainen, tosin Sennheiser, Beyerdynamic ja DALI kuulostavat hifiuskottavammilta. Basso on painava mutta ei liian. Diskantti jää hiukan vetäytyneesti, mutta soundi ei kuitenkaan kallistu tummaksi.

Sony on työskennellyt kovasti vastamelun eteen. Jotkut vastamelumallit ovat tehokkaimmillaan diskanttiäänten parissa, mutta WH-1000XM3 onnistuu erinomaisesti sekä diskantin että basson suhteen. En ole vieläkään kuullut tätä parempaa vastamelua!

Johtopäätökset

Kilpailijamäärät kasvavat vastamelun saralla, mutta Sony pysyy yhä muiden edellä. Istuvuus on huippua ja vastamelu on niin hiljaista kuin olla voi.

mainos

Myös äänenlaatu on loistava, ja dynamiikka ja basso ovat hyvin hallussa. Pikalataus tähän päälle, ja avot: Sony WH-1000XM3 on maailman paras vastamelukuuloke tälläkin hetkellä. Kun hintaakin on tiputettu, joutuu todella miettimään, miksi edes harkitsisi muita.

mainos

 

(Kuva: Sony)

Faktat

 • Tyyppi: Over-ear, suljettu, langaton
 • Elementit: 40 mm
 • Taajuusalue: 20–40 000 Hz
 • Akunkesto: 30 h vastamelu ja Bluetooth päällä
 • Liitännät: 3,5 mm, USB-C, BT 4.2 aptX/LDAC
 • Puheohjaus: On
 • Paino: 255 g
 • Väri: Musta tai hopea
 • Verkkosivusto: sony.fi

Hinta

299 €

Paras hinta

   data-srcset
  12 langatonta vastamelukuuloketta Vastamelun valtaistuinpeli
  Myös tässä testissä
   data-srcset
  Jabra Elite 85h
  Jabra haastaa eliitin
  Jabra haluaa valloittaa oman palansa luksusluokan vastamelumarkkinasta.
   data-srcset
  Sennheiser Momentum 3 Wireless
  Sennheiserin langattomien kuulokkeiden kolmas versio on pullollaan uusiakin herkkuja.
   data-srcset
  Sennheiser PXC 550-II Wireless
  Sennheiser pelaa varman päälle ja on päivittänyt laatumallinsa säätyvällä vastamelulla ja ääniohjauksella. Käyttöliittymä on ikävästi kärsinyt vähän matkan varrella.
   data-srcset
  DALI IO-6
  DALIn kuulokedebyytti asettaa tanskalaisvalmistajan ylellisten vastamelukuulokkeiden huipulle.
   data-srcset
  Bowers & Wilkins PX7
  Bowers & Wilkins ei ole säästellyt laadussa uuden vastamelukuulokemallinsa kanssa.
   data-srcset
  Beyerdynamic Lagoon ANC
  Beyerdynamic Lagoon ANC toimii musiikin kanssa paremmin kuin muut testaamamme vastamelukuulokkeet.
   data-srcset
  Bang & Olufsen Beoplay H9 3rd Gen.
  Hyväksi havaittu
  Bang & Olufsenin ylellisistä vastamelukuulokkeista on saatu jo kolmas sukupolvi. Uudistukset jäävät pieniksi, melkeinpä huomaamattomiksi.
   data-srcset
  Kygo A11/800
  Norjalainen lifestylebrändi Kygo hyppää mukaan ylellisten vastamelukuulokkeiden markkinaan.
   data-srcset
   data-srcset
  Bose Noise Cancelling Headphones 700
  Bose on tehnyt parhaansa NCH700-kuulokkeiden kanssa. Tai no, toiseksi parhaansa.
   data-srcset
  Beats by Dre Solo Pro Wireless
  Kukapa olisi uskonut, että bassostaan tunnettu Beats onnistuisi luomaan näin neutraalin soundin?
  Lisää
  Keskustelu
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Testissä

  Sony WH-1000XM3

   itemprop
  TestissäSony WH-1000XM3
  Sony WH-1000XM3

  Hipihiljaa

  Vapise, Bose! Sony WH-1000XM3 -kuulokkeet ovat maailman parhaat vastamelukuulokkeet.

