TESTISSÄ : Urbanista Athens

Yhdet treenikuulokkeet ekstrabassolla, kiitos!

Testin kestävimmät napit ovat soundiltaan ehkä vähän liiankin tuhdit.

Urbanista Athens

Ääni & Kuva kiteyttää

Pitkä akunkesto. Hyvä istuvuus. Erittäin kestävät.
Käyttö on vähän kömpelöä. Basso raikaa liikaakin. Keskinkertainen äänenlaatu.
  • Tyyppi: Täysin langattomat kuulokkeet
  • Bluetooth: 5.0
  • Kestävyys: IP67 (vedenkestävä)
  • Koodekki: SBC, aptX
  • Akunkesto: 8 h + 24 h kotelosta
  • Latausjohto: USB-C
  • Paino: 12 g
  • Verkkosivustourbanista.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 130 €

Urbanista on tehnyt meihin vaikutuksen aiemmin esimerkiksi tyylikkäillä ja hyvänkuuloisilla Seattle Wireless -kuulokkeillaan. Täysin langattomat Stockholm-kuulokkeet eivät tosin vakuuttaneet yhtä lailla. Toivottavasti perinteisten kuulokkeiden tekeminen onnistuu paremmin kuin AirPods-kopioiden. Urbanista Athens on treenikuulokemalli, joka eroaa sporttiominaisuuksillaan samaan aikaan lanseeratusta Paris-mallista.

Napit ovat aika stylet, melkein yhtä hienot kuin Supralla. Bravenin nappien tapaan sekä siivet että silikonityynyt ovat vaihdettavissa. Molemmista on tarjolla kolme vaihtoehtoa. Oikean yhdistelmän löytämällä napit pysyvät hyvin korvissa ja tuntuvat melko mukavilta. Pyöristetyt siivet oli meistä helpompi saada paikoilleen kuin vaikkapa Bravensilla.

Hyvä akunkesto ja USB-C-lataus. Kuva: Urbanista

Jopa Urbanista on saanut aikaiseksi erittäin hyvän akunkeston, joka riittää pitkälle lennollekin. Kotelosta saa 24 tuntia lisää soittoaikaa. Lyhyt loma sujuu lataamatta kuulokkeita kertaakaan. Tarvittaessa lataus hoituu helposti vaikka kännykän USB-C-laturia käyttämällä.

Monien muiden tapaan Urbanistan kuulokkeissa on fyysiset napit ohjaukseen. Vahinkovalintoja tulee näin tehtyä ehkä vähemmän, mutta toisaalta juostessa säätäminen menee säätämiseksi, jotteivät kuulokkeet tipahda korvista. Onneksi ne kuitenkin ovat täysin veden- ja pölynkestävät, joten tielle putoaminen ei ole vaarallista.

Testin kestävimmät kuulokkeet ovat oikeasti vedenkestävät! Kuva: Urbanista

Äänenlaatu on kuten treenikuulokkeilta odottaakin. Bassoa on korostettu, jotta rääkki tuntuisi tenhoavammalta. Kappaleissa, joissa bassoa on valmiiksi paljon, soundi muuttuu liian jyliseväksi. Rauhallisemmilla biiseillä basson nostaminen toimii paremmin ja soundi sopii jokapäiväiseen kuunteluun. Silloinkaan äänenlaatu ei yllä testin parhaiden tasolle.

Johtopäätökset

Urbanista on tehnyt varsin mainiot aidosti langattomat treenikuulokkeet. Ne ovat testin kestävimmät veden ja pölyn suhteen. Akunkestossa ei ole valittamista, ja napit istuvat mukavasti paikoillaan. Käyttö on kuitenkin jokseenkin hankalaa, ja jymyävä basso tekee joistakin kappaleista hakkelusta.

mainos

 

mainos
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Asus ZenBook Flip S UX371 on tämän hetken parhaita hybridikannettavia, jonka näyttö tekee erityisen suuren vaikutuksen.
Philips on varustanut värikkään OLED-televisionsa vahvalla Bowers & Wilkinsin soundbarilla. Lopputuloksena on todellinen unelma-tv!
Himoitsetko 8K-televisiota, mutta pankkitili ei kannusta sellaisen hankkimiseen? Samsung Q700T saattaa olla oiva ratkaisu ongelmaan.
Applen ensimmäiset pantakuulokkeet ovat järjettömän hintaiset, mutta todella hyvät – melkein kaikessa.
Nikon on kuunnellut arvostelijoita ja hienosäätänyt Z6 II -malliaan tehden siitä tämän hetken parhaita kameraostoksia.
Uusien kuulokkeiden ostajat päätyvät nyt useimmiten täysin langattomiin nappikuulokkeisiin, eikä ihme.
Joskus harvoin tulee vastaan kaiutin, joka saa ihmisen pohtimaan olemassaoloaan ja elämäänsä.
Saitko juuri hankittua uuden PlayStation 5:n tai Xbox Series X:n? Ehkäpä parempi peliruutukin kelpaisi siinä tapauksessa. Testasimme parhaat pelitelevisiot!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös