TESTISSÄ : Urbanista Athens

Yhdet treenikuulokkeet ekstrabassolla, kiitos!

Testin kestävimmät napit ovat soundiltaan ehkä vähän liiankin tuhdit.

 itemprop
Urbanista Athens

Ääni & Kuva kiteyttää

Pitkä akunkesto. Hyvä istuvuus. Erittäin kestävät.
Käyttö on vähän kömpelöä. Basso raikaa liikaakin. Keskinkertainen äänenlaatu.
  • Tyyppi: Täysin langattomat kuulokkeet
  • Bluetooth: 5.0
  • Kestävyys: IP67 (vedenkestävä)
  • Koodekki: SBC, aptX
  • Akunkesto: 8 h + 24 h kotelosta
  • Latausjohto: USB-C
  • Paino: 12 g
  • Verkkosivustourbanista.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 130 €

Urbanista on tehnyt meihin vaikutuksen aiemmin esimerkiksi tyylikkäillä ja hyvänkuuloisilla Seattle Wireless -kuulokkeillaan. Täysin langattomat Stockholm-kuulokkeet eivät tosin vakuuttaneet yhtä lailla. Toivottavasti perinteisten kuulokkeiden tekeminen onnistuu paremmin kuin AirPods-kopioiden. Urbanista Athens on treenikuulokemalli, joka eroaa sporttiominaisuuksillaan samaan aikaan lanseeratusta Paris-mallista.

Napit ovat aika stylet, melkein yhtä hienot kuin Supralla. Bravenin nappien tapaan sekä siivet että silikonityynyt ovat vaihdettavissa. Molemmista on tarjolla kolme vaihtoehtoa. Oikean yhdistelmän löytämällä napit pysyvät hyvin korvissa ja tuntuvat melko mukavilta. Pyöristetyt siivet oli meistä helpompi saada paikoilleen kuin vaikkapa Bravensilla.

Hyvä akunkesto ja USB-C-lataus. Kuva: Urbanista

Jopa Urbanista on saanut aikaiseksi erittäin hyvän akunkeston, joka riittää pitkälle lennollekin. Kotelosta saa 24 tuntia lisää soittoaikaa. Lyhyt loma sujuu lataamatta kuulokkeita kertaakaan. Tarvittaessa lataus hoituu helposti vaikka kännykän USB-C-laturia käyttämällä.

Monien muiden tapaan Urbanistan kuulokkeissa on fyysiset napit ohjaukseen. Vahinkovalintoja tulee näin tehtyä ehkä vähemmän, mutta toisaalta juostessa säätäminen menee säätämiseksi, jotteivät kuulokkeet tipahda korvista. Onneksi ne kuitenkin ovat täysin veden- ja pölynkestävät, joten tielle putoaminen ei ole vaarallista.

Testin kestävimmät kuulokkeet ovat oikeasti vedenkestävät! Kuva: Urbanista

Äänenlaatu on kuten treenikuulokkeilta odottaakin. Bassoa on korostettu, jotta rääkki tuntuisi tenhoavammalta. Kappaleissa, joissa bassoa on valmiiksi paljon, soundi muuttuu liian jyliseväksi. Rauhallisemmilla biiseillä basson nostaminen toimii paremmin ja soundi sopii jokapäiväiseen kuunteluun. Silloinkaan äänenlaatu ei yllä testin parhaiden tasolle.

Johtopäätökset

Urbanista on tehnyt varsin mainiot aidosti langattomat treenikuulokkeet. Ne ovat testin kestävimmät veden ja pölyn suhteen. Akunkestossa ei ole valittamista, ja napit istuvat mukavasti paikoillaan. Käyttö on kuitenkin jokseenkin hankalaa, ja jymyävä basso tekee joistakin kappaleista hakkelusta.

mainos

 

mainos
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Vieritä ylös