  Parasta vastamelua, mitä saatavilla on, ääni on huippuluokkaa ja istuvuus miellyttävä.
  Täysin tiiviit kuulokkeet voivat alkaa tuntua hieman ahdistavilta pitkään käytettynä.

  Jos haluaa pärjätä vain yksillä kuulokkeilla, tulisi niiden olla sekä langattomat että aktiivisella vastamelulla varustetut. Myyntimenestys tällä saralla on Bose QC35. Meidän mielestämme parhaat tämän kategorian kuulokkeet ovat kuitenkin Sony WH-1000XM2. Niissä on sekä parempi soundi että parempi vastamelu kuin Bosella. Ansiot johtunevat automaattisesta ilmanpaineen säädöstä.

  WH-1000XM2:ssa oli pieni puute: kuulokkeet sammuvat itsestään viiden minuutin hiljaisuuden jälkeen. Jos siis haluaisi nauttia pelkästä äänenvaimennuksesta ilman musiikin kuuntelua, ei se onnistu. Bosen omistajat voivat määritellä sammumisen sovelluksesta, mutta Sonyn käyttäjien ainoaksi ratkaisuksi jää johdon kytkeminen. XM2:n diskantti oli hieman vaimea , ja dynamiikoiltaan ja transienttivasteeltaan se saisi olla nopeampi ja pirteämpi.

  WH-1000XM3 taittuu kasaan kuten edeltäjänsäkin. Kuva: Sony

  Entistä parempi

  Mutta nyt XM2 on saanut seuraajan, WH-1000XM3:n. Ja siihen on tehty useita parannuksia.

  Ensinnäkin ne ovat 255 grammallaan lähes kymmenen prosenttia kevyemmät. Panta mukailee päätä paremmin kuin edeltäjässä, jossa panta tökötti sivuilta hieman ilmaan ja näytti kömpelöltä.

  Korvatyynyjä on hieman suurennettu, eli korville jää paremmin tilaa. Pehmeämpi materiaali tuntuu mukavammalta, samaan tapaan kuin Bose QC35-kuulokkeissa. XM2-kuulokkeisiin Sony oli parannellut rakenteen heikkoutta, joka aiheutti omien askeleiden kaikumista päässä – ja XM3:ssa askelet eivät kuulu enää lainkaan. Kuppien kiinnikkeissä on entistä vähemmän kitkaa, joten ne tuntuvat liikkuvan yhtä pehmeästi kuin jos niissä olisi kuulalaakerit!

  Paranneltu sisus

  Edeltäjänsä tapaan WH-1000XM3 tukee pakkaamatonta ääntä, joka siirtyy Bluetoothin kautta Sonyn oman LDAC-koodekilla (vaatii yhteensopivan Android-puhelimen). Mutta siihen yhtäläisyydet edeltäjän kanssa päättyvätkin.

  Muissa kuulokkeissa on digitaaliset vahvistimet, mutta Sony on päätynyt analogiseen. Yleensä analogiset vahvistimet ovat liian suuria, painavia ja ahneita akkusyöppöjä sopiakseen kuulokkeisiin, mutta Sony on onnistunut kutistamaan vahvistinta tehojen kärsimättä. Yhdessä uuden ääniprosessorin ja 32-bittisen DAC-muuntimen kanssa se tarjoaa parempaa erottelevuutta ja kontrollia bassoon.

  mainos

  Mainitsemisen arvoista on myös kaksoismikrofoni, joka parantaa puheluiden ääntä. Edeltäjänsä tapaan XM3:a voi ohjata puheella joko Google Assistantin tai Apple Sirin avulla.

  mainos
  Sony WH-1000XM3 testihuoneessa. Kuva: Geir Gråbein Nordby

  Uusi vastamelu

  Sony on työskennellyt sinnikkäästi saadakseen äänenvaimennuksen entistäkin paremmaksi, etenkin korkeataajuuksisen taustamelun kohdalla. Kahvilassa naapuripöytien aterimien kilinä kuuluu selvästi vaimeampana kuin edeltäjällä. Ja nyt on mahdollista valita sovelluksesta, haluaako vastamelun olevan aina päällä vai sammuvatko kuulokkeet automaattisesti tietyn hiljaisen ajan jälkeen.

  Akku kestää edellisen tapaan 30 tuntia, ja USB-C-latauksen ansiosta 10 minuutin lataamisella saa 5 tuntia käyttöaikaa!

  Mustaa ja pronssia. Kuva: Sony

  Hiirenhiljaista

  Vastamelukuulokkeet vaimentavat ulkopuolisia ääniä lähettämällä korvaan ei-toivotun äänen vastasignaalin. Osa vastamelukuulokkeista onnistuu tässä loistavasti. Kaikki ulkoiset äänet korvataan kuitenkin enemmän tai vähemmän kohisevalla vastaäänellä, joka häiritsee musiikkikokemusta.

  Sekä Bose QC35 että Sony WH-1000XM2 pitävät kuuluvaa ääntä, kun vastamelu on päällä. Kohina on kuitenkin huomattavasti vähäisempää uudessa WH-1000XM3-mallissa – pitää oikein keskittyä, jotta kuulisi sen. Ehdottomasti paras kuulemamme suoritus tällä saralla.

  mainos

  Edeltäjä vaimensi ääntä erityisen hyvin bassotaajuuksilla (esimerkiksi lentokoneen taustamelu) mutta ei niinkään keskirekisterissä. XM3 suoriutuu vielä paremmin, minkä huomaa etenkin avokonttorissa. Testissä pystyin kuuntelemaan musiikkia huomattavasti hiljaisemmalla ilman, että ympäristön äänet tihkuivat läpi. XM2 oli kilpailijoihinsa nähden hyvä, mutta sen heikkoudet tulevat esiin verratessa sitä XM3:een. Näin tehokasta vastamelua en ole ennen kokenut! Jos haluaa kuulla, mitä vieruskaveri sanoo, tarvitsee vain laittaa käsi oikealle korvalle, jolloin musiikki hiljenee ja ympäristön äänet pääsevät läpi.

  Kuulokkeet aistivat käyttäjänsä liikkeet ja päätelevät, milloin istut, kävelet tai hypit, ja säätävät vastamelun sen mukaan. Juostessa ei kuule liikenteen ääniä. Kuulokkeista voi myös valita, minkä taajuusalueen äänet haluaa kuulla, ja blokata muut.

  WH-1000XM3 (vasemalla) lepäävät päänmyötäisemmin ja ovat linjakkaammat kuin WH-1000XM2 (oikealla). Kuva: Geir Gråbein Nordby

  Parasta ääntä

  Entäs äänenlaatu sitten? Edeltäjänsä kuulosti kyllä hyvältä, mutta sen basso jäi hieman piiloon ja diskantti oli vaimea. XM3 kuulostaa paljon paremmalta. Bassossa on enemmän ytyä – kuuntele vaikka Janelle Monáen I Like That -kappaleen muhevaa R&B-bassoa, joka soi matalalta ja tiukemmin kuin XM2-kuulokkeilla. Äänen profiili on molemmissa malleissa samantyyppinen, sillä diskantti jää edelleen vähän peittoon. Bosen hi-hat erottuu selkeämmin, mutta jää kauas XM3:n puhtaudesta. Bose voi vain haaveilla Sonyn dynamiikasta ja äänikuvan rauhasta. Jos kaipaa kuitenkin vivahteikkaampia kuulokkeita B&O:n tai B&W:n tapaan, ei Sonyn soundi ehkä onnistu vakuuttamaan. Allekirjoittanut valitsisi kuitenkin Sonyn.

  Klassinen musiikkikin soi ihanasti. Alice Sara Ottin tyylikäs piano kuulostaa upealta Nightfallissa! Superhiljainen ja taajuuksien suhteen tasapainoinen vastamelu antaa kuulijan nauttia musiikista ennenkuulumattoman hiljaisella volyymillä. Iskut erottuvat selkeästi ja flyygelin kaikukoppa soi täyteläisesti. Kuunnellessa huomaa myös selvän eron LDAC:n ja Android-puhelimen (itselläni käytössä Motorola G6 Plus) ja vaikkapa iPhonen ja sen käyttämän, pakatun AAC-äänitekniikan välillä. LDAC tuo enemmän ilmavuutta ääneen.

