TESTISSÄ : Supra Nero TX

Harvinaisen hyvä löytö

Emme olisi uskoneet, että alle satasen täysin langattomat kuulokkeet voivat olla näin hyvät.

 itemprop
Supra Nero TX

Ääni & Kuva kiteyttää

Erittäin hyvä äänenlaatu. Latauskotelolla poikkeuksellinen latauskapasiteetti.
Bluetooth-yhdistäminen täytyy tehdä tietyssä järjestyksessä. Tyynyvalikoima on pieni. Keskinkertainen kantama.
  • Tyyppi: Täysin langattomat nappikuulokkeet
  • Bluetooth: 5.0
  • Vedenkestävyys: ”Sietää hikoilua”
  • Koodekki: aptX, AAC, SBC
  • Akunkesto: 5 h + 75 kotelosta
  • Latausjohto: Mikro-USB
  • Paino: 7,6 g
  • Verkkosivusto: soundbysweden.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 90 €

Supra Nero TX istuu hyvin, sillä napit ovat niin pienet ja kevyet, että niitä tuskin huomaa. Tyynyjä tulee vain kolme paria, joista kaksi on selvästi liian pieniä omiin korviini. Kolmaskin liukuu korvasta vähän liian helposti, joten testin nimissä huijasin hieman ja käytin omaa pariani, joka istuu korviini täydellisesti. Kokeilin myös memory foamista tehtyjä Comply-tyynyjä äänen vahvistamiseksi.

Myös puhelimen voi ladata latauskotelosta! Kuva: Sound by Sweden

Supran kuulokkeissa on pisin akunkesto, johon olen täysin langattomien parissa törmännyt. Ei niinkään napeissa itsessään, sillä ne jaksavat soittaa maltilliset 5 tuntia – mutta latauskotelosta virtaa saa 75 tunniksi! Napit voi ottaa koteloineen mukaan lomalle eikä laturia tarvita. Lataukseen tarvitaan muuten mikro-USB, eli USB-C ei käy.

Vahvistettu lentokonekomposiitti tekee napeista kestävät. Kuva: Sound by Sweden

Toiminnaltaan Supra Nero TX on perustasoa. Bluetooth 5.0 takaa vakaan yhteyden, mutta langaton kantama jää tässä tapauksessa keskinkertaiseksi.

Soundia hallitsee tiukka ja täyteläinen basso. Nero-napeilla on hyvä stereokuva ja mukavasti tilantuntua. Bassosoittimet ovat muhkeita ja viulut soivat luonnollisesti ja vivahteikkaasti. Hienoa täyteläisyyttä täydentää ylä-äänten hyvä fokus. Lähialue (1–5 kHz) on hivenen vetäytynyt, joten vibrato kaipaisi lisää painetta. Pikkuisen liioiteltu basso ei jyrää klassistakaan musiikkia, ja pop- ja rock-musiikin kanssa se vain lisää kuuntelun viehätystä. Rytmit iskevät mojovasti.

Johtopäätökset

Supra Nero TX on parhaimman kuuloinen täysin langaton kuuloke, jonka olemme alle satasen hintaluokassa kuulleet. Hyvä akunkesto 5 tunnin soittoajalla ja latauskotelon hämmästyttävällä 75 tunnilla tekee vaikutuksen. Täydellisessä maailmassa ylä-äänissä olisi enemmän ilmaa ja ylemmässä keskirekisterissä enemmän yksityiskohtia, mutta tähän hintaan rahoilleen voi todella sanoa saavansa vastinetta.

 

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

TESTISSÄ : Supra Nero-TX

Harvinaisen hyvä löytö

Täysin langattomat kuulokkeet alle satasella yllättävät iloisesti.

 itemprop
Supra Nero-TX

Ääni & Kuva kiteyttää

Erittäin hyvä ääni ja harvinaisen kova latauskapasiteetti kotelossa.
Bluetooth-yhdistäminen täytyy tehdä tietyssä järjestyksessä. Tyynyvaihtoehtoja vain vähän. Langaton kantama keskikertainen.
Tyyppi: Täysin langattomat nappikuulokkeet

Bluetooth: 5.0

Suojausluokka: -

Koodekki: aptX, AAC, SBC

Akku: 5 h, 75 lisätuntia kotelosta

Paino: 7,6 g

Latausjohto: Micro-USB

Verkkosivusto: soundbysweden.com

Hinta: 90 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: 90 €

Oikeastaan Supra Nero-TX on liian edullinen tähän testiin, jossa tarkoitus on vertailla premium-kuulokkeita. Niihin luemme yleensä 150-200 euroa maksavat laitteet. Nämä Ruotsissa suunniteluut ja Kiinassa valmistetut kuulokkeet ilmestyvät kisaan ja lyövät pöytään 90 euron hintalapun. Mutta onko se premiumia? Ei kai sentään.

Mutta hetkinen! Supran akunkesto on pisin, johon olemme täysin langattomissa kuulokkeissa törmänneet. Itse kuulokkeet jaksavat tosin soittaa tavalliset 5 tuntia, mutta kotelosta saa uskomattomat 75 lisätuntia päälle. Napit voi siis huoletta ottaa matkalle mukaan ja ladata kuulokkeet vasta kotiin päästyä.

Tästä näkökulmasta Nero-TX ei vaikuta mitenkään halvalta verrattuna premium-luokan yksinkertaisimpiin malleihin (Audio-Technica, katsomme sinua).

Käyttö ja ominaisuudet

Toiminnoiltaan Supra Nero-TX on perustasoa. Ne on varustettu Bluetooth 5.0:lla, joka tarjoaa vakaan yhteyden ja keskinkertaisen kantomatkan. Saimme ulkona tulokseksi 25 metriä eli puolet siitä, mihin Sony ja Apple/Beats pystyy.

Latauskin tapahtuu Micro-USB:llä eikä USB-C:llä. Olisi ollut jännä nähdä, miten nopeasti kotelo olisi ladannut täyteen, jos latausliitäntä olisi ollut optimoitu pikalataukselle.

Kuulokkeet istuvat hyvin. Napit ovat niin pienet ja kevyet, että niitä tuskin huomaa. Pakkauksessa tulee kuitenkin mukana vain kolme paria tyynyjä, joista kahdet olivat omiin korviini liian pienet. Kolmas taas liukui korvasta hieman liiankin kevyesti, joten päädyin testin nimissä huijaamaan ja käytin omia tyynyjäni, jotka istuvat korviini tietysti erinomaisesti. Kokeilin myös muutamaa Comply- eli memory foam -tyynyä vertaillakseni, ettei soundi muutu tyynyä vaihtamalla.

Äänenlaatu

Supran soundi on tunnetusti tiukka ja bassovoittoinen. Patricia Barberin Use Me -kappaleen tuplabasso soi jättimäisesti, mutta silti luonnollisesti. Supra on varmasti lisäillyt omiaan bassoo, mutta kaikesta huolimatta se kuulostaa tuplabassolta, jossa on vielä hiukan lisää potkua.

mainos

Nero-nappien stereokuva on hyvä ja tilantuntua mukavasti. Bassosoitinten koko on miellyttävä ja viulujen sointi luonnollinen ja täyteläinen. Hyvää täyteläisyyttä täydentää ylempänä soivien keveiden äänten tarkkuus. Läsnäolon tuntu (1–5 kHz) on jokseenkin rajoittunut, joten vibraatoissa saisi olla enemmän painetta.

mainos

Pikkuisen innokas basso ei jyrää klassisessa musiikissa, ja popissa ja rockissa se on vain paikallaan. Hyvät ja iskevät rytmit!

Johtopäätökset

Supra Nitro-TX on parhaimman kuuloinen täysin langaton kuulokemalli, jonka alle satasella tällä hetkellä saa. 5 tunnin akunkesto ja järjettömän 75 tunnin lisälatauksen ansiosta Nero-TX on varsin kiinnostava vaihtoehto!

Täydellisessä maailmassa Supran ylä-äänissä olisi enemmän ilmavuutta ja ylemmässä keskirekisterissä enemmän vivahteita. Ottaen huomioon, että kyseessä on kuitenkin testin halvimmat – eivätkä suinkaan huonoimmat – kuulokkeet, voi rahoille todella tuntea saavansa vastinetta. Korvatyynyt voi tosin joutua hankkimaan itse.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Lue myös

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

Vieritä ylös