  Täydellisessä maailmassa kuulokkeet tarjoaisivat vieläkin enemmän eloisuutta. Nuraphoneen verrattuna Sonylla on vähemmän painetta ja iskua keskirekisterissä, ja Nuraphonella on lisäksi säädettävä basso. Nuraphone ei kuitenkaan ole yläpäästään yhtä vivahteikas, ja passiivisesta ja aktiivisesta vastamelustaan huolimatta se ei vaimenna ääntä yhtä tehokkaasti kuin Sony.

  Kulta on korvattu hopeavärillä messinkisin yksityiskohdin. Kuva: Sony

  Johtopäätökset

  Kilpavarustelussa Bosen kanssa Sonylla oli etumatka jo WH-1000XM2:n kohdalla, ja uudella XM3-mallillaan Sony on karistanut kilpailijat kannoiltaan.

  Mukavuus on huipussaan ja vastamelu hiirenhiljaista ja taajuudet ennen kuulumattoman hyvässä tasapainossa.

  Soundi on entistäkin parempi, samoin dynamiikka ja basson kontrolli. Pikalataus vielä päälle huomioiden (5 tuntia 10 minuutilla), on Sony WH-1000XM3 julistettava maailman parhaiksi vastamelukuulokkeiksi tällä hetkellä.

  Faktat

  Tyyppi: Over-ear, langaton, suljettu

  Liitännät: 3,5 mm, BT 4.2 aptX/LDAC

  Aktiivinen vastamelu: On

  Kokoontaittuva: On

  Mikrofoni ja kaukosäädin: On

  Elementit: 40 mm

  Akunkesto: 30 tuntia (langattomasti ja vastamelun kanssa)

  Paino: 255 g

  Väri: Musta tai hopea

  Verkkosivusto: sony.fi

  Hinta: 380 €

  Paras hinta

   Lisää
   Keskustelu
   Subscribe
   Notify of
   0 Comments
   Inline Feedbacks
   View all comments

   Lue myös

   JBL Live 300TWS

   Hifinapit korviin

   JBL:n pikkuruiset ja mukavan hintaiset täysin langattomat kuulokkeet ovat nappivalinta korvaan kuin korvaan.

   Sony Xperia 1 II

   Loistava päivitys

   Sony Xperia 1 II ei hötkyile: uusi malli on säilyttänyt kaikki edeltäjänsä hyvät puolet ja parantanut toisia. On vain yksi asia, johon emme ole tyytyväisiä…

   Samsung The Sero QE43LS05T

   Instagram-telkkari

   Moottoroitu televisio, joka kääntyy pystyasentoon nappia painamalla – onko Samsung seonnut vai onko The Sero vuoden siistein tv?

   JBL Club 950NC

   JBL hipoo rimaa

   JBL:n keskinkertainen vastamelukuuloke omaa kaikki perusasiat, mutta ei tee erityistä vaikutusta äänellään eikä ominaisuuksillaan. Sovellus on kaamea.

   Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV-HE003T

   Suurisieluinen pikkukannettava

   Asuksen minikokoinen läppäri on täysikokoisen pelikannettavan tehoilla varustettu söpöliini – mutta ei maksa yhtä paljon!

   Panasonic HZ1000

   Leffafanin valinta

   Panasonicin uudessa OLED-televisiossa on aivan erityinen elokuva-asetus – näe leffat ja sarjat melkein tekijän silmin!

   Kolme chromebookia

   Pieni, kevyt ja yksinkertainen

   Mac vai PC? Entäpä vaihtoehto C? Testasimme kolme erihintaista Chromebookia – mikä niistä olisi sinun valintasi?

   Ultimate Ears Hyperboom

   Ultimaattisin ulkokaiutin

   Hyperboom on niin naurettavan hyvä hintaansa nähden, että kaikilla pitäisi olla sellainen. Tai kaksi.

   Samsung Q80T

   Huippukuvaa puoleen hintaan

   Samsungin uusi QLED-televisio Q80T on lastattu hyvillä ominaisuuksilla, loistavalla kuvanlaadulla ja kohtuullisella hinnalla. Onko tässä paras tv-ostos Samsungilta tänä vuonna?

   Beosound A1 2nd Gen

   Taskuklassikon paranneltu versio

   Bang & Olufsenin A1 on yhä markkinoiden parhaita pieniä Bluetooth-kaiuttimia, ja nyt siitä on saatu kestävämpi ja muutenkin parempi uusi versio.

   Vieritä ylös